Normal

Moldes utrolige Europa-eventyr fortsetter: - Fantastisk resultat

MOLDE/OSLO (NRK): Borteseier mot Fenerbache, uavgjort mot Ajax og en ny solid seier mot Celtic. Molde har sjokkåpnet i Europaligaen og trenger nå bare tre poeng til mener trener Ole Gunnar Solskjær.

Molde slo Celtic 3-1 på hjemmebane i Europaligaen. Bilder med tillatelse fra MAX.

Bilder med tillatelse fra MAX.

Laster innhold, vennligst vent..

Pangstarten har gitt nærmest utrolige sju poeng av ni mulige mot lag man har vært vant til å se i Mesterligaen. Og nå sendte Molde Ronny Deilas Celtic hjem med ydmykende tap i bagasjen.

– Vi trenger tre poeng, så er vi videre. Vi har satt oss i en fantastisk posisjon. Det har vært veldig godt gjennomført. Det har vært godt å komme inn her etter nesten to år borte og se hvordan tilstanden er, sier Ole Gunnar Solskjær til NRK på pressekonferansen etter kampen.

Solid luke

Molde Celtic

SLO TILBAKE: Bare 45 sekunder etter at Celtic reduserte jublet Mohamed Elyounoussi etter å ha doblet ledelsen.

Foto: EkornesvÂg, Svein Ove, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær var tilbake på benken 658 dager etter at han forlot Molde for å prøve seg i Premier League-klubben Cardiff. Etter rundt ett års pause fra fotballen var han tilbake og det til en festaften.

– Det er et fantastisk resultat. Det er vel en av de artigere kveldene på Aker Stadion tenker jeg som publikum og jeg har hatt. Det var veldig gøy, sier Solskjær til NRK på pressekonferansen.

Og hjemmelaget var nærmere 4-1, enn det Celtic var å lage spenning mot slutten av kampen. Og nå reagerer klubbens tidligere stjerne John Hartson på twitter.

Laster Twitter-innhold

- For dårlig

Ronny Deila så langt nede ut etter tapet for Molde.

– Kollektivet er for dårlig. Vi har gitt bort for lette og for mange poeng. Det er klart det blir tøffere å gå videre, men alt er mulig. Vi har nå to hjemmekamper og vi må slå Molde når de kommer til Celtic Park, sier Deila til Max.

Molde ligger på 7. plass i Eliteserien og det har vært en trøblete sesong på hjemlig arena med trenerbytte. Men i Europa League har laget levert så til de grader. Det beviser den utrolige tabellen etter kveldens kamper.

– Det har vært helt andre kamper å spille for dette laget i Europa enn i Norge. og det har fungert mot Fenerbache borte, kanskje ikke så mye mot Ajax, men mot

Molde har ledet gruppen fra første stund og har nå fem poeng ned til nummer tre i gruppen. Det begynner å lukte avansement i det som ble sett på som en knalltøff gruppe.

Laster innhold, vennligst vent..

Meget effektive

Selv om Celtic hadde ballen overveldende mye, var det Molde som tok ledelsen. Ola

Ole Gunnar Solskjær

PANGDEBUT: Ole Gunnar Solskjær var tilbake på benken for Molde og det ble festaften fra første stund.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Kamara banket inn 1-0 mot spillets gang. Som ikke det var nok; selv om Celtic hadde hatt ballen over 70 prosent av tiden så doblet Vegard Forren ledelsen etter 18 minutter etter et nydelig skudd. Han poengterte at forholdene var vanskelige for begge lag.

- I dag tar vi vare på sjansene og vi har to-tre store sjaner til som vi kunne scoret på, sier Solskjær.

Rosenborg var inneffektive mot Lazio i Roma tidligere på kvelden. Men Molde traff på alt de nesten burde treffe på.

Selv da Commons reduserte ti minutter etter hvilen, etter en forferdelig feilpasning av Martin Linnes, slo Molde tilbake etter cirka 45 sekunder (!) ved Mohamed Elyounoussi.

Siste nytt

 • Storhamar-seier i toppkampen

  Etter en målløs åpningsperiode eksploderte det i storkampen mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey torsdag. I sudden death ga Joel Johansson vertene 5-4. Dermed satte forrige sesongs dobbeltmester en stopper for Vålerengas perfekte seriestart.

  Eliteserien ishockey, menn: Storhamar - Stavanger Oilers 1 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
VM hestesport: Sprangridning lag, finale