Molde tangerte RBKs rekord i Europa

Molde har hatt en eventyrlig høst i Europaligaen. Da gruppeseieren ble sikret borte mot Ajax tangerte de også Rosenborgs poengrekord fra Europacupene.

Molde Singh

UTLIGNET: Harmeet Singh og lagkameratene jubler etter at Molde utlignet mot Ajax i Amsterdam.

Foto: MICHAEL KOOREN / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Molde står etter kveldens kamper, som var siste runde, med 11 poeng i det som så ut som en meget vanskelig gruppe for Molde. Men det var før gruppespillet tok til. For da minutter gjensto av høstens gruppespill i Amsterdam var det hjemmeklubbens tilhengere som var på vei hjem, samtidig som Molde gikk mot seier i sin gruppe i Europaligaen.

Singh scorer

AVGJØRENDE: Harmeet Singh utlignet etter 29 minutter. Det sørget til slutt for gruppeseieren.

Foto: Peter Dejong / Ap

Molde lå under 0-1 etter 14 minutter etter at Ajax tok ledelsen ved Donny van de Beek. Men etter 29 minutter slo Molde tilbake ved Harmeet Singh. Skuddet gikk via en Ajax-spiller og i mål bak en utspilt Cillessen.

Rekordtangering

Resultatet betyr at Molde har tangert Rosenborgs beste poengsanking i Europa noensinne og klart å unngå tap i alle tre bortekampene i Europaligaen. Rosenborg klarte to ganger å skaffe seg 11 poeng i Mesterligaen, noe som var en utrolig prestasjon i den gjeveste klubbturneringen i Europa. Det skjedde både i 1999 da de vant sin gruppe og i 1997 da de ble nummer to i gruppen, men likevel røk ut.

Det er forskjell i kvalitet på Mesterligaen og Europaligaen, men Rune Bratseth er meget imponert.

– Uansett er dette en en kjempeprestasjon av Molde og de har virkelig vært i kjempeform. Dette er viktig for Europa-koeffsienten også, sier den tidligere forsvarskjempen Rune Bratseth som spilte i Rosenborg før hans sterke Tyskland-karriere startet.

– Motsatt formutvikling

Han ser at Rosenborg kan ha noe å lære av Moldes Europa-høst, selv om han mener trønderklubben har gått på unødvendige poengtap.

– De har hatt motsatt formutvikling og det har vært viktig. Jeg ville heller hatt utviklingen til RBK som ga seriegull, cupgull og deltagelse i Europa. Men de kan analysere hverandre og lære, sier Bratseth til NRK.

Og når man ser på lagene Molde møtte så var det Ajax, Celtic og Fenerbache. Og det er lag som alle har vært gjengangere i den gjeveste klubbturneringen i Europa.

For det som begynte med seier borte mot Fenerbache i Tyrkia har fortsatt i samme gode stil med to seire mot Celtic og to uavgjorte kamper mot den nederlandske klubbgiganten Ajax. Det er bare 0-2 tapet hjemme mot Fenerbache, da Molde allerede hadde sikret seg avansement etter bare fire kamper, der laget ikke fikk med seg poeng.

Tung høst for Nederland

Samtidig er det tyngre i nederlandsk fotball til tross for at PSV Eindhoven gikk videre til 8-delsfinalene i Mesterligaen i går. Med uavgjortresultatet gikk ingen nederlandske klubber videre fra gruppespillet i Europaligaen. Samtidig kom heller ikke landslaget til sommerens EM-sluttspill.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ukraina vant U20-VM

  Sør Korea tok en tidlig ledelse i finalen, men det var ukrainerne som kunne juble til slutt. Vladislav Suprijaga utlignet først til 1-1, før han deretter sendte Ukraina opp i ledelsen. Like før slutt punkterte Georgi Tsjtajsjvilij kampen.

  Ukraina vant U20-VM
  Foto: Janek Skarzynski / AFP
 • Canada slo New Zealand

  Jessie Fleming og Nichelle Prince scoret målene for Canada da de slo New Zealand 2-0. Canada står nå med seks poeng etter to kamper, like mange som Nederland, som de møter i den siste kampen i gruppespillet.

  Canada feirer 2-0-scoringen over New Zealand
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Ble Nederlands mestscorende

  Vivianne Miedemas to mål i Nederlands 3-1-seier over Kamerun var hennes 59. og 60. landslagsmål. Hun passerte dermed Manon Melis og er nå Nederlands mestscorende landslagsspiller gjennom tidene. Seieren betyr at Nederland er videre i VM.

  Vivianne Miedema feirer etter å ha scoret sitt andre mål i Nederlands 3-1-seier over Kamerun
  Foto: Michel Spingler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal