Hopp til innhold

Molde sjanseløse mot Sevilla

SEVILLA/OSLO (NRK): Fernando Llorente senket Ole Gunnar Solskjærs lag med to mål. Til slutt var Molde heldige som slapp med tre baklengsmål.

Llorente

MATCHVINNER: Fernando Llorente vartet opp med to solide scoringer mot Molde.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Sevilla er 99,9 prosent sikker videre. Men vi har ingenting å tape og vi skal forsøke å vinne en fotbalkamp. Vi er oppkjøringen til en ny sesong og vi skal bruke den godt, sier Solskjær på spørsmål fra spansk presse om hva han tror om returkampen i Molde.

Først sendte Llorente den regjerende Europaligamesteren i føringen etter 35 minutter med en sterk avslutning fra rundt 16 meter. Trolig skulle det blitt avblåst for offside da spissen kom ut fra det som så ut som offside-posisjon før han mottok ballen.

Men offside var det ikke da samme mann doblet ledelsen etter at han enkelt vendte bort Vegard Forren inne i feltet og elegant sendte ballen forbi Ethan Horvath i Molde-målet.

Da var det gått tre minutter av 2. omgang og Molde hadde fått den verst tenkelige starten på omgangen.

– Jeg er skuffet over at vi slipper inn mål så tidlig. Da detter hodene litt. Naturligvis er vi veldig slitne på slutten og da skaper de mange sjanser. Hvis de hadde ønsket det så hadde de sikkert scoret flere mål hvis de hadde vridd om kniven skikkelig, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Heldige mot slutten

Verre for Molde ble det også da Llorente overlot plassen sin til Gameiro etter rundt en times spill. Etter femten minutter på banen klemte han til fra spiss vinkel og satte ballen under Horvath. Det var ikke godt keeperspill av Molde-keeperen.

Fernando Llorente

BLE TILSKUERE: Da Fernando Llorente fikk vende bort Vegard Forren hadde han fri vei mot mål og satte ballen elegant bak Horvath.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Uansett; med scoringen sank Moldes sjanser til å true Sevillas avansement, i returkampen om en uke i Norge, drastisk. Etter flere livsfarlige Sevilla-sjanser kunne det lett stått 4-0 til hjemmelaget, som dominerte mer og mer.

– Vi gjør individuelle feil som vi ikke kommer til å gjøre i sesongen. Jeg setter det på konto for at det er tre måneder siden vi spilte der, sier Solskjær.

Men det var allerede før kampstart solid forskjell på de to lagene som løp ut på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán-stadion i Sevilla. Molde spilte sin siste offisielle kamp da de holdt Ajax til uavgjort borte 10. desember. I samme periode har Sevilla spilt 17 kamper i serie, cup og Mesterliga.

Før kampen snakket Solskjær om den utfordringen som ved siden av det faktum at laget hans har mistet flere nøkkelspillere helt klart svekker Molde.

Fikk låne ballen lite

Men selv om Molde slapp inn spesielt andremålet for enkelt var laget ikke dårlige mot Sevilla, som var regnet som den tøffeste motstanderen Molde kunne trukket i 16-delsfinalen. Flere ganger var Molde farlig frempå og kunne med bedre uttelling fått det viktige bortemålet. Men det var før Sevilla satte trykket på utover i 2. omgang.

Molde, som vant sin gruppe i Europaligaen i høst, tapte kun en av sine seks kamper i gruppespillet etter lite ballbesittelse i sine kamper. Slik var kampbildet også mot Sevilla. Etter 50 minutters spill hadde Sevilla hatt ballen 70 prosent av tiden. Men Sevilla viste som ventet en helt annen styrke foran mål enn høstens motstandere som var såpass profilerte lag som Ajax, Fenerbache og Celtic.

Siste nytt

 • Arsenal videre i ligacupen etter Maanum-show

  Arsenal rutter ikke bare én, men to norske stjerner.

  23-årige Frida Maanum viste seg frem med to mål og én målgivende pasning i Arsenals 3-0-seier over Aston Villa torsdag. Resultatet ga de rødkledde semifinalebillett i den engelske ligacupen.

  Maanum har storspilt for "The Gunners" denne sesongen, og torsdag kveld var hun i sitt ess på Meadow Park.

  Etter snau halvtimen spilt sendte Maanum ballen mellom beina på en motspiller og til side for Villas målvakt. Like etter pause fulgte hun opp med en lekker avslutning opp i det lengste hjørnet.

  Ti minutter senere sentrer 23-åringen ballen til Caitlin Foord som setter Arsenals tredje mål.

  Manchester City, West Ham og Chelsea har også tatt seg videre i ligacupen.

  Semifinalene spilles 8. og 9. februar, mens finalen er lagt til Selhurst Park i London 5. mars, skriver NTB.

  maanum
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Ronaldo-bom i første titteljakt i Saudi-Arabia

  Al-Nassr og Cristiano Ronaldo (37) levde ikke opp til favorittstempelet i den saudiarabiske supercupen. Det ble bråstopp allerede i semifinalen.

  Ronaldo ble nylig hentet til Al-Nassr. Der håver portugiseren inn store summer, men sportslig endte første tittelmulighet i fiasko.

  Torsdag røk laget hans 1-3 for rivalen Al-Ittihad. Dermed ble det ingen avansement til søndagens supercupfinale i Riyadh.

  37-åringen er fem ganger blitt kåret til verdens beste fotballspiller. Han spilte hele semifinalen og kom til et par sjanser. Al-Ittihad gjorde en god defensiv jobb og stoppet Ronaldo fra å innta en hovedrolle.

  Sist helg ble det en målløs debut for Ronaldo i Saudi-Arabias toppserie.

  (©NTB)

  ronaldo
  Foto: AHMED YOSRI / Reuters
 • Vålerenga forverret Frisk-krisen – Oilers fortsatte superformen

  Vålerenga vant 3-1 og påførte Frisk Asker mer smerte i ishockeyens eliteserie.

  Stavanger Oilers topper tabellen etter nok en seier. Ringerike måtte se seg slått 4-0 av fjorårets serievinner.

  I bra form er også Sparta. Tabelltoeren fra Sarpsborg fikk med seg 4-1 borte mot Lillehammer torsdag.

  Straffeslag måtte til for å skille Stjernen og Storhamar i Fredrikstad. Der var gjestene best og vant kampen 3-2.

  I torsdagens bunnkamp vant Grüner 5-2 hjemme mot Manglerud Star.

  Eliteserien i ishockey 2023: Frisk Asker - Vålerenga
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste