Sigurdarson snudde kampen for Molde og sikret sølvet

Med uavgjort mot Sarpsborg 08 sikret til slutt Molde sølvet i eliteserien 2017, til tross for at det lenge så ut til å gå i motsatt retning.

molde1

MOLDE SIKRET SØLVET: Etter en spennende kamp ble det til slutt 2–2 og sølvet gikk dermed til Molde.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det så lenge ut til at Sarpsborg 08 skulle sikre sølvet, men Moldes Björn Bergmann Sigurdarson snudde kampen da han ordnet 2–2 i det 74. minutt på hjemmebane.

Det var også lenge usikkert om gjestene ville ta bronsen. Men Strømsgodset slapp inn to mål mot Aalesund, og dermed gikk bronsen til slutt til Sarpsborg 08.

Björn Bergmann Sigurdarson spilte en nøkkelrolle for Molde og scoret begge målene for hjemmelaget.

– Det er det vi ville i dag. Jeg ville score i dag. Det er viktig for oss, sier Bjørn Sigurdarson til Eurosport etter kampen.

Solskjær fornøyd med sølvet

Ole Gunnar Solskjær var tydelig fornøyd etter å ha sikret sølvet etter uavgjort, til tross for dårlig start på kampen.

–Vi viser at vi kan i andre omgang, og det er godt. Det har vært en bra sesong. Det betyr litt ekstra kroner i kassa. Vi vil alltid prøve å utfordre Rosenborg, sier Molde-treneren til Eurosport etter kampen.

– Hva har Bjørn betydd for dere?

– Bjørn har vært kjempegod. Etter skaden fikk vi lappet han sammen. Han har vært super. Viktig for gruppa og et forbilde for alle sammen, sier Solskjær til Eurosport.

Sarpsborg 08 ledet lenge

Kristoffer Zachariassen sikret 2–0 til Sarpsborg 08 i det 55. minutt. Fire minutter tidligere hadde Patrick Mortensen ordnet 1–0.

molde

SARPSBORG 08 LEDET: Gjestene ledet kampen lenge, men Molde og Björn Bergmann Sigurdarson kom tilbake i andre omgang.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Håpet levde ut i andre omgang, men Molde kom tilbake, og Björn Bergmann Sigurdarson lagde to mål for hjemmelaget.

Det var på forhånd klart at vinneren av søndagens oppgjør mellom Molde og Sarpsborg 08 ville stikke av med sølvet i Eliteserien 2017, men Molde kunne klare seg med uavgjort mot gjestene.

Rosenborg har allerede sikret seg gullet. Det ble delt ut på Lerkendal forrige helg.

Neste helg kan Sarpsborg 08 ta enda en medalje når skal de spille cupfinale mot Lillestrøm.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Avviser bekymring rundt Kollen-renn

  Tirsdag ble det kjent at verdenscupsprinten i Drammen ikke kan arrangeres i sentrumsgatene på grunn av snømangel. Bare noen dager senere er det klart for den tradisjonsrike Homenkoll-helga. Heller ikke der er det snø i overflod, men rennene er ikke i fare. Arrangørene føler seg trygge på at rennene skal kunne gjennomføres som oppsatt. (NTB)

  Vinterferiestart i Oslo
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Casper Ruud skuffet etter tap i Rio

  Casper Ruud, som ble historiens første nordmann til å vinne en ATP-turnering søndag, kom brått ned på jorda igjen natt til onsdag. 21-åringen tapte mot italieneren Gianluca Mager allerede i første runde av ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Dermed må Ruud belage seg på å falle ned flere plasser fra den historisk gode 34. plassen på rankingen.

  – Jeg visste at det var en tøff utfordring å spille kamp 48 timer etter finalen på søndag. Det er klart at det er litt tøft, men sånn er det innimellom, det er en del av idretten. Jeg gjorde mitt beste og prøvde å vinne denne kampen her, men det gikk ikke i dag, fortalte en tydelig skuffet Casper Ruud til NRK i Rio de Janeiro.

  Argentina Open Tennis
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Liverpool tapte mot Atletico Madrid

  Liverpool tapte den første kampen i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag kveld.

  Hjemmelagets Saúl Ñíguez scoret etter et hjørnespark allerede etter fire minutter.

  Målet ble kampens eneste, til tross for at Liverpool presset voldsomt mot slutten. De fikk også et mål korrekt annullert for offside.

  Dermed vant Atletico 1-0. Returoppgjøret spilles på Anfield 11. mars.

  Vi fulgte kampen her.

Sendeplan

Kl. Program Kanal