Moldes spillerkjøp forundrer NRK-ekspert: – Det er en risiko

Molde har suksess med å hente spillere med skadeproblemer til klubben. NRKs ekspert Carl-Erik Torp sier klubben tar en sjanse.

Moldes Mathis Bolly

TILBAKE ETTER SKADE: Moldes Mathis Bolly.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det kan gå veldig bra og man kan få gull mellom hendene, men man kan også stå der med spillere som man ikke får på beina, sier han.

Forrige torsdag sendte Matthis Bolly Molde videre i Europaligaen med hans første mål for klubben, før han storspilte mot Ranheim i Eliteserien søndag.

Bolly ble hentet gratis til Molde fra tyske Greuther Fürth før sesongen etter å ha slitt med skader i lengre tid.

– Han hadde en trøblete avslutning på Tyskland-oppholdet sitt, og jeg tvilte litt selv, også kanskje, om han skulle komme seg tilbake. Men han har stått distansen til gull, forteller Molde-trener Erling Moe.

Bolly er takknemlig for at Molde valgte å satse på ham, til tross for skadesituasjonen. Da spilleren kom til romsdalsklubben, hadde han ikke spilt kamp på over ett år. Målet hans mot Aris torsdag var hans første på to år.

– Det har vært en prosess med skader og operasjoner, noe Molde var klar over da de signerte med meg. De har hjulpet meg videre på en utmerket måte. Jeg er veldig takknemlig for det, sier spilleren.

Eliteserien fotball 2017, Aalesund - Molde.

BLE TOPPSCORER: Björn Bergmann Sigurdarson.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Må være flinke

Romsdalsklubben har vært svært dyktige til å hente spillere, som mange andre klubber har avskrevet på grunn av skader. Ifølge Molde-treneren har det også vært helt nødvendig.

– Det er sånt som vi må være flinke til. Dette er spillere som vi ikke får tak i når de er friske og raske. Spillere som er på den hyllen er tøffe å hente til Molde. Derfor har vi sett på muligheten når det dukker opp slike tilfeller, innrømmer han.

En av disse spillerne var islandske Björn Bergmann Sigurdarson. En spiller som var mye plaget med skader. Etter et opphold i København, valgte Molde å satse på spilleren for en ny sesong - til tross for skadene.

Daværende Molde-trener Ole Gunnar Solskjær mente han kunne bli den beste spilleren i Eliteserien.

I 2017 scoret han 16 mål og ble Moldes toppscorer før han ble solgt til russiske Rostov i 2018.

– Vi har vært flinke til å hente spillere hit som vi har vært nødt å restarte. Det er fordi vi har et bra medisinsk apparat her, sier Molde-trener Erling Moe.

Leke James

FRA SKADE TIL MÅLTYV: Leke James.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Endelig tilbake

En annen signering som viser Moldes teft i markedet, er Leke James. Han ble i 2016 solgt til kinesiske BJ Enterprises fra Aalesund, men 25-åringen stod etter hvert etter uten kontrakt. Molde hentet ham derfor gratis i april 2018.

Men også Leke James har vært plaget med skader.

Først ett år etter at de hentet ham til klubben er han for alvor tilbake på banen. Søndag scoret han sitt niende mål denne sesongen da Molde slo Ranheim.

En annen islending, tidligere Chelsea- og Barcelona-spiller Eidur Gudjohnsen, ble hentet til klubben i 2016. Gudjohnsen la ikke skjul på at han kom til klubben for få plass i den islandske EM-troppen, noe han også fikk. Han valgte imidlertid å slutte i klubben seks måneder etter at han kom til Molde.

Carl-Erik Torp

NRKs FOTBALLEKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Alltid en risiko

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp skryter av Moldes evne til å hente spillere med potensial. Han er likevel litt overrasket over at klubben har en så bevisst holdning til å hente skadde spillere til klubben.

– At det er så bevisst og klart overrasker meg litt. Men jeg tipper at de har noen plasser som de har holdt av til spillere i det sjiktet, og så har de spillere i resten av troppen som leverer fra dag en. Det er en helhetlig tanke bak det.

– Det er alltid en risiko. Det er det ved alle spillerinvesteringer.

– Det viktigste for en spiller som er skadet, er å få roen. Ikke stresse og samtidig føle at klubben satser på deg. Det er viktig for spilleren, og det har nok Molde truffet bra på, understreker Torp.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Asgautsen vann Oslo maraton

  Thomas Asgautsen frå Stavanger vann suverent Oslo Maraton. Etter 42,2 kilometer gjennom gatene i Oslo kryssa han målstreken etter 2.26.54. Sebastian Conrad Håkansson kom sterkt på slutten og tok 2. plassen med ny personleg rekord, 1,21 bak vinnartida. Magnus Warvik frå NTNUI sikra seg 3.-plassen. Mezgebu Alemu Molla frå Etiopia leia maratonen heilt fram til ti kilometer stod att, men fekk det tungt på slutten, og var nesten ni minutt bak vinnartida i mål.

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal