Moldes gullhåp lever etter perle fra Eikrem: – Ikke herre over situasjonen

Mens Bodø/Glimt avga poeng til Rosenborg, fikk Molde med seg alle poengene mot Brann. Dermed er det ny spenning i gullkampen, mens Brann har en lang vei til fornyet tillit.

Eliteserien i fotball 2021: Brann - Molde

SIKRET HÅP: Magnus Wolff Eikrem ble matchvinner og sikret Molde nytt gullhåp,

Foto: Marit Hommedal / NTB

Molde er nemlig kun tre poeng bak Glimt i toppen av Eliteserien. Det betyr at om Molde vinner sine gjenstående kamper, og Glimt taper en av de, ender lagene på like mange poeng.

Da er det målforskjell og eventuelt antall scorede mål som avgjør. Sett at alle de fire aktuelle kampene ender med ettmålsseier, er de også likt på målforskjell.

Molde har langt flere scorede mål og har derfor en fordel om lagene ender på poenglikhet.

Det som taler til Glimts fordel er motstand i de to siste rundene. De møter nemlig Mjøndalen og Brann, som ligger nest sist og sist på tabellen, mens Vålerenga møter 4.-plasserte Lillestrøm og 9.-plasserte Haugesund.

– Du vet jo aldri. Det er folk som har ledet med mer før de siste to kampene. Vi skal i hvert fall være klar på søndag og få til en god prestasjon der. Også håper vi at det lever inn til siste kampen. Det er jo drømmen, sa Magnus Wolff Eikrem til NRK.

– Det er «fole» vanskelig å si. Nå er det to kamper igjen. Jeg tror vi får konsentrere oss om oss selv. Nå har vi satt sammen en liten rekke med seiere, og så får vi prøve å kjøre på igjen neste helg og så får vi se hvordan de andre kampene ender, sa Molde-trener Erling Moe til NRK.

– For vi er jo ikke herre over situasjonen. Vi kan kun vinne våre egne og så får vi se.

Bodø/Glimt avga poeng mot Rosenborg søndag. RBK-trener Åge Hareide mener de ble snytt for straffe:

Eikrem-perle

Det tok lang tid før Molde fikk hull på scoringsbyllen søndag, men etter timen spilt på Brann Stadion fant nettopp Eikrem veien til nettmaskene.

Han ble servert ballen av Sivert Mannsverk, klemte til fra vel 16 meters hold og plasserte ballen høyt i lengste hjørne.

– Jeg hadde et par sjanser i første omgang, så jeg måtte bare. Det var veldig glatt, og jeg fikk en skuddfinte, og bare prøvde å legge den i lengste. Jeg har ikke brukt venstrefoten på lenge. Det var en nydelig scoring, sa Eikrem.

Fantastisk lagseier, sa han.

Eliteserien i fotball 2021: Brann - Molde

FORTVILT: Brann-keeper Lennart Grill fortviler etter at Magnus Wolff Eikrem har sendt Molde i ledelsen.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Gode Brann-sjanser

Molde skapte sjanser fra start og var nære etter et kvarters spill. Toppscorer Ohi Omoijuanfo måtte se to avslutninger bli blokkert av et oppofrende Brann-lag.

Brann hadde flere gode sjanser før pause. Etter 42 minutter ble Molde-keeper Andreas Linde presset til å gjøre en feberredning. En presis corner ble møtt av Mathias Rasmussen, som headet mot bortre hjørnet. Ballen så ut til å dale inn i nettet, men Linde reagerte lynkjapt og avverget.

Etter pause fikk Molde flere skudd blokkert før Eikrem satte seiersmålet etter kvarteret. Han måtte gi seg et par minutter senere.

Eliteserien i fotball 2021: Brann - Molde

NESTEN: Aune Heggebø brant en stor mulighet til å gi Brann ledelsen før pause.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Etter det var det Branns tur til å skyte flere ganger i blokka, og etter 72 minutter kom det en kjempesjanse for hjemmelaget. Heggebø headet i stolpen fra kort hold. Returen så ut til å bli veldig farlig, men Moldes Kristoffer Haugen fikk klarert til corner.

Ti minutter senere fikk Robert Taylor en god skuddmulighet, men igjen kom en Molde-forsvarer i veien. Brann klarte aldri å knekke koden Eikrem løste, og det ble til slutt forskjellen på lagene.

– Nei, selvfølgelig, når du har tapt en kamp 0-1 som du føler at du hadde mulighet til å få mer ut av – både ett og faktisk tre poeng i dag – nei, det er surt, sa Branns Ole Martin Kolskogen til NRK etter kampen.

Nedrykk?

For Brann betyr tapet at de nå er sist i Eliteserien på poenglikhet med Mjøndalen på plassen over og med tre poeng opp til Stabæk på kvalifiseringsplassen.

Brann møter Glimt neste søndag og Sarpsborg, som har vært inne i en god periode, i siste serierunde 12. desember.

Eliteserien i fotball 2021: Brann - Molde

STANG UT: Brann fortvilte etter stang ut mot Molde. Ballen spratt ikke bergensernes vei.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Dermed ser det tungt ut for Brann, og Norges nest største by kan fort ende uten et lag på norsk herrefotballs øverste nivå.

Det er kun sju år siden sist de rødkledde måtte ta turen ned i 1.-divisjon. I 2014 rykket de ned etter å ha tap mot nettopp Mjøndalen i kvalifiseringsspill.

Brann fikk det tungt tidlig i årets sesong og tapte de seks første eliteserierundene. 19. juli ble Kåre Ingebrigtsen sparket som trener. Eirik Horneland har siden styrt laget, og tidligere i november ble det klart at han har fått jobben permanent.

Horneland er ikke veldig optimistisk når det kommer til Branns sjanser.

– De var vanskelige før denne kampen og er fortsatt vanskelige. Vi må bare stå i det og jobbe videre med prestasjonene og å få prestasjonene over i enda skarpere resultater, sa han til NRK.

Sportsnyheter

Bronselaget

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Siste nytt

 • Gabrielsen ferdig i Toulouse

  Midtstopper Ruben Gabrielsen er enig med den franske fotballklubben Toulouse om å terminere kontrakten.

  Det opplyser klubben på sin nettside. I en kort melding takker klubben Gabrielsen for innsatsen.

  Gabrielsen har vært på lån i FC København i høstsesongen. Midtstopperen kom til Toulouse for to år siden. Nå kan han forhandle fritt med andre klubber om neste steg i sin fotballkarriere.

  Trening med landslaget i fotball
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Målløst for Sørloth og Real Sociedad

  Real Sociedad og Getafe spilte 0-0 i spansk toppliga søndag. Alexander Sørloth spilte en drøy time for vertene.

  Sørloth startet kampen for Sociedad, men markerte seg ikke stort. han ble byttet ut etter en times spill. Dermed gikk han målløs av banen i sin 15. ligakamp for sesongen. Han har scoret ett mål for Sociedad i ligaen så langt. Det målet kom i 2-2-kampen mot Atlético Madrid i oktober.

  Nordmannen scoret imidlertid mot Atlético for noen dager siden og bidro til at laget avanserte fra åttedelsfinalen i cupen.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Goggia skadet kneet i fall - håper å rekke OL

  Den italienske alpinstjernen Sofia Goggia pådro seg skader i kneet i det stygge fallet under søndagens super-G. Italieneren har forstuet det venstre kneet og skadet korsbåndet hun opererte i 2013, i tillegg til at hun også har pådratt seg et lite brudd i leggbeinet og en seneskade.

  I en pressemelding fra FIS står det at hun starter rehabiliteringen allerede mandag, og at hun tar sikte på å rekke utforrennet i OL i Beijing 15. februar. Goggia er en av de store gullfavorittene til lekene i Kina.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal