Knust etter kjempemissen: – Fare for søvnløse netter resten av livet

Eirik Hestad hadde en kjempemulighet til å skyte Molde til mesterligaens gruppespill for første gang på 21 år. Men inngangspremien på 250 millioner kroner glapp og i stedet blir det europaligaspill.

Laster innhold, vennligst vent..

Det er nemlig klart etter at Molde tirsdag kveld spilte 0-0 mot ungarske Ferencváros i Budapest.

Dermed klarte ikke moldenserne å kvalifisere seg for mesterligaens gruppespill, noe som ville garantert 250 millioner i klubbkassa og heftige motstandere utover senhøsten.

– Som du sikkert ser, så er det ... Ikke artig, sier en tydelig preget Eirik Hestad til TV 2.

Han hadde en av de to store mulighetene Molde hadde til å avgjøre.

– Ja, det blir fare for søvnløse netter resten av livet, tror jeg, sier han, og erkjenner at han er knust.

– Vårt livs sjanse til å havne i selskap med de beste, og så gjør vi for så vidt en grei kamp, men har litt for stor respekt for lenge og skaper ikke nok før helt mot slutten.

– Forbanna bittert

I stedet er Ferencváros klare for gruppespillet på bortemålsregelen etter den spinnville affære i Molde i forrige uke, som endte 3-3. Den gang kom passivt Molde-lag kom under 2-0, men slo hardt tilbake. På 2-2 ble de snytt for straffe etter en merkelig VAR-avgjørelse, men sju minutter før full tid gikk de likevel opp i 3-2.

Så utliknet i stedet Ferencváros til 3-3 på et straffespark de færreste skjønte noe av.

Også det tenker Hestad på tirsdag kveld.

– Akkurat nå føles det forbanna bittert fordi det var noen situasjoner på hjemmebane også som bikket feil vei for oss, og jeg synes vi er ganske klart det beste laget over to kamper, sier han til TV 2.

Enorme sjanser

Med det som utgangspunkt ble førsteomgangen i Budapest tirsdag kveld preget av at hjemmelaget ikke trengte å score og at det ville være kritisk for gjestene å slippe inn mål. Faktisk skapte ingen av lagene en eneste klar målsjanse de første 45 minuttene.

Men etter 54 minutter skulle den første store sjansen komme for Molde. Magnus Wolff Eikrem vippet Etzaz Hussain fri, men fra meget god posisjon skjøt Hussain over.

Og det var tydelig at Molde nå ville mer framover. Dermed tok de også mer risiko bakover, og etter en times spill var det vertenes tur til å få en kjempesjanse. Heldigvis for Molde bommet Oleksandr Zubkov fullstendig på ballen alene igjennom med Andreas Linde.

Etter 75 minutter kom Moldes andre store sjanse. Denne gangen var det Eirik Hestad som fikk sjansen etter nydelig kombinasjonsspill, men skuddet ble reddet av keeper.

– Hjerteskjærende

Tre minutter før full tid var det nære på igjen da Ola Brynhildsen upresset fikk kline til med godfoten, men ballen føk utenfor.

Dermed endte det målløst, og 1500 ungarere utenfor stadion kunne slippe jubelen løs.

– Det er sjukt tøft. Det er det siste lille som mangler, og det er utrolig skuffende akkurat nå. Vi ga alt og spiller en bra bortekamp, jeg er veldig stolt av gutta i dag, men det er akkurat ikke nok, sier kaptein Magnus Wolff Eikrem til TV 2.

Etter sju tap på de ti siste eliteseriekampene, er likevel en plass i europaligaens gruppespill et fint plaster på såret for Molde. Det erkjenner også Eikrem.

Likevel sier han:

– Dette er hjerteskjærende. Hvis det er et ord.

Sportsnyheter

Bronselaget

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Siste nytt

 • Gabrielsen ferdig i Toulouse

  Midtstopper Ruben Gabrielsen er enig med den franske fotballklubben Toulouse om å terminere kontrakten.

  Det opplyser klubben på sin nettside. I en kort melding takker klubben Gabrielsen for innsatsen.

  Gabrielsen har vært på lån i FC København i høstsesongen. Midtstopperen kom til Toulouse for to år siden. Nå kan han forhandle fritt med andre klubber om neste steg i sin fotballkarriere.

  Trening med landslaget i fotball
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Målløst for Sørloth og Real Sociedad

  Real Sociedad og Getafe spilte 0-0 i spansk toppliga søndag. Alexander Sørloth spilte en drøy time for vertene.

  Sørloth startet kampen for Sociedad, men markerte seg ikke stort. han ble byttet ut etter en times spill. Dermed gikk han målløs av banen i sin 15. ligakamp for sesongen. Han har scoret ett mål for Sociedad i ligaen så langt. Det målet kom i 2-2-kampen mot Atlético Madrid i oktober.

  Nordmannen scoret imidlertid mot Atlético for noen dager siden og bidro til at laget avanserte fra åttedelsfinalen i cupen.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Goggia skadet kneet i fall - håper å rekke OL

  Den italienske alpinstjernen Sofia Goggia pådro seg skader i kneet i det stygge fallet under søndagens super-G. Italieneren har forstuet det venstre kneet og skadet korsbåndet hun opererte i 2013, i tillegg til at hun også har pådratt seg et lite brudd i leggbeinet og en seneskade.

  I en pressemelding fra FIS står det at hun starter rehabiliteringen allerede mandag, og at hun tar sikte på å rekke utforrennet i OL i Beijing 15. februar. Goggia er en av de store gullfavorittene til lekene i Kina.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal