Knust etter kjempemissen: – Fare for søvnløse netter resten av livet

Eirik Hestad hadde en kjempemulighet til å skyte Molde til mesterligaens gruppespill for første gang på 21 år. Men inngangspremien på 250 millioner kroner glapp og i stedet blir det europaligaspill.

Laster innhold, vennligst vent..

Det er nemlig klart etter at Molde tirsdag kveld spilte 0-0 mot ungarske Ferencváros i Budapest.

Dermed klarte ikke moldenserne å kvalifisere seg for mesterligaens gruppespill, noe som ville garantert 250 millioner i klubbkassa og heftige motstandere utover senhøsten.

– Som du sikkert ser, så er det ... Ikke artig, sier en tydelig preget Eirik Hestad til TV 2.

Han hadde en av de to store mulighetene Molde hadde til å avgjøre.

– Ja, det blir fare for søvnløse netter resten av livet, tror jeg, sier han, og erkjenner at han er knust.

– Vårt livs sjanse til å havne i selskap med de beste, og så gjør vi for så vidt en grei kamp, men har litt for stor respekt for lenge og skaper ikke nok før helt mot slutten.

– Forbanna bittert

I stedet er Ferencváros klare for gruppespillet på bortemålsregelen etter den spinnville affære i Molde i forrige uke, som endte 3-3. Den gang kom passivt Molde-lag kom under 2-0, men slo hardt tilbake. På 2-2 ble de snytt for straffe etter en merkelig VAR-avgjørelse, men sju minutter før full tid gikk de likevel opp i 3-2.

Så utliknet i stedet Ferencváros til 3-3 på et straffespark de færreste skjønte noe av.

Også det tenker Hestad på tirsdag kveld.

– Akkurat nå føles det forbanna bittert fordi det var noen situasjoner på hjemmebane også som bikket feil vei for oss, og jeg synes vi er ganske klart det beste laget over to kamper, sier han til TV 2.

Enorme sjanser

Med det som utgangspunkt ble førsteomgangen i Budapest tirsdag kveld preget av at hjemmelaget ikke trengte å score og at det ville være kritisk for gjestene å slippe inn mål. Faktisk skapte ingen av lagene en eneste klar målsjanse de første 45 minuttene.

Men etter 54 minutter skulle den første store sjansen komme for Molde. Magnus Wolff Eikrem vippet Etzaz Hussain fri, men fra meget god posisjon skjøt Hussain over.

Og det var tydelig at Molde nå ville mer framover. Dermed tok de også mer risiko bakover, og etter en times spill var det vertenes tur til å få en kjempesjanse. Heldigvis for Molde bommet Oleksandr Zubkov fullstendig på ballen alene igjennom med Andreas Linde.

Etter 75 minutter kom Moldes andre store sjanse. Denne gangen var det Eirik Hestad som fikk sjansen etter nydelig kombinasjonsspill, men skuddet ble reddet av keeper.

– Hjerteskjærende

Tre minutter før full tid var det nære på igjen da Ola Brynhildsen upresset fikk kline til med godfoten, men ballen føk utenfor.

Dermed endte det målløst, og 1500 ungarere utenfor stadion kunne slippe jubelen løs.

– Det er sjukt tøft. Det er det siste lille som mangler, og det er utrolig skuffende akkurat nå. Vi ga alt og spiller en bra bortekamp, jeg er veldig stolt av gutta i dag, men det er akkurat ikke nok, sier kaptein Magnus Wolff Eikrem til TV 2.

Etter sju tap på de ti siste eliteseriekampene, er likevel en plass i europaligaens gruppespill et fint plaster på såret for Molde. Det erkjenner også Eikrem.

Likevel sier han:

– Dette er hjerteskjærende. Hvis det er et ord.

Siste nytt

 • O'Connor slo tilbake

  Ben O'Connor vann den 17. etappen av Giro d'Italia i dag og slo dermed tilbake etter gårsdagens andreplass.

  Sigeren er hans første i ein Grand Tour. I går tok han igjen Jan Tratnik like før mål, men vart likevel slått med sju sekund av slovenaren.

  NTT-ryttaren var 31 sekund føre austerrikaren Hermann Pernsteiner i mål. Thomas De Gendt spurtslo Ilnur Zakarin om tredjeplassen.

  Giro d'Italia
  Foto: Luca Bettini / AFP
 • Lampaert vant Brügge - De Panne

  Hjemmehåpet Yves Lampaert kom alene til mål og vant sykkelrittet Brugge-De Panne.

  Da onsdagens endagersritt beveget seg inn i avslutningen satt 13 ryttere i frontgruppen med vinnerkandidater. Én av dem var Sven Erik Bystrøm.

  Med rundt ti kilometer til mål måtte imidlertid rogalendingen se åtte av bruddkameratene forsvinne foran seg. Noen kilometer deretter angrep så Lampaert og fikk en luke han ikke ga fra seg igjen.

  Lampaert
  Foto: Luc Claessen / AFP
 • U19-EM er avlyst

  UEFA avgjorde i går at U19-EM i fotball 2020 er endeleg avlyst, etter fleire utsetjingar.

  EM skulle gått i Belfast, opprinneleg i juli, så i november, så i mars neste år.

  Ei av årsakene er at den siste runden i kvalifiseringa heller ikkje er avvikla. Der skulle Norge ha møtt Italia, Island og Slovenia.

  I EM i Finland i 2018 blei Norge nummer fem.

  Norge - Finland, U19-EM i Finland i 2018
  Foto: Juha Harju / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal