NRK Meny
Normal

Molde sjanseløse mot Sevilla

SEVILLA/OSLO (NRK): Fernando Llorente senket Ole Gunnar Solskjærs lag med to mål. Til slutt var Molde heldige som slapp med tre baklengsmål.

Llorente

MATCHVINNER: Fernando Llorente vartet opp med to solide scoringer mot Molde.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Sevilla er 99,9 prosent sikker videre. Men vi har ingenting å tape og vi skal forsøke å vinne en fotbalkamp. Vi er oppkjøringen til en ny sesong og vi skal bruke den godt, sier Solskjær på spørsmål fra spansk presse om hva han tror om returkampen i Molde.

Først sendte Llorente den regjerende Europaligamesteren i føringen etter 35 minutter med en sterk avslutning fra rundt 16 meter. Trolig skulle det blitt avblåst for offside da spissen kom ut fra det som så ut som offside-posisjon før han mottok ballen.

Men offside var det ikke da samme mann doblet ledelsen etter at han enkelt vendte bort Vegard Forren inne i feltet og elegant sendte ballen forbi Ethan Horvath i Molde-målet.

Da var det gått tre minutter av 2. omgang og Molde hadde fått den verst tenkelige starten på omgangen.

– Jeg er skuffet over at vi slipper inn mål så tidlig. Da detter hodene litt. Naturligvis er vi veldig slitne på slutten og da skaper de mange sjanser. Hvis de hadde ønsket det så hadde de sikkert scoret flere mål hvis de hadde vridd om kniven skikkelig, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Heldige mot slutten

Verre for Molde ble det også da Llorente overlot plassen sin til Gameiro etter rundt en times spill. Etter femten minutter på banen klemte han til fra spiss vinkel og satte ballen under Horvath. Det var ikke godt keeperspill av Molde-keeperen.

Fernando Llorente

BLE TILSKUERE: Da Fernando Llorente fikk vende bort Vegard Forren hadde han fri vei mot mål og satte ballen elegant bak Horvath.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Uansett; med scoringen sank Moldes sjanser til å true Sevillas avansement, i returkampen om en uke i Norge, drastisk. Etter flere livsfarlige Sevilla-sjanser kunne det lett stått 4-0 til hjemmelaget, som dominerte mer og mer.

– Vi gjør individuelle feil som vi ikke kommer til å gjøre i sesongen. Jeg setter det på konto for at det er tre måneder siden vi spilte der, sier Solskjær.

Men det var allerede før kampstart solid forskjell på de to lagene som løp ut på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán-stadion i Sevilla. Molde spilte sin siste offisielle kamp da de holdt Ajax til uavgjort borte 10. desember. I samme periode har Sevilla spilt 17 kamper i serie, cup og Mesterliga.

Før kampen snakket Solskjær om den utfordringen som ved siden av det faktum at laget hans har mistet flere nøkkelspillere helt klart svekker Molde.

Fikk låne ballen lite

Men selv om Molde slapp inn spesielt andremålet for enkelt var laget ikke dårlige mot Sevilla, som var regnet som den tøffeste motstanderen Molde kunne trukket i 16-delsfinalen. Flere ganger var Molde farlig frempå og kunne med bedre uttelling fått det viktige bortemålet. Men det var før Sevilla satte trykket på utover i 2. omgang.

Molde, som vant sin gruppe i Europaligaen i høst, tapte kun en av sine seks kamper i gruppespillet etter lite ballbesittelse i sine kamper. Slik var kampbildet også mot Sevilla. Etter 50 minutters spill hadde Sevilla hatt ballen 70 prosent av tiden. Men Sevilla viste som ventet en helt annen styrke foran mål enn høstens motstandere som var såpass profilerte lag som Ajax, Fenerbache og Celtic.

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund