Hopp til innhold

Moldes spillerkjøp forundrer NRK-ekspert: – Det er en risiko

Molde har suksess med å hente spillere med skadeproblemer til klubben. NRKs ekspert Carl-Erik Torp sier klubben tar en sjanse.

Moldes Mathis Bolly

TILBAKE ETTER SKADE: Moldes Mathis Bolly.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det kan gå veldig bra og man kan få gull mellom hendene, men man kan også stå der med spillere som man ikke får på beina, sier han.

Forrige torsdag sendte Matthis Bolly Molde videre i Europaligaen med hans første mål for klubben, før han storspilte mot Ranheim i Eliteserien søndag.

Bolly ble hentet gratis til Molde fra tyske Greuther Fürth før sesongen etter å ha slitt med skader i lengre tid.

– Han hadde en trøblete avslutning på Tyskland-oppholdet sitt, og jeg tvilte litt selv, også kanskje, om han skulle komme seg tilbake. Men han har stått distansen til gull, forteller Molde-trener Erling Moe.

Bolly er takknemlig for at Molde valgte å satse på ham, til tross for skadesituasjonen. Da spilleren kom til romsdalsklubben, hadde han ikke spilt kamp på over ett år. Målet hans mot Aris torsdag var hans første på to år.

– Det har vært en prosess med skader og operasjoner, noe Molde var klar over da de signerte med meg. De har hjulpet meg videre på en utmerket måte. Jeg er veldig takknemlig for det, sier spilleren.

Eliteserien fotball 2017, Aalesund - Molde.

BLE TOPPSCORER: Björn Bergmann Sigurdarson.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Må være flinke

Romsdalsklubben har vært svært dyktige til å hente spillere, som mange andre klubber har avskrevet på grunn av skader. Ifølge Molde-treneren har det også vært helt nødvendig.

– Det er sånt som vi må være flinke til. Dette er spillere som vi ikke får tak i når de er friske og raske. Spillere som er på den hyllen er tøffe å hente til Molde. Derfor har vi sett på muligheten når det dukker opp slike tilfeller, innrømmer han.

En av disse spillerne var islandske Björn Bergmann Sigurdarson. En spiller som var mye plaget med skader. Etter et opphold i København, valgte Molde å satse på spilleren for en ny sesong - til tross for skadene.

Daværende Molde-trener Ole Gunnar Solskjær mente han kunne bli den beste spilleren i Eliteserien.

I 2017 scoret han 16 mål og ble Moldes toppscorer før han ble solgt til russiske Rostov i 2018.

– Vi har vært flinke til å hente spillere hit som vi har vært nødt å restarte. Det er fordi vi har et bra medisinsk apparat her, sier Molde-trener Erling Moe.

Leke James

FRA SKADE TIL MÅLTYV: Leke James.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Endelig tilbake

En annen signering som viser Moldes teft i markedet, er Leke James. Han ble i 2016 solgt til kinesiske BJ Enterprises fra Aalesund, men 25-åringen stod etter hvert etter uten kontrakt. Molde hentet ham derfor gratis i april 2018.

Men også Leke James har vært plaget med skader.

Først ett år etter at de hentet ham til klubben er han for alvor tilbake på banen. Søndag scoret han sitt niende mål denne sesongen da Molde slo Ranheim.

En annen islending, tidligere Chelsea- og Barcelona-spiller Eidur Gudjohnsen, ble hentet til klubben i 2016. Gudjohnsen la ikke skjul på at han kom til klubben for få plass i den islandske EM-troppen, noe han også fikk. Han valgte imidlertid å slutte i klubben seks måneder etter at han kom til Molde.

Carl-Erik Torp

NRKs FOTBALLEKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Alltid en risiko

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp skryter av Moldes evne til å hente spillere med potensial. Han er likevel litt overrasket over at klubben har en så bevisst holdning til å hente skadde spillere til klubben.

– At det er så bevisst og klart overrasker meg litt. Men jeg tipper at de har noen plasser som de har holdt av til spillere i det sjiktet, og så har de spillere i resten av troppen som leverer fra dag en. Det er en helhetlig tanke bak det.

– Det er alltid en risiko. Det er det ved alle spillerinvesteringer.

– Det viktigste for en spiller som er skadet, er å få roen. Ikke stresse og samtidig føle at klubben satser på deg. Det er viktig for spilleren, og det har nok Molde truffet bra på, understreker Torp.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal