Mol/Sørum spiller om 1,3 millioner kroner: – Vet at de kan betale neste treningsleir

I verdensseriefinalen i Hamburg kan Anders Mol (21) og Christian Sørum (22) spille inn like mye penger på én turnering som de har gjort i løpet av hele sesongen. Det gir dem frihet til å satse.

Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum er klare for finalen i femstjernersturneringen i Wien

HÅVER INN: Den norske suksessduoen Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum har spilt inn over en halv million kroner hver i premiepenger denne sesongen.

Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix

– Nå er det ikke et studielån eller et kredittkort som kanskje må betale hotellregningen. Nå er det faktisk prispenger fra i år, og forhåpentligvis flere sponsorer som gjør at økonomien er på plass, sier Iver Horrem, som er markedssjef i Norges Volleyballforbund, til NRK.

Skulle den norske duoen gå helt til topps i Hamburg, vil de få med seg over 1,2 millioner kroner, eller 600 000 kroner hver, i prispenger. Dert er den største seierspremien i verdensseriens historie, ifølge fivb.com.

Det er penger som kommer godt med når de skal satse videre.

Det er også nesten like mye som de 1,3 millionene de får i støtte fra forbundet og Olympiatoppen.

– Med nesten 200 reisedøgn i året med treningsleir og turneringer kreves et ganske stort budsjett for å kunne fortsette å være nummer én i verden, sier Horrem, og legger til:

– Det er klart at det er ikke noe negativt at de vet at de har penger til å betale neste treningsleir fremover.

Har spilt inn over en halv million kroner hver i år

Mol og Sørums eventyrlige sesong, med seier i verdensserien i Gstaad, Norges første EM-gull i sandvolleyball på 21 år, og seier i verdensserien i Wien, har også gitt utslag på bankkontoene deres.

Suksessen på banen har gitt dem betalt i form av cirka 660.000 kroner hver denne sesongen.

SANDVOLLEY

ØKONOMI VIKTIG FAKTOR: Det sier Iver Horrem, markedssjef i Norges Volleyballforbund.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– For å fortsette å kunne være nummer én i verden, er de avhengige av å trene like bra og kanskje litt bedre enn det motstanderne gjør, og da blir økonomi en faktor, sier Horrem.

– Med prispengene de nå drar inn og at de er mye mer aktuelle for å få inn flere sponsorkroner, så vil det også gjenspeiles i at de har mer trygghet i satsingen, mener han.

Penger ikke det viktigste

Det er likevel ikke antall nuller på bankkontoen som er avgjørende for om Mol og Sørum kan opprettholde sin suksess de neste årene.

– Man skal ikke se seg helt blind på kroner og tenke at hvis du har et bestemt budsjett, kommer du til å bli nummer én i verden, eller at du da har større sjanse for å lykkes, sier Horrem, før han presiserer:

– Det handler, uansett budsjett, om at du har en motivasjon, og at du utvikler deg som spiller.

PS. Mol og Sørum tar fatt på den første kampen i Hamburg med 19 strake seirer i ryggen. Finalen i turneringen spilles søndag.

Sportsnyheter

Newcastle og Tottenham ble avbrutt – drama på tribunen

Premier League-kampen mellom Newcastle og Tottenham måtte stoppes etter en medisinsk nødssituasjon på tribunen. Kampen er nå i gang igjen.

Siste nytt

 • Glimt tilbake på tabelltopp

  En sen utligning så ut til å bli det siste målet i kampen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg, men en straffe sikret Glimt 2-1-seier og tabelltopp i Eliteserien.

  Botheim
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Vålerenga ydmyket Arna-Bjørnar

  Vålerenga knuste Arna-Bjørnar hele 8-0 (!) på bortebane søndag ettermiddag. Synne Jensen og Katie Stengel var Oslo-lagets store spillere med to mål hver. Det var - ikke overraskende - lagets største borteseier i Toppserien denne sesongen, skriver NTB.

  Med seieren har blåtrøyene los på LSK Kvinner på bronseplassen. Det skiller to poeng mellom de to.

  Toppserien fotball 2021: Vålerenga - Arna Bjørnar (2-0)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Lewandowski likt med Haaland

  Robert Lewandowski scoret de to første målene da Bayern München smadret Bayer Leverkusen 5-1 i søndagens toppkamp i Bundesliga. Med seieren overtok Bayern serieledelsen, ett poeng foran Erling Braut Haalands Borussia Dortmund.

  Med to mål deler nå Lewandowski toppscorertittelen med Haaland. Begge har ni mål på de åtte første serierundene. Haaland har imidlertid stått over to kamper med skade, og har derfor et vesentlig høyere snitt per kamp; 1,50 mot Lewandowskis 1,12.

  Thomas Müller scoret det tredje målet for Bayern Mücnchen, før Serge Gnabry puttet to ganger. Patrik Schick scoret trøstemålet for Leverkusen.

  Robert Lewandowski
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal