Hopp til innhold

Utrolig snuoperasjon av Molde mot Rosenborg: – Ble veldig trøtte

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Molde lå an til et nytt tap mot Rosenborg, men snudde kampen med to scoringer på bare fire minutter. Den første seieren på Lerkendal på nesten seks år.

Rosenborg - Molde

AVGJORDE: Moldes Martin Bjørnbak ble omringet da han sikret seieren mot Rosenborg i kampens 90. minutt.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Det er fryktelig ergerlig, men det er sånn som skjer av og til. Jeg har vært med på mange rare kamper i livet. Det er derfor det er viktig å holde på konsentrasjonen, og jeg tror vi mister den, sier Rosenborg-trener Åge Hareide i pressesonen.

Molde hadde tapt de fem siste kampene mot rivalen på Lerkendal. Forrige seier i Trondheim kom i 2014.

Og det så egentlig ut til å ende i et nytt surt tap for moldenserne. Da kampuret rundet 86 minutter stod det fortsatt 2–1 til hjemmelaget, men så var først innbytter Eirik Hestad frempå, før samme mann serverte Martin Bjørnbak, som sikret seier i det 90. minutt.

– Det er kjekt å ha litt marginer igjen, og at det kommer på Lerkendal er en ekstra glede for de som har vært her og tapt alle gangene, forteller Hestad til NRK.

Molde - Rosenborg

KOM INN: Eirik Hestad scoret Moldes andre mål mot Rosenborg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Det er godt. Vi ble kjørt over i andre omgang, så at vi snur det på slutten viser at det er pondus og lidenskap i oss. Vi gir ikke opp og det er godt å se. Det har ikke vært en vane å dra hjem herfra med tre poeng, sier Molde-trener Erling Moe.

– Dette svir skikkelig, erkjenner Rosenborgs Kristoffer Zachariassen til Eurosport.

– Ble veldig trøtte

Hareide påpeker at han er fornøyd med laget prestasjon, og mener de presser stort – spesielt i andre omgang. Han har derimot en

– Jeg tror laget vårt ble veldig trøtte. Sånn er det, og det er alltid en kombinasjon av mange ting når det går galt på slutten, sier Hareide.

Etzaz Hussain

TOK LEDELSEN: Etzaz Hussain sendte bortelaget Molde foran mot Rosenborg etter bare ni minutter.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Begge lag stod uten tap før oppgjøret, og gjestene fikk en pangstart da Etzaz Hussain nærmest bare rullet ballen i mål fra 13 meter før 10 minutter var spilt.

Men Rosenborg har en notorisk måltyv denne sesongen. Og etter et par større sjanser, satt den også for Zachariassen like før pause. Hans sjette mål, og da toppscorer i eliteserien. Onsdag er det landslagsuttak.

– Det er noe Ståle vurderer bra selv, svarer Hareide på spørsmål om han tror eleven er aktuell.

Kristoffer Zachariassen

MÅLTYV: Kristoffer Zachariassen ser med glede at hodestøtet like før hvilen går i mål bak Molde-keeper Andreas Linde.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Håper på karanteneunntak

Norske landslagsspillere har riktig nok ikke har fått svar på de får karanteneunntak til kampene de skal spille i Malaga i juni. Derfor ble uttaket utsatt én dag. En mulighet er også at spillere i eliteserien blir utelatt fra troppen, opplyser NFF.

– Det er veldig synd, men vi må ha André Hansen her, sier Hareide om RBK-målvakten.

Treneren mener fotballspillerne må få unntak.

– Vi har veldig strenge regler i Norge her i forhold til alt, og fotballen spesielt. De har spilt fotball i Europa i lengre tid uten at det har vært katastrofe. Jeg tror ikke fotballen har ført med seg mye smitte egentlig, og vi har veldig strenge tiltak, mener han.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

Fullt kaos etter EM-gullet: – En smule arrogant

Jakob Ingebrigtsen ga kun ett intervju med norsk media etter EM-triumfen. Han stormet forbi resten av pressen og ville ikke si noe. Det får NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt til å reagere.

Siste nytt

 • Núñez beklager etter utvisningen

  Liverpools spissjuvel Darwin Núñez sier at han forstår kritikken som har kommet hans vei etter at han ble utvist etter en stygg nedskalling på Joachim Andersen.

  Núñez lot seg tydelig frustrere av Crystal Palace-stopperen Andersen gjennom hele kampen og etter 57 minutter kokte det over. Etter en konfrontasjon skallet Núñez til Andersen og dansken gikk i bakken. Núñez ble umiddelbart vist det røde kortet og vil trolig miste tre kamper for hans nye klubb.

  I løpet av tirsdag har ikke reaksjonene latt vente på seg, og han har blitt slaktet i britisk presse. På Twitter går 23-åringen ut med en beklagelse.

  «Jeg er klar over at det jeg gjorde ikke var greit. Jeg er her for å lære av mine feil, og det vil ikke skje igjen», skriver han.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Straus og Bayern slo Barcelona tross Graham Hansen-scoring

  Caroline Graham Hansen scoret et flott mål, men hun og Barcelona måtte se Alexander Straus' Bayern München vinne treningskampen 2-1.

  Den norske vingen mottok ballen utenfor 16-meteren og banket den oppe i hjørnet etter en snau times spill. Hun og Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut for spanjolene like etter scoringen.

  Målet var likevel ikke nok til å unngå tap mot den ferske Bayern-treneren Straus. Han tok nylig over storklubben etter flere år med suksess i Brann. Giulia Gwinn og Emelyne Laurent scoret målene som sikret tysk jubel.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste