Mol/Sørum spiller om 1,3 millioner kroner: – Vet at de kan betale neste treningsleir

I verdensseriefinalen i Hamburg kan Anders Mol (21) og Christian Sørum (22) spille inn like mye penger på én turnering som de har gjort i løpet av hele sesongen. Det gir dem frihet til å satse.

Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum er klare for finalen i femstjernersturneringen i Wien

HÅVER INN: Den norske suksessduoen Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum har spilt inn over en halv million kroner hver i premiepenger denne sesongen.

Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix

– Nå er det ikke et studielån eller et kredittkort som kanskje må betale hotellregningen. Nå er det faktisk prispenger fra i år, og forhåpentligvis flere sponsorer som gjør at økonomien er på plass, sier Iver Horrem, som er markedssjef i Norges Volleyballforbund, til NRK.

Skulle den norske duoen gå helt til topps i Hamburg, vil de få med seg over 1,2 millioner kroner, eller 600 000 kroner hver, i prispenger. Dert er den største seierspremien i verdensseriens historie, ifølge fivb.com.

Det er penger som kommer godt med når de skal satse videre.

Det er også nesten like mye som de 1,3 millionene de får i støtte fra forbundet og Olympiatoppen.

– Med nesten 200 reisedøgn i året med treningsleir og turneringer kreves et ganske stort budsjett for å kunne fortsette å være nummer én i verden, sier Horrem, og legger til:

– Det er klart at det er ikke noe negativt at de vet at de har penger til å betale neste treningsleir fremover.

Har spilt inn over en halv million kroner hver i år

Mol og Sørums eventyrlige sesong, med seier i verdensserien i Gstaad, Norges første EM-gull i sandvolleyball på 21 år, og seier i verdensserien i Wien, har også gitt utslag på bankkontoene deres.

Suksessen på banen har gitt dem betalt i form av cirka 660.000 kroner hver denne sesongen.

SANDVOLLEY

ØKONOMI VIKTIG FAKTOR: Det sier Iver Horrem, markedssjef i Norges Volleyballforbund.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– For å fortsette å kunne være nummer én i verden, er de avhengige av å trene like bra og kanskje litt bedre enn det motstanderne gjør, og da blir økonomi en faktor, sier Horrem.

– Med prispengene de nå drar inn og at de er mye mer aktuelle for å få inn flere sponsorkroner, så vil det også gjenspeiles i at de har mer trygghet i satsingen, mener han.

Penger ikke det viktigste

Det er likevel ikke antall nuller på bankkontoen som er avgjørende for om Mol og Sørum kan opprettholde sin suksess de neste årene.

– Man skal ikke se seg helt blind på kroner og tenke at hvis du har et bestemt budsjett, kommer du til å bli nummer én i verden, eller at du da har større sjanse for å lykkes, sier Horrem, før han presiserer:

– Det handler, uansett budsjett, om at du har en motivasjon, og at du utvikler deg som spiller.

PS. Mol og Sørum tar fatt på den første kampen i Hamburg med 19 strake seirer i ryggen. Finalen i turneringen spilles søndag.

Sportsnyheter

Knust etter kjempemissen: – Fare for søvnløse netter resten av livet

Eirik Hestad hadde en kjempemulighet til å skyte Molde til mesterligaens gruppespill for første gang på 21 år. Men inngangspremien på 250 millioner kroner glapp og i stedet blir det europaligaspill.

Jens Petter Hauge har landet i Milano – ble møtt av et stort presseoppbud på flyplassen

Jens Petter Hauge er ventet å signere for AC Milan i løpet av kort tid, og i ettermiddag landet han på flyplassen i Milano. Dersom alt går i boks og Hauge signerer for italienerne, betyr det samtidig at Bodø/Glimt snart kan ha solgt spillere for nær 100 millioner kroner på ett år.

Siste nytt

 • Hagen og NTT-rytterne fristilt

  NTT Pro Cycling er på jakt etter en ny hovedsponsor, og nå er samtlige ryttere fristilt, skriver Procycling.no. Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller sykler begge for laget, og det er foreløpig usikkert hvorvidt laget klarer å få på plass en ny sponsor før nyttår. Laget må ha de økonomiske rammene på plass for å få lisens for 2021. – Det er leit at NTT ikke har resignert, og at vi er uten lag fra neste år. De jobber med å få inn hovedsponsor, og så jobber jeg med å finne alternativer. Jeg regner med at det går greit, men det er ikke ideelt når det er så sent på året, sier Hagen til NRK. Hagen, som er på utgående kontrakt, mener det er sannsynlig at han sykler for et annet lag i 2021.

  Boasson Hagen
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tromsø ydmyket Ull/Kisa

  Tromsø inntok tabelltoppen i 1. divisjon med en knallsterk 7-0-seier over Ull/Kisa på Jessheim tirsdag kveld. Mikael Ingebrigtsen scoret tre ganger, Runar Espejord satte to baller i nettet, mens Kent-Are Antonsen og Eric Kitolano scoret én gang hver.

  587XXoz5rdM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Liverpool-spiller isolert

  Liverpool-spiller Thiago Alcântara har testet positivt på koronaviruset og er i tråd med smittevernprotokollen i isolasjon i sitt hjem. Liverpool opplyser at han har lette symptomer på covid-19, men at helsetilstanden hans er god og at symptomene er på retur, melder NTB.

  M1RM1eZng28
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal