Moldes gullhåp lever etter perle fra Eikrem: – Ikke herre over situasjonen

Mens Bodø/Glimt avga poeng til Rosenborg, fikk Molde med seg alle poengene mot Brann. Dermed er det ny spenning i gullkampen, mens Brann har en lang vei til fornyet tillit.

Eliteserien i fotball 2021: Brann - Molde

SIKRET HÅP: Magnus Wolff Eikrem ble matchvinner og sikret Molde nytt gullhåp,

Foto: Marit Hommedal / NTB

Molde er nemlig kun tre poeng bak Glimt i toppen av Eliteserien. Det betyr at om Molde vinner sine gjenstående kamper, og Glimt taper en av de, ender lagene på like mange poeng.

Da er det målforskjell og eventuelt antall scorede mål som avgjør. Sett at alle de fire aktuelle kampene ender med ettmålsseier, er de også likt på målforskjell.

Molde har langt flere scorede mål og har derfor en fordel om lagene ender på poenglikhet.

Det som taler til Glimts fordel er motstand i de to siste rundene. De møter nemlig Mjøndalen og Brann, som ligger nest sist og sist på tabellen, mens Vålerenga møter 4.-plasserte Lillestrøm og 9.-plasserte Haugesund.

– Du vet jo aldri. Det er folk som har ledet med mer før de siste to kampene. Vi skal i hvert fall være klar på søndag og få til en god prestasjon der. Også håper vi at det lever inn til siste kampen. Det er jo drømmen, sa Magnus Wolff Eikrem til NRK.

– Det er «fole» vanskelig å si. Nå er det to kamper igjen. Jeg tror vi får konsentrere oss om oss selv. Nå har vi satt sammen en liten rekke med seiere, og så får vi prøve å kjøre på igjen neste helg og så får vi se hvordan de andre kampene ender, sa Molde-trener Erling Moe til NRK.

– For vi er jo ikke herre over situasjonen. Vi kan kun vinne våre egne og så får vi se.

Bodø/Glimt avga poeng mot Rosenborg søndag. RBK-trener Åge Hareide mener de ble snytt for straffe:

Eikrem-perle

Det tok lang tid før Molde fikk hull på scoringsbyllen søndag, men etter timen spilt på Brann Stadion fant nettopp Eikrem veien til nettmaskene.

Han ble servert ballen av Sivert Mannsverk, klemte til fra vel 16 meters hold og plasserte ballen høyt i lengste hjørne.

– Jeg hadde et par sjanser i første omgang, så jeg måtte bare. Det var veldig glatt, og jeg fikk en skuddfinte, og bare prøvde å legge den i lengste. Jeg har ikke brukt venstrefoten på lenge. Det var en nydelig scoring, sa Eikrem.

Fantastisk lagseier, sa han.

Eliteserien i fotball 2021: Brann - Molde

FORTVILT: Brann-keeper Lennart Grill fortviler etter at Magnus Wolff Eikrem har sendt Molde i ledelsen.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Gode Brann-sjanser

Molde skapte sjanser fra start og var nære etter et kvarters spill. Toppscorer Ohi Omoijuanfo måtte se to avslutninger bli blokkert av et oppofrende Brann-lag.

Brann hadde flere gode sjanser før pause. Etter 42 minutter ble Molde-keeper Andreas Linde presset til å gjøre en feberredning. En presis corner ble møtt av Mathias Rasmussen, som headet mot bortre hjørnet. Ballen så ut til å dale inn i nettet, men Linde reagerte lynkjapt og avverget.

Etter pause fikk Molde flere skudd blokkert før Eikrem satte seiersmålet etter kvarteret. Han måtte gi seg et par minutter senere.

Eliteserien i fotball 2021: Brann - Molde

NESTEN: Aune Heggebø brant en stor mulighet til å gi Brann ledelsen før pause.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Etter det var det Branns tur til å skyte flere ganger i blokka, og etter 72 minutter kom det en kjempesjanse for hjemmelaget. Heggebø headet i stolpen fra kort hold. Returen så ut til å bli veldig farlig, men Moldes Kristoffer Haugen fikk klarert til corner.

Ti minutter senere fikk Robert Taylor en god skuddmulighet, men igjen kom en Molde-forsvarer i veien. Brann klarte aldri å knekke koden Eikrem løste, og det ble til slutt forskjellen på lagene.

– Nei, selvfølgelig, når du har tapt en kamp 0-1 som du føler at du hadde mulighet til å få mer ut av – både ett og faktisk tre poeng i dag – nei, det er surt, sa Branns Ole Martin Kolskogen til NRK etter kampen.

Nedrykk?

For Brann betyr tapet at de nå er sist i Eliteserien på poenglikhet med Mjøndalen på plassen over og med tre poeng opp til Stabæk på kvalifiseringsplassen.

Brann møter Glimt neste søndag og Sarpsborg, som har vært inne i en god periode, i siste serierunde 12. desember.

Eliteserien i fotball 2021: Brann - Molde

STANG UT: Brann fortvilte etter stang ut mot Molde. Ballen spratt ikke bergensernes vei.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Dermed ser det tungt ut for Brann, og Norges nest største by kan fort ende uten et lag på norsk herrefotballs øverste nivå.

Det er kun sju år siden sist de rødkledde måtte ta turen ned i 1.-divisjon. I 2014 rykket de ned etter å ha tap mot nettopp Mjøndalen i kvalifiseringsspill.

Brann fikk det tungt tidlig i årets sesong og tapte de seks første eliteserierundene. 19. juli ble Kåre Ingebrigtsen sparket som trener. Eirik Horneland har siden styrt laget, og tidligere i november ble det klart at han har fått jobben permanent.

Horneland er ikke veldig optimistisk når det kommer til Branns sjanser.

– De var vanskelige før denne kampen og er fortsatt vanskelige. Vi må bare stå i det og jobbe videre med prestasjonene og å få prestasjonene over i enda skarpere resultater, sa han til NRK.

Sportsnyheter

Haaland på årets lag – fikk målspørsmål av trenerlegende

Erling Braut Haaland er tatt ut på årets lag i verden av det internasjonale fotballforbundet. I prat med trenerlegenden Arsène Wenger fikk han skryt.

Sikret sin tredje VM-medalje: – Det var ikke helt det jeg hadde håpet på

Jesper Saltvik Pedersen (22) var ikke fornøyd etter å ha sikret seg sølvmedalje i superkombinasjonen.

Siste nytt

 • Lewandowski årets spelar

  Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld.

  Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41.

  Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020.

  Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah.

  Årets beste kvinnelege fotballspelar blei Barcelonas Alexia Putella.

  Chelsea tok begge prisane for årets trenar, ved Thomas Tuchel og Emma Hayes.

  Robert Lewandowski
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters
 • Norge får ingen poeng med seg vidare

  Russland knuste Slovakia 36-27 (19-9) i den første kampen i Norges EM-gruppe i kveld. Det inneber at om Norge går vidare til hovudrunden, blir det utan å ta med seg poeng frå innleiingskampane. Berre Russland går vidare med 2 poeng etter sigeren over Norge laurdag.

  Men med dette resultatet er Norge i praksis klar for hovudrunden, saman med Russland. Berre eit heilt usannsynleg kjempetap på åtte mål eller meir for Litauen seinare i kveld kan hindre det.

  Norge skal møte Spania, Tyskland, Polen og enten Sverige eller Tsjekkia i hovudrunden, som tek til torsdag.

  Aleksandr Ermakov, Russland
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters
 • Minkande smitte i Premier League

  Premier League opplyser at det blei tekne 33 positive korona-prøver av spelarar og i støtteapparat sist veke.

  Det stadfester ein fallande trend sidan smittetoppen før jul. I første veka av året blei det tekne 72 positive prøver, og 94 i veka før. I juleveka var talet 103.

  Totalt er 21 ligakampar utsette på grunn av covid-utbrot i ulike klubbar.

  Covid-kontroll i Premier League
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal