NRK Meny
Normal

Skullerud: – Det sprøeste jeg har vært med på

MOLDE (NRK): Molde bommet på to straffer, fikk én mann utvist og hentet opp igjen tre mål - men det holdt ikke til mesterliga-avansement.

Kamara

BOMMET: Ola Kamara bommet på Moldes første straffespark.

Foto: EkornesvÂg, Svein Ove, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Skullerud

PREGET: Molde-trener Tor Ole Skullerud tok tapet for Dinamo Zagreb tungt tirsdag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Dette er tungt å svelge. Det er det sprøeste jeg har vært med på i en enkeltkamp - noensinne, sier en tung Molde-trener til NRK etter 3-3-kampen mot Dinamo Zagreb.

– Vi gjør utilgivelige, enkle feil og gjør det vanskelig for oss selv, men jeg er fryktelig imponert over hva vi gjør etterpå. Det var nesten, men ikke nok, fortsetter Tor Ole Skullerud.

Molde var nemlig nær ved å gjøre en av tidenes snuoperasjoner på egen stadion tirsdag kveld. For til tross for at de blåhvite vartet opp med to straffebom, ett rødt kort og 0-3 i sekken tidlig var de etter en god andreomgang farlig nære å vinne 4-3.

– Garderoben er skuffa og jeg er skuffa, sukker Molde-treneren.

Forrige uke spilte romsdalingene 1-1 i Kroatia. Dermed ville 0-0 holdt til avansement i dag, men 3-3 gjør at det er Dinamo Zagreb som avanserer på bortemålsregelen.

Gjorde enkle feil

Men det kunne gått så veldig annerledes om Molde-spillerne ikke hadde bommet på to straffespark og nærmest gitt vekk tre raske scoringer de første 45 minuttene.

– Jeg tror vi ser det alle mann, at vi gjorde enkle feil. Det var ingen kvalitetsforskjell på lagene i form av at vi møtte et mye bedre fotballag, men på det nivået her kan vi ikke gi bort slikt, sa Skullerud på pressekonferansen rett etter kampslutt.

Dette er hva som gjorde utgangspunktet spesielt vanskelig for Molde før den andre omgangen:

Singh

BOMMET: Også Harmeet Singh bommet på straffe for Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix
 • 7 minutter: Ola Kamara legges i bakken av en Dinamo Zagreb-spiller inne i gjestenes 16-meter og Molde får straffe. Angriperen går selv fram til ellevemetersmerket, men han blåser straffen langt over.
 • 16 minutter: Martin Linnes bommer på et tilbakespill til Ethan Horvath, og Marko Pjaca setter enkelt inn 0-1 bak Moldes keeper.
 • 20 minutter: Dinamo Zagreb sklir lett inn mellom Molde-spillerne og får en trippel-sjanse til å score mål. Til slutt er det Angelo Henriquez som setter inn 0-2 til kroatene.
 • 22 minutter: Molde går helt opp i limingen. Denne gangen er det Marko Rog som scorer for Dinamo Zagreb - 0-3 i Molde!
 • 43 minutter: Endelig sitter den for Molde - men det er vel trolig for sent? - Etzaz Hussain klinker til fra 20 meter og reduserer til 1-3.
 • 46 minutter: Molde har fått tilbake troen på avansement. Erik Hestad kommer seg inn i boksen, hvor han blir lagt momentant i bakken av en utrusende Eduardo i Zagreb-buret. Denne gangen går Harmeet Singh fram for å skyte straffen, men Eduardo reddet - Moldes andre straffebom på én omgang!

Scoret på sin tredje straffe

Men til tross for famøse første 45 minutter fikk trener Tor Ole Skullerud gitt spillerne sine selvtillit i løpet av pausepraten. Og ut til andre omgang gikk Molde-spillerne rett i strupen på kroatene.

– Vi bygde på 3-1 og det som var positivt (etter første omgang). Vi fokuserte ikke på de fryktelige baklengsmålene, forklarer Skullerud.

Da Eduardo felte nok en Molde-spiller inne i boksen, og dommer Michael Oliver for tredje gang pekte på straffemerket, greide endelig de blåhvites tredje straffeskytter å få ballen i mål - Mohamed Elyounoussi var mannen!

To minutter etter var kroatene nære på å øke ledelsen, men Horvath vartet opp med en god redning for vertene. Og i det 72. minutt ble Molde redusert til ti mann, da Vegard Forren fikk sitt andre gule kort.

Forren

RØDT KORT: Vegard Forren ble utvist etter å ha fått to gule kort.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Snytt for sin fjerde straffe?

Men til tross for én mann mindre fortsatt hjemmelaget å angripe. Tre minutter etter utvisningen utliknet Ola Kamara til 3-3 etter flott forarbeid av Eirik Hestad.

Molde fortsatte å angripe, men da Ola Kamara trolig ble snytt for Moldes fjerde straffespark på overtid valgte Oliver å holde fløyta i lomma.

– Jeg tar av meg hatten for motalen i det som skjedde etterpå (2. omgang), men det holdt ikke helt, sa Tor Ole Skullerud før han forlot pressekonferansen.

Dermed går Dinamo Zagreb til play-off om mesterligaplass, mens Molde må ta til takke å spille play-off om en plass i europaligaen.

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Uttak landslagstroppen til håndball-EM for menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn