Utrolig snuoperasjon av Molde mot Rosenborg: – Ble veldig trøtte

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Molde lå an til et nytt tap mot Rosenborg, men snudde kampen med to scoringer på bare fire minutter. Den første seieren på Lerkendal på nesten seks år.

Rosenborg - Molde

AVGJORDE: Moldes Martin Bjørnbak ble omringet da han sikret seieren mot Rosenborg i kampens 90. minutt.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Det er fryktelig ergerlig, men det er sånn som skjer av og til. Jeg har vært med på mange rare kamper i livet. Det er derfor det er viktig å holde på konsentrasjonen, og jeg tror vi mister den, sier Rosenborg-trener Åge Hareide i pressesonen.

Molde hadde tapt de fem siste kampene mot rivalen på Lerkendal. Forrige seier i Trondheim kom i 2014.

Og det så egentlig ut til å ende i et nytt surt tap for moldenserne. Da kampuret rundet 86 minutter stod det fortsatt 2–1 til hjemmelaget, men så var først innbytter Eirik Hestad frempå, før samme mann serverte Martin Bjørnbak, som sikret seier i det 90. minutt.

– Det er kjekt å ha litt marginer igjen, og at det kommer på Lerkendal er en ekstra glede for de som har vært her og tapt alle gangene, forteller Hestad til NRK.

Molde - Rosenborg

KOM INN: Eirik Hestad scoret Moldes andre mål mot Rosenborg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Det er godt. Vi ble kjørt over i andre omgang, så at vi snur det på slutten viser at det er pondus og lidenskap i oss. Vi gir ikke opp og det er godt å se. Det har ikke vært en vane å dra hjem herfra med tre poeng, sier Molde-trener Erling Moe.

– Dette svir skikkelig, erkjenner Rosenborgs Kristoffer Zachariassen til Eurosport.

– Ble veldig trøtte

Hareide påpeker at han er fornøyd med laget prestasjon, og mener de presser stort – spesielt i andre omgang. Han har derimot en

– Jeg tror laget vårt ble veldig trøtte. Sånn er det, og det er alltid en kombinasjon av mange ting når det går galt på slutten, sier Hareide.

Etzaz Hussain

TOK LEDELSEN: Etzaz Hussain sendte bortelaget Molde foran mot Rosenborg etter bare ni minutter.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Begge lag stod uten tap før oppgjøret, og gjestene fikk en pangstart da Etzaz Hussain nærmest bare rullet ballen i mål fra 13 meter før 10 minutter var spilt.

Men Rosenborg har en notorisk måltyv denne sesongen. Og etter et par større sjanser, satt den også for Zachariassen like før pause. Hans sjette mål, og da toppscorer i eliteserien. Onsdag er det landslagsuttak.

– Det er noe Ståle vurderer bra selv, svarer Hareide på spørsmål om han tror eleven er aktuell.

Kristoffer Zachariassen

MÅLTYV: Kristoffer Zachariassen ser med glede at hodestøtet like før hvilen går i mål bak Molde-keeper Andreas Linde.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Håper på karanteneunntak

Norske landslagsspillere har riktig nok ikke har fått svar på de får karanteneunntak til kampene de skal spille i Malaga i juni. Derfor ble uttaket utsatt én dag. En mulighet er også at spillere i eliteserien blir utelatt fra troppen, opplyser NFF.

– Det er veldig synd, men vi må ha André Hansen her, sier Hareide om RBK-målvakten.

Treneren mener fotballspillerne må få unntak.

– Vi har veldig strenge regler i Norge her i forhold til alt, og fotballen spesielt. De har spilt fotball i Europa i lengre tid uten at det har vært katastrofe. Jeg tror ikke fotballen har ført med seg mye smitte egentlig, og vi har veldig strenge tiltak, mener han.

Sportsnyheter

reJ6_G71-HE

Rai Benjamin: – Hadde du sagt jeg ville løpe så fort og tape, ville jeg gitt deg juling

TOKYO/OSLO (NRK): Han løp inn til en fantastisk tid i OL-finalen, men måtte se seg slått av Karsten Warholm på de siste 50 meterne. Etter løpet rangerte Rai Benjamin 400 meter hekk-konkurransen tirsdag som det beste løpet i friidrett noen gang.

Warholm

Warholm knuste verdensrekorden og tok OL-gull: – Helt hinsides

Da Karsten Warholm innså hva han hadde fått til i OL-finalen, hylte han ut og rev i stykker drakten sin. Hekkeløperen sikret OL-gull med en tid så rask at eksperten kaller den «umulig».

Siste nytt

 • Spania til semifinale i OL

  Sverige ledet 29-25, men sprakk mot Spania i OL-kvartfinalen i håndball for menn. Det ble tap 33-34 for laget til nordmannen Glenn Solberg.

  Spanjolene snudde kampen de siste ti minuttene. Keeperen Gonzalo Pérez de Vargas spilte strålende i sluttfasen. Sverige bommet også på to straffekast i perioden da spanjolene fikk et grep om hendelsene.

  Dersom Norge slår Danmark senere tirsdag, vil det bli spansk motstand i semifinalen.

  Raul Entrerrios
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Filip fikk trøbbel

  Filip Ingebrigtsen løp i det aller første kvalifiseringsheatet på 1500 meter natt til tirsdag, og fikk det svært tøft. Han ble til slutt nummer 10 i heatet, og må nå vente på om han mirakuløst greier å gå videre på tid når alle heatene er ferdigløpt. Favoritten Timothy Cheruiyot løp i samme heat, og vant. Jakob Ingebrigtsen løper litt senere.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Kan Warholm slå Håker?

  Klokka 05.20 i natt skal Karsten Warholm springe finale på 400 meter hekk.

  I 1972 var «halve Norge» på beina klokka 05.00 for å sjå Erik Håker, som leia storslalåm etter første omgang under OL i Sapporo. Kanskje kan det bli endå fleire som står like tidleg opp for å sjå Warholm i kamp om OL-gull.

  Også Jakob og Filip Ingebrigtsen skal i aksjon i natt. Her er høgdepunkta.

  Karsten Warholm
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal