Drillo om Moldes europaeventyr: – Noe av det bedre som har vært gjort

Erling Moe og Molde skapte spenning hele veien mot Granada, men da en tidligere Tottenham-flopp dukket opp i andre omgang glapp avansementet.

– Dette var langt mer enn vi kunne forvente i Europaligaen, sa TV 2s kommentator Jesper Mathisen da Molde til slutt var slått ut.

– Jeg er sinnssykt stolt av alle. Vi spiller to veldig gode kamper. Det er synd at det bare er nesten, sier Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem til TV 2 etter kampen.

Han og Molde-laget så lenge ut til å gi Granada hard kamp om avansement i Europaligaen, før veteranen Roberto Soldado (35) avgjorde.

– Vi må være mer kyniske. Vi gjorde en god jobb igjen, og vi skapte nok sjanser til gjøre det spennende. Dessverre var vi ikke gode nok foran mål, men jeg er stolt av prestasjonen, sier Erling Moe til NRK.

– Skulle ikke mye til for at de skulle gå videre

Hvis Molde hadde kommet seg til kvartfinalen, ville de tangert den beste prestasjonen til en norsk klubb i turneringen. Vålerenga har blant annet slått ut Besiktas i cupvinnercupen i 1998/99-sesongen, og Brann kom til kvartfinalen etter å ha slått ut PSV i 1996/97-sesongen.

Eirik Ulland Andersen

SKAPTE SPENNING: Eirik Ulland Andersen provoserte frem 1-0 med et innlegg mot Granada, og tente håpet for moldenserne.

Foto: Laszlo Balogh / AP

– Jeg hadde litt tro på at det skulle gå. Granada slipper inn bøtter med mål, og de er dårlige defensivt. Du ser jo blant annet Fofana som er alene med keeper. Molde var nære på, sier tidligere landslagssjef Egil Olsen, som trente Vålerenga til kvartfinalen i 1998, til NRK.

– De har vært imponerende helt fra kvaliken mot Rapid og spesielt mot Hoffenheim. Det var vel bare mot Arsenal de har vært sjanseløse, legger han til.

Han syns det er vanskelig å sammenligne med tidligere norske prestasjoner i Europa, men er likevel tydelig på at det er en sterk prestasjon av Erling Moes mannskap.

– Det de har gjort er noe av det bedre som har vært gjort. Du må nesten tilbake til RBK-tiden. Det er imponerende. Det skulle ikke mye til for at de skulle gå videre i dag.

Rosenborg tok seg også til kvartfinalen i Europa da de kom seg dit i mesterligaen i 1996/97.

Egil Drillo Olsen

IMPONERT: Tidligere landslagssjef Egil Olsen sier det Molde har gjort er noe av det bedre en norsk klubb har gjort i Europa.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Grunnet innreiserestriksjoner og karanteneregler har ikke Molde spilt treningskamper og har ikke kunne spille kampene sine i Norge. De har dermed ikke fått spille på hjemmebane, noe som tradisjonelt sett er en stor fordel, spesielt med tanke på at de spiller på kunstgress.

– Det gjør det ekstra imponerende. De er utenfor alt og uten matching. Det er bare å ta av den berømte hatten og gratulere Molde, sier Drillo.

NRKs fotballekspert Carl Erik Torp sier også han føler Molde kunne fått et bedre resultat.

– Det er strålende prestasjoner og en enrom prestasjon i den situasjonen man er i. Det hadde ikke vært utfortjent om de hadde fått mer. Det er veldlig kult, sier Torp.

Dette er også et styrketegn for Eliteserien, mener fotballeksperten.

– Det sier vel noe om at man nå kan våge å si at nivået på norsk fotball ikke er så dårlig som man tidligere har følt.

Molde med pangstart

I det første oppgjøret ble en stor forsvarstabbe fra Sheriff Sinyan og svakt keeperspill fra Andreas Linde avgjørende i Moldes 2-0-tap. I returkampen brant moldenserne flere gode sjanser, og da veteranspissen Roberto Soldado fikk sjansen avgjorde han kampen med sin utligning.

Men det var det norske laget som styrte kampen fra start og til slutt vant 2-1 i returoppgjøret.

Allerede etter 30 minutter smalt det fra Molde. Ulland Andersen, som har vært i storslag i sluttspillet, dro seg fri og prøvde et innlegg som gikk via en spiller. På bakre stolpe stod Jesús Vallejo og sparket ballen inn i eget nett.

– Det der er en stygg, stygg tabbe. Han skal jo bare flukte den til hjørnespark, sa TV 2s kommentator Jesper Mathisen.

Vant, men røk ut

Molde fortsatte presset og Eirik Hestad var utrolig nære 2-0 etter et hjørnespark for de blåkledde.

I andre omgang fortsatte Molde det enorme presset. De vasket frem flere sjanser, og det toppet seg etter 66 minutter, da gjennombruddsmannen David Fofana løp seg fri og kom alene med keeper. Skuddet ble imidlertid reddet strålende av Rui Silva i Granada-buret.

TxR19yoIxYA

VIKTIG: Scoringen fra Soldado var tydelig viktig for Granada-spillerne.

Foto: Laszlo Balogh / AP

Men da kampuret rundet 70 minutter dukket en gammel Tottenham-kjenning opp. Roberto Soldado, som kom inn litt ut i andre omgang, stusset ballen i lengste hjørne og avgjorde på mange måter kampen.

Med 1-1 måtte Molde plutselig score tre mål til, istedenfor det ene som krevdes for ekstraomganger på 1-0, og til tross for noen gode Molde-sjanser og en straffescoring fra Eirik Hestad ble det aldri spesielt spennende.

Siste nytt

 • Tettey hyllet i siste kamp

  Alexander Tettey (35) ledet sitt Norwich ut til sin siste kamp i den gule trøya da Norwich spilte 2-2 mot Barnsley i mesterskapsserien lørdag.

  Tettey var første Norwich-spiller ut på matta der Barnsley sto æresvakt for ligamesteren i serieavslutningen. Norwich hadde allerede sikret seg opprykket og ligagullet på Englands nest øverste nivå.

  Han ble byttet ut i det 87. minutt.

  ngfih7W0yKw
  Foto: ADAM HOLT / Reuters
 • Leeds nærmer seg Europa

  Leeds øyner håp om europaspill neste sesong etter at de lørdag imponerte stort på Elland Road og slo formlaget Tottenham 3-1.

  Seieren gjør at Marcelo Bielsa og co. er nummer ni med tre kamper igjen, men bare fire poeng bak Liverpool på 7.-plassen, som gir kvalikspill til den nye turneringen Europa Conference League, der Molde, Rosenborg og Vålerenga også er med.

  Opp til sjetteplasserte Tottenham er det seks poeng. Det vil bety europaligagruppespill. Det hører til historien at Liverpool har to kamper færre spilt enn Leeds.

  QpooQHZnzV8
  Foto: Michael Regan / AP
 • Neymar forlenger med PSG

  En av fotballens største stjerner har forlenget sin kontrakt med Paris Saint-Germain. Brasilianerens nye kontrakt strekker seg til 2025.

  Ifølge L'Equipe vil den nye avtalen sikre Neymar 26 millioner pund per sesong, nærmere 300 norske millioner kroner.

  Det bekrefter den franske klubben på Twitter. 29 år gamle Neymar har vært i PSG siden sommeren 2017. Han kom dit etter fire år i Barcelona.

  Neymar har vært ryktet vekk fra klubben tidligere denne sesongen, men utover våren har han hintet om en forlengelse.

  Neymars kontrakt med klubben utløp opprinnelig i 2022.

  Tirsdag røk hans lag ut i semifinalen i mesterligaen mot Manchester City. I den hjemlige serien er laget fire poeng bak Lille med én kamp mindre spilt. Det gjenstår kun to serierunder igjen i Ligue 1. (NTB)

  Champions League - Semi Final Second Leg - Manchester City v Paris St Germain
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal