Normal

Molde vann i kapteinens avskjedskamp

Molde slo Sevilla 1-0 i europaligaen torsdag, i Daniel Berg Hestads avskjedskamp. Men Europa-eventyret tok slutt i kveld.

Daniel Berg Hestad

GIR SEG: Daniel Berg Hestad spela sin kamp nummer 900, og samstundes den siste

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det heldt ikkje heilt. Men det var mange som melde seg på i dag, og det gror godt, slo kapteinen fast overfor MAX.

– Det var heilt fantastisk og perfekt timing, sjølv om det vart tap samanlagt, sa han etter 900 Molde-kampar. I 21 av 23 sesongar som spelar på toppnivå har Hestad spela for Molde.

Med 0-3 frå bortemøtet i Andalusia i førre veke hadde Molde små sjansar til å gå vidare.

Det var dei heller ikkje i nærleiken av, men makta likevel å ryste La Liga-laget i periodar. Sevilla – som har vunne denne turneringa dei to siste sesongane – imponerte ikkje.

Eirik Hestad scora kampens einaste mål like før pause.

Molde tetta godt igjen bakover og slapp sjeldan Sevilla til. Spesielt etter pause dominerte Molde banespelet, medan Sevilla såg ut til å vere nøgde med å sikre samanlagtleiinga.

Gjestene hadde både ein ball i stolpen og ein ball inne, men den vart annullert for offside. Helt mot slutten kunne Amidou Diops dobla leiinga, men det vart med 1-0 for Molde.

For Daniel Berg Hestad (40) vart det ein emosjonell kamp. Han spela sin kamp nummer 900 for Molde, og samstundes hans siste, ettersom Molde er ute av Europa. Han gjekk av bana nokre få minutt før slutt til enorm applaus frå dei 7300 tilskodarane.

Molde scorer

SLÅR SEVILLA: Her scorar Eirik Hestad

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
E-sport: Counter-Strike GO, semifinale
Team Ingebrigtsen