Molde snublet i Europa-jakten: – Får ikke alltid som man fortjener

Det er tett kamp om tredje- og fjerdeplassen i Eliteserien som sikrer Europa-spill til neste år. Men Molde klarte ikke gripe muligheten mot et Sarpsborg 08 i marerittform.

Eliteserien fotball 2018, Molde - Sarpsborg 08.

SCORET OG BOMMET: Erling Braut Haaland scoret ett mål for Molde, men kunne scoret både en og to til.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Før kampen i dag lå Molde to poeng over Haugesund som kjemper om spill på kontinentet neste sesong, men romsdalingene klarte ikke ta alle poengene.

Molde gikk opp i ledelsen med Fredrik Aursnes hodestøt etter rundt 18 minutter. Men Sarpsborg 08, som har en elendig form i hjemlig serie om dagen, slo tilbake.

Haaland bommet

Først utlignet Jørgen Horn på en dødball, før Patrick Mortensen sendte «særpingene» opp i føringen. Erling Braut Haaland sørget for 2-2 med litt over et kvarter igjen, og kunne avgjort på overtid. Dessverre for Molde og heldigvis for Sarpsborg 08 gikk skuddet til unggutten i stanga.

– Jeg var 99 prosent sikker på at den gikk inn og det så sånn ut fra min vinkel. Men keeperen gjorde det vanskelig for han og han kunne ikke gjort noe annet der, sier Ole Gunnar Solskjær til NRK etter kampen.

Dermed har Sarpsborg 08 brutt rekken med syv strake tap, men det er fortsatt ingen friskmelding av Østfold-laget i Eliteserien. 12. august var sist de vant en kamp i serien, da de slo Lillestrøm.

Fornøyd og skuffet

– Vi har jo tatt lite poeng i serien, og fikk stoppet en tapsrekke. Mange av kampene vi har tapt har vi følt at vi kunne fått uavgjort og også vunnet noen av dem. Og så få vi med oss poeng i en kamp vi henger litt i tauene i perioder, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke, som også legger til at det var nok litt ufortjent at de fikk ett poeng i Molde.

Ole Gunnar Solskjær

SKUFFET: Solskjær er skuffet over at det ikke ble tre poeng, men fornøyd med prestasjonen.

Foto: Roar Strøm / NRK

Det er også Solskjær enig i.

– Det er ikke alltid man får en så god prestasjon av laget ditt. Vi har hatt en del av dem i høst, og man har en følelse at man er fornøyd selv om vi er skuffet, for vi spilte god fotball. Men sånn er fotballen. Man får ikke alltid som man fortjener, forteller Solskjær.

Molde har på sin side gitt Haugesund muligheten til å komme likt på poeng, dersom de slår Odd i morgen, men Solskjær er veldig glad for at de fikk det ene poenget, for det kan bli viktig i innspurten.

– Det viktigste for oss er at vi er tre poeng foran Haugesund, og vi har spilt en kamp mer, men vi har heng på Brann også, sier Solskjær, vel vitende om at Brann akkurat nå er to poeng foran med en kamp mindre spilt.

Siste nytt

 • Ulset akkurat utenfor pallen

  Nils Erik Ulset endte på 4. plass på torsdagens normaldistanse i para-VM i skiskyting i Canada. Ulset, som alt har tatt et sølv, bommet to ganger. Han var et snaut minutt fra bronsen og tre minutter bak gullvinner Benjamin Daviet fra Frankrike.

  Nils Erik Ulset
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Chelsea videre i Europaligaen

  Andreas Vindheim og Malmö tapte 3-0 mot Chelsea på Stamford Bridge torsdag kveld. Engelskmennene vant dermed 5-1 sammenlagt, og er videre i Europaligaen. Olivier Giroud, Ross Barkley og Callum Hudson-Odoi stod for hjemmelagets nettkjenninger.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - Chelsea v Malmo
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Storhamar slo Vålerenga

  Storhamar vant torsdag 4-3 over Vålerenga etter spilleforlengelse, og holder dermed liv i håpet om å bli seriemester i ishockey. Fire poeng skiller de to lagene før serieinnspurten. Storhamar har tre kamper igjen å spille, mens Vålerenga har fire.

  ISHOCKEY: Eliteserien menn 50 runde. Vålerenga Storhamar.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal