NRK Meny
Normal

Solskjær: – Kan ikke kalles krise

Molde står med fattige ett poeng siden 21. mai.

Ole Gunnar Solskjær (t.h.) og Babacarr Sarr

NEDSTEMT: Ole Gunnar Solskjær (t.h.) og nykommer Babacarr Sarr møtte pressen etter tapet for Sarpsborg 08.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Kristoffer Tokstad scoret kampens eneste mål da Sarpsborg 08 besøkte Molde lørdag kveld. Dermed gikk Ole Gunnar Solskjærs mannskap på sitt femte poengtap på rad.

Laget, som var én av favorittene denne sesongen, ligger de nå helt nede på åttendeplass på eliteserietabellen.

– Det er en veldig skuffende periode. Ett poeng på fem kamper er langt, langt unna det vi hadde sett for oss, men det kan ikke kalles en krise. Det er fotball. Det er viktig. Det er det viktigste av alt som ikke er viktig i livet, men vi ser rundt oss hva som er krise og hva som er tungt, påpeker Solskjær overfor NRK.

Ikke vunnet siden 21. mai

Laget hans var kanskje best i kampen mot Sarpsborg 08, men det var altså ikke nok, og det har nå gått over to måneder siden sist Molde vant en kamp i eliteserien. I tillegg ble de i mai slått ut av cupen, da de tapte for Stjørdals-Blink i den tredje runden.

Sist de vant en kamp, var til 21. mai. Da slo de Brann 2–0 hjemme.

Siden den gang har de tapt for Rosenborg, Viking og Sogndal, før det ble uavgjort mot Sogndal forrige runde.

– Det er en gjeng som sitter i garderoben og har lyst til å gjøre dette sammen, så det snur, lover Solskjær.

Satset alt fremover

Laget fra Østfold startet best. Etter åtte minutter fikk de kampens første sjanse, da Jon Helge Tveita fyrte av fra 16 meter. Kun en god redning av Ethan Horvath gjorde at det ikke sto 0–1 allerede da.

Etter en drøy halvtime ble imidlertid Kristoffer Tokstad tredd gjennom. Alene med nevnte Horvath var han iskald og chippet elegant ballen inn i det lengste hjørnet.

Mot slutten av kampen presset Molde på, men fikk ikke ballen i mål. Ballen gikk både i tverrliggeren og i stanga, men altså uten hell.

– Jeg er innmari stolt. Man skal være litt edrulig, for vi har marginene med oss, oppsummerer gjestenes trener Geir Bakke.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Stoch leder

  Kamil Stoch leder etter første omgang i skiflyvningen i Planica. Robert Johansson hoppet 245 meter og ligger på andreplass, 4,9 poeng bak. Johann André Forfang ligger på tredjeplass. Andre omgang starter ca klokken 1610.

  Robert Johansson
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Solberg til Siofolk

  Silje Solberg ble i dag offisielt presentert som Siofolk-spiller. Den ungarske klubben har også bekreftet at de har ansatt Tor Oddvar Moen som trener. Klubben fortsetter å forsterke for å ta opp kampen mot Gyør i den ungarske ligaen.

  solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Echoff på pallen i Tjumen

  Tiril Eckhoff endte på tredjeplass i dagens skiskyttersprint i Tjumen. I motsetning til de to kvinnene foran seg, skjøt Eckhoff én bom. Darja Domratsjeva vant, 1,2 sekund foran Kaisa Mëkäräinen. Eckhoff var 33,3 sekunder bak. Marte Olsbu ble nummer 10.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen. Stafett kvinner.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner