Hopp til innhold

Molde imponerte: – En fantastisk prestasjon

Molde sikret 1-1 borte mot Dinamo Zagreb og sikret dermed et meget godt resultat før returoppgjøret i mesterligakvalifiseringen.

Molde Kamara

MÅLSCORER: Ola Kamara scoret Moldes mål, men feiret dempet.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Moldenserne tar med seg uavgjort og et viktig bortemål til returoppgjøret i tredje kvalifiseringsrunde i mesterligaen.

– En fantastisk prestasjon og et meget godt resultat, sier Moldes trener Tor-Ole Skullerud etter kampen.

Solid forsvarsjobb

Det startet ikke veldig bra for Molde. Etter 18 minutter sender Angelo Henriquez hjemmelaget i ledelsen. Zagreb stormet i angrep og spissen headet ballen bak Molde-keeper Horvath. Kanskje burde amerikaneren ha stoppet headingen, men det stod like fullt 1-0.

Men Molde ville det annerledes og svarte med en gang. Mattias Mostrøm slod et godt innlegg fra høyrekanten og Ola Kamara kunne på lekkert vis heade inn utligningen.

Etter det var det en meget solid forestilling vi så av Molde. For selv om de tapte ballinnehavet med 63%-37% var de meget solide bakover.

– Jeg mener det er en topp prestasjon på bortebane. Jeg er imponert over den innsatsen vi la ned. Jeg er glad når jeg ser det. Det var mange her som imponerte og det må vi gjøre en gang til, sier Skullerud til NRK.

Med 8-9 mann bak ballen til enhver tid den siste halvtimen ble det meget vanskelig for hjemmelaget. Dinamo Zagreb kom til et par halvsjanser, men var aldri virkelig nære å gå opp i ledelsen.

– Vi ble spillt lavere enn det vi ønsket på slutten, men vi gjorde en veldig god forsvarskamp. Vi kunne faktisk ha scoret på slutten, sier Skullerud.

Se høydepunktene fra kampen (artikkelen fortsetter):

Molde spillte uavgjort mot Dinamo Zagreb

VIDEO: Molde imponerte borte mot Zagreb.

Returoppgjør om en uke

Nå venter en knalltøff returkamp på Aker stadion om en uke. Skullerud er klar på at de trenger å gjøre en god prestasjon også der.

– For all del, vi er bare halvveis. Vi er fornøyd med denne prestasjonen, men vi må gjøre en til. Så det gjenstår, men vi er veldig fornøyd med å komme herfra med et godt resultat, sier Skullerud.

Naturlig nok er også spillerne svært fornøyd med resultatet på en tøff bortebane i Europa.

– De er kjempefornøyde. Vi trengte en god prestasjon og det fikk vi her. Da er stemninga god, men vi vet alle mann at vi trenger en god prestasjon til, sier Skullerud.

Om Molde går videre fra den tredje kvalifiseringsrunden har de kun ett hinder igjen før de er i gruppespillet i mesterligaen.

Slik var kampen - minutt for minutt:

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid

  Henrik Ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering på 5000 meter i belgiske Oordegem lørdag. Tiden var på 13.13,99.

  Hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38.

  32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. Ingebrigtsen løp også inn til solide 7.51,09 på 3000 meteren i Moelv forrige søndag.

  Narve Gilje Nordås imponerte også i belgiske Oordegem på 1500-meteren. 3.34,70 lød tiden.

  Pressekonferanse Bislett Games
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Fredrik Aursnes og Benfica tok sitt 38. ligagull da de slo Santa Clara 3-0 lørdag. Tittelen var deres første siden 2019.

  Gonçalo Ramos og Rafa Silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. I det 60. minutt fastsatte Alejandro Grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen for Lisboa-laget. Nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet.

  Andreas Schjelderup satt også på benken for Benfica.

  Porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. Men da Benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over Vioria Guimarares og de blåkledde endte som nummer to.

  Braga har sikret seg tredjeplassen, mens Sporting endte som nummer fire.

  Pacos Ferreira og øylaget Santa Clara må belage seg på nedrykk. (NTB)

  Portugal Soccer Portuguese League
  Foto: Armando Franca / AP
 • Storspill fra Hovland

  Viktor Hovland storspilte på dag tre av PGA-turneringen i Texas. Etter en tung start på turneringen, slo han virkelig tilbake med seks birdier. Det ble også to bogeys på nordmannen, blant annet på nest siste hull, men han klatret likevel fra 29. til en delt 10.-plass da han var ferdig med nest siste runde.

  I skrivende stund er det argentinske Emiliano Grillo som leder, 10 under par. Den tredje runden er ikke ferdigspilt.

  Viktor Hovland
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste