Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler

Veton Berisha fikk ikke noe hyggelig gjensyn med Stavanger og Viking, men helt på tampen sikret Molde tre dramatiske poeng.

SLANGE: Viking-fansen la ikke skjul på hva de synes om Barishas overgang til Molde. Da han entret banen ble han kastet falske penger på og plastikk-slanger lå strødd rundt på gresset.

Det var fint, så lenge vi vant. Hvis ikke hadde det blitt mye tyngre, sier Berisha til NRK og gliser.

Den tidligere Viking-spissen ble nemlig møtt med monopolpenger og banneret «Elske Valon, hate slangen. Grådige jævel» da han gjestet sin gamle hjemmebane søndag kveld.

– Han er jo en liten sviker, lo en Viking-supporter da NRKs reporter spurte om den uhyggelige velkomsten.

– Vi snakker ikke om han, svarte en annen da hun hørte Berishas navn.

– Det blir mye buing og skriking i dag, forsikret den tredje.

banner mot veton barisha

BANNER: «Elske Valon, hate slangen. Grådige jævel», sto det på banneret Viking-supporterne holdt opp.

Berisha selv tok mottakelsen med knusende ro.

De heiv noen monopolpenger, og jeg hadde tenkt å plukke dem opp etter kampen, men da var de borte, sier Berisha.

– Hvordan er forholdet til supporterne?

– Hordene (Vikings supportergruppe) er det vel så som så med. Det var vel ikke på topp da jeg var her, heller, men det går fint, sier Berisha til NRK.

Frem til Berisha dro til Hammarby sommeren 2022, var han en nøkkelspiller for Viking. Og da egersunderen valgte å gå til Molde i vinter, anklaget Viking-supporterne Berisha for å bare tenke på pengene. Ifølge TV 2 lå overgangssummen på totalt 37 millioner kroner.

To mål på de første seks minuttene

Det ble dramatikk også på gresset, men til Viking-fansens store fornøyelse gjorde ikke Berisha seg særlig bemerket, og gikk målløs fra stadion.

slange på banen. viking-molde

BARISHA (T): Slanger lå strødd på gresset i Stavanger.

Molde fikk derimot en drømmestart med en praktscoring av Emil Breivik, som ble kåret til banens beste.

Men gleden ble kortvarig, da hjemmelagets Gianni Stensness utlignet etter hjørnespark da det sto seks minutter på klokka.

Etter knappe halvtimen spilt sendte Ola Brynhildsen bortelaget i ledelsen etter en lekker målgivende pasning fra kampens første målscorer, Breivik.

Det er mange sjanser begge veier i første omgang, og tøffe dueller. Vikings målscorer gjorde en stygg takling etter 37 minutter, som ble VAR-sjekket for rødt kort, men endte med gult til Stensness.

Like før pause ble hjemmelaget tildelt to gule kort til da David Brekalo og Viking-trener Lunde Aarsheim, ifølge dommeren, mente litt for mye.

dommer viking-molde

UENIGE: Dommeren ga David Brekalo og Lunde Aarsheim gult kort for munnbruk.

Rødt kort etter spark i ansiktet

Det gikk derimot betydelig bedre for rogalendingene etter hvilen, da Sondre Bjørshol utlignet til 2-2, før Zlatko Tripic sendte Viking i ledelsen tre minutter senere.

Tempoet roet seg ikke med det, og romsdalingene jaktet utligningen.

Etter 75 minutter kom den, signert Magnus Grødem.

Vikings Sondre Flem Bjørshol skårer 2-2 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Molde på SR-bank arena i Stavanger.

UTVIST: Vikings Sondre Flem Bjørshol scoret 2–2 målet, men ble utvist senere i kampen.

Begge lag var sultne på tre poeng, og fortsatte å presse på. I kampens hete var Bjørshol uheldig og sparket motspiller Kristoffer Haugen i fjeset. Etter en VAR-sjekk ble Viking-spilleren utvist.

Molde utnyttet overtallet, og på overtiden ble Brynhildsen matchvinner da han satte punktum med 4–3-scoringen.

Det var utrolig deilig. Det er sjelden vi har sånne kamper der vi snur det og avgjør på overtid, sier Brynhildsen til NRK.

jubel ole brynhildsen og Emil Breivik

JUBELBRØL: Målscorerne Emil Breivik (t.v.) og Ola Brynhildsen (i midten).

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».