NRK Meny
Normal

Molde vann i kapteinens avskjedskamp

Molde slo Sevilla 1-0 i europaligaen torsdag, i Daniel Berg Hestads avskjedskamp. Men Europa-eventyret tok slutt i kveld.

Daniel Berg Hestad

GIR SEG: Daniel Berg Hestad spela sin kamp nummer 900, og samstundes den siste

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det heldt ikkje heilt. Men det var mange som melde seg på i dag, og det gror godt, slo kapteinen fast overfor MAX.

– Det var heilt fantastisk og perfekt timing, sjølv om det vart tap samanlagt, sa han etter 900 Molde-kampar. I 21 av 23 sesongar som spelar på toppnivå har Hestad spela for Molde.

Med 0-3 frå bortemøtet i Andalusia i førre veke hadde Molde små sjansar til å gå vidare.

Det var dei heller ikkje i nærleiken av, men makta likevel å ryste La Liga-laget i periodar. Sevilla – som har vunne denne turneringa dei to siste sesongane – imponerte ikkje.

Eirik Hestad scora kampens einaste mål like før pause.

Molde tetta godt igjen bakover og slapp sjeldan Sevilla til. Spesielt etter pause dominerte Molde banespelet, medan Sevilla såg ut til å vere nøgde med å sikre samanlagtleiinga.

Gjestene hadde både ein ball i stolpen og ein ball inne, men den vart annullert for offside. Helt mot slutten kunne Amidou Diops dobla leiinga, men det vart med 1-0 for Molde.

For Daniel Berg Hestad (40) vart det ein emosjonell kamp. Han spela sin kamp nummer 900 for Molde, og samstundes hans siste, ettersom Molde er ute av Europa. Han gjekk av bana nokre få minutt før slutt til enorm applaus frå dei 7300 tilskodarane.

Molde scorer

SLÅR SEVILLA: Her scorar Eirik Hestad

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal