Molde vann i kapteinens avskjedskamp

Molde slo Sevilla 1-0 i europaligaen torsdag, i Daniel Berg Hestads avskjedskamp. Men Europa-eventyret tok slutt i kveld.

Daniel Berg Hestad

GIR SEG: Daniel Berg Hestad spela sin kamp nummer 900, og samstundes den siste

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det heldt ikkje heilt. Men det var mange som melde seg på i dag, og det gror godt, slo kapteinen fast overfor MAX.

– Det var heilt fantastisk og perfekt timing, sjølv om det vart tap samanlagt, sa han etter 900 Molde-kampar. I 21 av 23 sesongar som spelar på toppnivå har Hestad spela for Molde.

Med 0-3 frå bortemøtet i Andalusia i førre veke hadde Molde små sjansar til å gå vidare.

Det var dei heller ikkje i nærleiken av, men makta likevel å ryste La Liga-laget i periodar. Sevilla – som har vunne denne turneringa dei to siste sesongane – imponerte ikkje.

Eirik Hestad scora kampens einaste mål like før pause.

Molde tetta godt igjen bakover og slapp sjeldan Sevilla til. Spesielt etter pause dominerte Molde banespelet, medan Sevilla såg ut til å vere nøgde med å sikre samanlagtleiinga.

Gjestene hadde både ein ball i stolpen og ein ball inne, men den vart annullert for offside. Helt mot slutten kunne Amidou Diops dobla leiinga, men det vart med 1-0 for Molde.

For Daniel Berg Hestad (40) vart det ein emosjonell kamp. Han spela sin kamp nummer 900 for Molde, og samstundes hans siste, ettersom Molde er ute av Europa. Han gjekk av bana nokre få minutt før slutt til enorm applaus frå dei 7300 tilskodarane.

Molde scorer

SLÅR SEVILLA: Her scorar Eirik Hestad

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ventura klarte ikke cuten

  Kristoffer Ventura gikk fem slag under par på den andre dagen av PGA-turneringen i Georgia i USA. Det holdt likevel ikke til videre spill.

  24-åringen ødela nemlig langt på vei turneringen da han torsdag åpnet med å være seks slag over par etter to hull på åpningsrunden. Nordmannen reddet seg til slutt noe inn og endte tre slag over par.

  Etter en bedre dag fredag endte Ventura på to slag under par etter to dager. Det var ikke nok til å klare cuten og sikre spill videre i helgen.

  A Military Tribute At The Greenbrier - Round One
  Foto: Jared C. Tilton / AFP
 • Forfang vraka til laghopp

  Johann André Forfang er vraka til lagkonkurransen under sesongopninga i Wisla laurdag. Han leverte dårlegast i kvalifiseringa på fredag, der han enda på ein 32.plass. Robert Johansson, Thomas Aasen Markeng, Marius Lindvik og Daniel André Tande hoppar for Norge.

  Tande og Forfang
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal