Molde sjanseløse mot Sevilla

SEVILLA/OSLO (NRK): Fernando Llorente senket Ole Gunnar Solskjærs lag med to mål. Til slutt var Molde heldige som slapp med tre baklengsmål.

Llorente

MATCHVINNER: Fernando Llorente vartet opp med to solide scoringer mot Molde.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Sevilla er 99,9 prosent sikker videre. Men vi har ingenting å tape og vi skal forsøke å vinne en fotbalkamp. Vi er oppkjøringen til en ny sesong og vi skal bruke den godt, sier Solskjær på spørsmål fra spansk presse om hva han tror om returkampen i Molde.

Først sendte Llorente den regjerende Europaligamesteren i føringen etter 35 minutter med en sterk avslutning fra rundt 16 meter. Trolig skulle det blitt avblåst for offside da spissen kom ut fra det som så ut som offside-posisjon før han mottok ballen.

Men offside var det ikke da samme mann doblet ledelsen etter at han enkelt vendte bort Vegard Forren inne i feltet og elegant sendte ballen forbi Ethan Horvath i Molde-målet.

Da var det gått tre minutter av 2. omgang og Molde hadde fått den verst tenkelige starten på omgangen.

– Jeg er skuffet over at vi slipper inn mål så tidlig. Da detter hodene litt. Naturligvis er vi veldig slitne på slutten og da skaper de mange sjanser. Hvis de hadde ønsket det så hadde de sikkert scoret flere mål hvis de hadde vridd om kniven skikkelig, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Heldige mot slutten

Verre for Molde ble det også da Llorente overlot plassen sin til Gameiro etter rundt en times spill. Etter femten minutter på banen klemte han til fra spiss vinkel og satte ballen under Horvath. Det var ikke godt keeperspill av Molde-keeperen.

Fernando Llorente

BLE TILSKUERE: Da Fernando Llorente fikk vende bort Vegard Forren hadde han fri vei mot mål og satte ballen elegant bak Horvath.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Uansett; med scoringen sank Moldes sjanser til å true Sevillas avansement, i returkampen om en uke i Norge, drastisk. Etter flere livsfarlige Sevilla-sjanser kunne det lett stått 4-0 til hjemmelaget, som dominerte mer og mer.

– Vi gjør individuelle feil som vi ikke kommer til å gjøre i sesongen. Jeg setter det på konto for at det er tre måneder siden vi spilte der, sier Solskjær.

Men det var allerede før kampstart solid forskjell på de to lagene som løp ut på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán-stadion i Sevilla. Molde spilte sin siste offisielle kamp da de holdt Ajax til uavgjort borte 10. desember. I samme periode har Sevilla spilt 17 kamper i serie, cup og Mesterliga.

Før kampen snakket Solskjær om den utfordringen som ved siden av det faktum at laget hans har mistet flere nøkkelspillere helt klart svekker Molde.

Fikk låne ballen lite

Men selv om Molde slapp inn spesielt andremålet for enkelt var laget ikke dårlige mot Sevilla, som var regnet som den tøffeste motstanderen Molde kunne trukket i 16-delsfinalen. Flere ganger var Molde farlig frempå og kunne med bedre uttelling fått det viktige bortemålet. Men det var før Sevilla satte trykket på utover i 2. omgang.

Molde, som vant sin gruppe i Europaligaen i høst, tapte kun en av sine seks kamper i gruppespillet etter lite ballbesittelse i sine kamper. Slik var kampbildet også mot Sevilla. Etter 50 minutters spill hadde Sevilla hatt ballen 70 prosent av tiden. Men Sevilla viste som ventet en helt annen styrke foran mål enn høstens motstandere som var såpass profilerte lag som Ajax, Fenerbache og Celtic.

Siste nytt

 • Tap for Ferencváros-duo

  Kristoffer Zachariassen og Tomac Nguen tapte sin tredje strake gruppespelskamp i Europaligen. Celtic vann 2-0 etter scoringar frå Kyogo Furuhashi og David Turnbull. Båe nordmenna spelte frå start.

  Tokmac
  Foto: Andy Buchanan / AFP
 • Svensk sensasjon i turn-VM

  For første gang siden 2009 har en kvinne fra Sverige kvalifisert seg til mangekampfinalen i VM i turn. Det skriver Det svenske Gymnastikförbundet.

  VM-debutanten Jennifer Williams (16) avsluttet med en poengsum på 50,032 og en 22.-plass i kvalifiseringen. Det er de 24 beste fra kvalifiseringen som går videre til mangekampfinalen.

  I tillegg til Williams deltok også Tonya Paulsson og Nathalie Westlund fra Sverige i mesterskapet som arrangeres i Kitakyushu i Japan.

  De norske kvinnene Maria Tronrud, Juliane Tøssebro, Selma Halvorsen og Marie Rønbeck røk alle ut av kvalifiseringen i VM.

  – Konkurransen gikk egentlig ganske bra. Vi hadde litt feil her og der, men vi klarte hvert fall å holde humøret oppe og vi hadde det gøy og vi nøyt opplevelsen, sier kaptein Maria Tronrud til NRK.

  De norske herrene, Harald Wibye og Sofus Heggemsnes skal i ilden på onsdag.

  Jennifer Williams fra Sverige. Switzerland Gymnastics Europeans
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Sagosen testet positivt for korona

  Håndballstjernen Sander Sagosen har testet positivt for korona, opplyser hans manager Kevin Skabo til Adresseavisen.

  – Han ble dårlig i helgen og var dårlig i to dager. Men nå føler han seg bra, sier Skabo til avisen og legger til at Sagosen har kjent på en influensafølelse.

  Sagosen var ikke med da hans Kiel spilte uavgjort mot Lemgo søndag. Han spiller heller ikke mot Pick Szeged i mesterligaen onsdag.

  Sander Sagosen mot Frankrike

Sendeplan

Kl. Program Kanal