Mol-spill vekker oppsikt: – Et mareritt å møte ham

Anders Mol og Christian Sørum tok seg enkelt til VM-åttedelsfinale i sandvolleyball – mye takket være Mols enorme blokkeringer.

SJEKK BLOKKERINGENE: Anders Mol rager skyhøyt ved nettet og sikret mange norske poeng.

– Det er et mareritt for alle de andre spillerne å møte ham, sa TV 2s kommentator Vegard Høidalen da Mol blokkerte inn Norges 8. blokkpoeng i 16-delsfinalen.

Det er nok ikke utenkelig at tometersmannen Mol kan dukke opp i drømmene til Philipp Arne Bergmann og Yannick Harms når de legger seg til å sove torsdag kveld.

Mol var nemlig overalt da de norske herrene slo den tyske duoen 21-13 i både første og andre sett i 16-delsfinalen i VM i sandvolleyball.

Åtte av de 42 poengene den norske duoen tok i kampen, sørget Mol for med sin enorme rekkevidde.

– Den blokken er helt vanvittig. Det er så mange av dem at man ikke vet hva man skal si lengre, sa Høidalen etter Mols siste blokk.

Aldri truet

Tyskerne hang med til den første tekniske timeouten i det første settet, men derfra og inn handlet det meste om de norske herrene.

I realiteten var de aldri truet, og sifrene 21-13 forteller om en kamp hvor Mol/Sørum hadde full kontroll.

Bergmann/Harms gjorde få upressede feil i første sett, men kom aldri opp på nivået til Mol/Sørum.

– Det at de blir knust med så få upressede feil, sier alt om hvor godt Anders og Christian spiller, sa Høidalen etter det første settet.

– Det er ingen tvil om at de er medaljefavoritter, kanskje også gullfavoritter, mener Høidalen.

Møter latvisk duo

I 8-delsfinalen møter Mol/Sørum den latviske duoen Martins Plavins og Edgars Tocs, som slo Pedro Solberg og Vitor Goncalves Felipe i sin 16-delsfinale torsdag ettermiddag.

Martins Plavins

VENTER I KVARTFINALEN: Martins Plavins, her under OL i London i 2012, og hans makker Edgars Tocs.

Foto: Dave Martin / AP

– Det blir en god kamp. Vi kjenner dem godt. De er gode venner av oss og gode spillere. Vi møtte dem her i fjor og slo dem akkurat da, så jeg håper det kan bli en god kamp i år også, sier Mol om fredagens 8-delsfinale i et intervju vist på TV 2.

– De er veldig rutinerte. Tocs har en fantastisk fysikk og hopper høyt. Det blir en interessant kamp, sier Sørum.

Siste nytt

 • Norge sendte Sverige ut av EM

  Norge vant 23-20 over Sverige i Malmö søndag, og sendte med det svenskene ut av håndball-EM. Målvakt Torbjørn Bergerud ble kåret til kampens beste spiller. Norges neste kamp er Island. Den kampen spilles tirsdag. Deretter venter Slovenia onsdag.

  Norges keeper Torbjørn Bergerud.
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
 • Solskjær-nedtur mot Liverpool

  Ole Gunnar Solskjær måtte tåle tap da Manchester United møtte Liverpool på Anfield søndag. Hjemmelaget vant til slutt 2-0 etter scoringer av Virgil van Dijk etter 14 minutter og Mohamed Salah på overtid. United er på 5.-plass på tabellen med 34 poeng, mens Liverpool fremdeles troner ubeseiret på toppen med 64 poeng.

  Premier League - Liverpool v Manchester United
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Carlsen tok etterlengtet seier

  Etter syv remis på rad i Wijk aan Zee-turneringen, tok Magnus Carlsen en etterlengtet seier mot russiske Nikita Vitjugov. Carlsen spilte med hvite brikker og sikret seieren etter 30 trekk da Vitjugov ga seg. Det gjenstår fem runder i turneringen.

  Russia World Chess Rapid Champions
  Foto: Maria Emelianova / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal