Mol/Sørum spiller om 1,3 millioner kroner: – Vet at de kan betale neste treningsleir

I verdensseriefinalen i Hamburg kan Anders Mol (21) og Christian Sørum (22) spille inn like mye penger på én turnering som de har gjort i løpet av hele sesongen. Det gir dem frihet til å satse.

Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum er klare for finalen i femstjernersturneringen i Wien

HÅVER INN: Den norske suksessduoen Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum har spilt inn over en halv million kroner hver i premiepenger denne sesongen.

Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix

– Nå er det ikke et studielån eller et kredittkort som kanskje må betale hotellregningen. Nå er det faktisk prispenger fra i år, og forhåpentligvis flere sponsorer som gjør at økonomien er på plass, sier Iver Horrem, som er markedssjef i Norges Volleyballforbund, til NRK.

Skulle den norske duoen gå helt til topps i Hamburg, vil de få med seg over 1,2 millioner kroner, eller 600 000 kroner hver, i prispenger. Dert er den største seierspremien i verdensseriens historie, ifølge fivb.com.

Det er penger som kommer godt med når de skal satse videre.

Det er også nesten like mye som de 1,3 millionene de får i støtte fra forbundet og Olympiatoppen.

– Med nesten 200 reisedøgn i året med treningsleir og turneringer kreves et ganske stort budsjett for å kunne fortsette å være nummer én i verden, sier Horrem, og legger til:

– Det er klart at det er ikke noe negativt at de vet at de har penger til å betale neste treningsleir fremover.

Har spilt inn over en halv million kroner hver i år

Mol og Sørums eventyrlige sesong, med seier i verdensserien i Gstaad, Norges første EM-gull i sandvolleyball på 21 år, og seier i verdensserien i Wien, har også gitt utslag på bankkontoene deres.

Suksessen på banen har gitt dem betalt i form av cirka 660.000 kroner hver denne sesongen.

SANDVOLLEY

ØKONOMI VIKTIG FAKTOR: Det sier Iver Horrem, markedssjef i Norges Volleyballforbund.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– For å fortsette å kunne være nummer én i verden, er de avhengige av å trene like bra og kanskje litt bedre enn det motstanderne gjør, og da blir økonomi en faktor, sier Horrem.

– Med prispengene de nå drar inn og at de er mye mer aktuelle for å få inn flere sponsorkroner, så vil det også gjenspeiles i at de har mer trygghet i satsingen, mener han.

Penger ikke det viktigste

Det er likevel ikke antall nuller på bankkontoen som er avgjørende for om Mol og Sørum kan opprettholde sin suksess de neste årene.

– Man skal ikke se seg helt blind på kroner og tenke at hvis du har et bestemt budsjett, kommer du til å bli nummer én i verden, eller at du da har større sjanse for å lykkes, sier Horrem, før han presiserer:

– Det handler, uansett budsjett, om at du har en motivasjon, og at du utvikler deg som spiller.

PS. Mol og Sørum tar fatt på den første kampen i Hamburg med 19 strake seirer i ryggen. Finalen i turneringen spilles søndag.

Siste nytt

 • Chile ett mål unna avansement

  Francisca Lara hadde muligheten til å sende Chile videre i VM da chilenerne fikk straffe på stillingen 2-0 mot Thailand, men smalt straffesparket i tverrliggeren og ut. En scoring ville sendt Chile videre på flere scorede mål enn Nigeria.

  Women's World Cup - Group F - Thailand v Chile
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • USA tok gruppeseieren

  USA sikret seieren i gruppe F da de slo Sverige 2-0. Et tidlig mål av Lindsey Horan ble etterfulgt av et selvmål av Jonna Andersson i andre omgang. USA møter Spania i åttedelsfinalen, mens Sverige skal bryne seg på Canada.

  Lindsey Horan sender USA i ledelsen
  Foto: Damien Meyer / AFP
 • Stabæk slo Alta

  Alta øynet muligheten for nok en skrell i tredje runde av cupen da Christian Reginiussen utlignet mot Stabæk fem minutter etter pause, men nærmere kom aldri finnmarkingene. Stabæk scoret tre mål til og vant 4-1. De møter dermed Viking i fjerde runde.

Sendeplan

Kl. Program Kanal