NRK Meny
Normal

Molde vann i kapteinens avskjedskamp

Molde slo Sevilla 1-0 i europaligaen torsdag, i Daniel Berg Hestads avskjedskamp. Men Europa-eventyret tok slutt i kveld.

Daniel Berg Hestad

GIR SEG: Daniel Berg Hestad spela sin kamp nummer 900, og samstundes den siste

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det heldt ikkje heilt. Men det var mange som melde seg på i dag, og det gror godt, slo kapteinen fast overfor MAX.

– Det var heilt fantastisk og perfekt timing, sjølv om det vart tap samanlagt, sa han etter 900 Molde-kampar. I 21 av 23 sesongar som spelar på toppnivå har Hestad spela for Molde.

Med 0-3 frå bortemøtet i Andalusia i førre veke hadde Molde små sjansar til å gå vidare.

Det var dei heller ikkje i nærleiken av, men makta likevel å ryste La Liga-laget i periodar. Sevilla – som har vunne denne turneringa dei to siste sesongane – imponerte ikkje.

Eirik Hestad scora kampens einaste mål like før pause.

Molde tetta godt igjen bakover og slapp sjeldan Sevilla til. Spesielt etter pause dominerte Molde banespelet, medan Sevilla såg ut til å vere nøgde med å sikre samanlagtleiinga.

Gjestene hadde både ein ball i stolpen og ein ball inne, men den vart annullert for offside. Helt mot slutten kunne Amidou Diops dobla leiinga, men det vart med 1-0 for Molde.

For Daniel Berg Hestad (40) vart det ein emosjonell kamp. Han spela sin kamp nummer 900 for Molde, og samstundes hans siste, ettersom Molde er ute av Europa. Han gjekk av bana nokre få minutt før slutt til enorm applaus frå dei 7300 tilskodarane.

Molde scorer

SLÅR SEVILLA: Her scorar Eirik Hestad

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal