Molde slo tilbake etter turbulent uke

Molde-spillernes mye omtalte festing med russen preget oppladningen til kampen mot Mjøndalen.

Eliteserien fotball 2019, Molde - Mjøndalen.

NY SEIER: Molde sikret tre nye poeng mot Mjøndalen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Serielederen sikret likevel tre nye poeng søndag da de slo gjestene 1-0.

Molde-spillernes festing med russen har skapt mye uønsket uro for serielederen denne uken. NRK-ekspert Carl-Erik Torp var en av dem som mente at overtredelsen burde få konsekvenser og at spillerne burde utelates fra neste tropp.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen ladet også opp til kampen mot Molde med å publisere en video på twitter der han er ute og triller sammen med russen i Molde.

Eliteserien fotball 2019, Molde - Mjøndalen.

SPØKEFUGL: Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Twittermeldingen var ment som et humoristisk stunt etter at det ble kjent at enkelte av Molde-spillerne hadde festet sammen med russen tidligere i uken.

– Det var impulsivt, der og da. Det som skjedde her oppe har vært en snakkis i norsk fotball. Det var et artig stunt, bare. En liten humoristisk sak, sa treneren smilende til NRK før kampstart.

Laster Twitter-innhold

Bommet på mål

Til tross for kreativ oppladning: Det ble en relativt grå og kjedelig start på kampen i Molde, der ingen av lagene greide å skape all verden. Mot Mjøndalen var Martin Ellingsen og Vegard Forren benket fra start, og de fikk se sine lagkamerater gjøre en sjeldent dårlig førsteomgang.

– De er gode til å blokke. De spiller med fem bak, og det er tøft, sa Ohi Omoijuanfo til Eurosport i pausen.

Molde hadde muligheten til å ta ledelsen etter 48 minutter da det ble dømt straffe, men den samme Ohi skjøt ballen langt over mål.

– En slitekamp

Etter 61 minutter kunne imidlertid Kristoffer Haraldseid omsider føre hjemmelaget i ledelsen etter en fin pasning fra Ruben Gabrielsen. Det var Haraldseids første mål for Molde.

– Når jeg først treffer på en slik pasning, så gjør han alt riktig, sier Gabrielsen til NRK.

– Det var en drømmeball av Ruben, og det var deilig å se at den gikk inn, kommenterer Haraldseid.

Flere scoringer ble det ikke i kampen.

Dermed var det hjemmelaget som fikk størst grunn til å smile i Molde søndag.

– Det ble en slitekamp, men det er veldig fortjent at vi stikker av med tre poeng, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

Eliteserien fotball 2019, Molde - Mjøndalen.

BRENTE STRAFFE: Moldes Ohi Omoijuanfo bommer på straffe under eliteseriekampen i fotball.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • City tok sin 21. strake seier

  Manchester City fortsetter stormløpet mot Premier League-gullet og kanskje tre andre titler. Med 4-1 over Wolverhampton tok laget sin 21. seier på rad.

  Wolverhampton truet med å bryte rekken, men Gabriel Jesus banket inn ledermålet (2-1) kun ti minutter før slutt.

  Riyad Mahrez økte etter at innbytter Owen Otasowie mistet ballen i eget felt, og Jesus satte punktum på overtid med et mål som først ble feilaktig vinket av for offside.

  Dermed er Pep Guardiolas lag en kamp nærmere rekorden til Bayern München, som med 23 seirer på rad har den lengste seiersrekken for klubber i de fem store ligaene.

  Samtidig tangerte laget klubbrekorden på 28 strake kamper uten tap i ulike turneringer, og Arsenals 22 år gamle rekord på 19 strake Premier League-kamper uten å ligge under. (NTB)

  Britain Soccer Premier League. Gabriel Jesus.
  Foto: Carl Recine / AP
 • Haaland og Dortmund videre i cupen

  Erling Braut Haaland fikk en scoring annullert borte mot Borussia Mönchengladbach, men Borussia Dortmund tok seg likevel videre til semifinale i cupen etter en scoring av Jadon Sancho. Haaland var tredje sist på ballen da Sancho førte Dortmund i ledelsen etter 66 minutter.

  Haaland kunne også ha tegnet seg i målprotokollen da han i det 83. minutt avsluttet alene med Tobias Sippel, men keeperen reddet.

  På overtid ble Dortmund-spiller Mahmoud Dahoud utvist med sitt annet gule kort, men lagkameratene holdt unna med ti mann.

  To nye semifinalister kåres onsdag, mens kampen mellom Jahn Regensburg og Werder Bremen er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronasmitte hos hjemmelaget.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / Reuters
 • Koss gir seg som visepresident

  Johann Olav Koss trekker seg som visepresident i Norges Idrettsforbund. Det skriver Dagbladet.

  Årsaken skal være at han vil prioritere mer tid til familien.

  – Det har vært mange hyggelige henvendelser etter Mesternes Mester, og kona mi og jeg har mange jern i ilden nå, i tillegg til våre fire barn, som jeg vil prioritere så mye som mulig. Jeg har vurdert å trekke meg til side lenge, sier han til avisa.

  Grethe Fossli, leder i valgkomiteen, forstår valget.

  – Det er ikke lenge siden han kom til Norge. Han har mye å gjøre med Right To Play og fire unger. Nå har han ikke tid til dette vervet lenger, sier Fossli.

  Koss ble innstilt som visepresident i en toårsperiode i mai 2019.

  Mesternes mester 2021 - Johann Olav Koss
  Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal