Superduoen avslører skadetrøbbel i bronsedrama

HAMBURG (NRK): Etter å ha tapt åpningssettet, bestemte Anders Mol og Christian Sørum seg for at det måtte brise eller bære i kampen om VM-bronsen.

Mol

BRONSEGUTTA: Anders Mol og Christian Sørum vant bronsefinalen mot USA.

Foto: Christian Charisius/dpa / NTB scanpix

– Vi bestemte oss bare. Vi kjente litt på smertene. Christian (Sørum) har slitt med skulderen de siste kampene, og jeg så han slet med slagene. Det måtte bare briste eller bære, sier Anders Mol til NRK.

– Det ser vi aldri i VM

Mol har selv slitt med ryggsmerter tidligere i mesterskapet, men nå var det altså lagkameraten som var mest preget.

Duoen fikk også en tøff start og tapte det første settet mot USA.

Her vartet amerikanerne i tillegg opp med noe så sjeldent som en «dobbelblokk»:

USA

VAKTE OPPSIKT: Her blokkerer begge (!) amerikanerne og sikrer et sensasjonelt poeng under det første settet. Her med amerikanske kommentatorer.

– Er det mulig? Det ser vi nesten aldri i sandvolleyball. Og i alle fall aldri i VM, utbrøt TV 2-kommentator Iver Horrem.

Amerikanerne misforsto hverandre og gikk begge opp til nettet, men istedenfor å utnytte rommet bak, slo Mol ballen rett i blokka.

Poenget skulle imidlertid bli raskt glemt sett med norske øyne. Med 21-15 og 15-10 sikret nemlig nordmennene VM-bronse i sin VM-debut.

– Det var VM-bronse det stod om. 4.-plassen får ingenting. Det er stor forskjell. Da vi tapte det første settet, var det tungt. Men vi skulle ha den bronsen, sier Sørum til NRK.

– Får endelig igjen

Medaljen er Norges andre VM-medalje i sandvolleyball gjennom tidene.

VM-debutantene var på forhånd favoritter etter å ha tatt verdenen med storm det siste året. Duoen troner ensomt på toppen av verdensrankingen.

Nå fikk tar de også med seg en mesterskapsmedalje.

– Jeg er veldig stolt akkurat nå. Alt vi har lagt ned de siste ti årene med familie... Nå får vi endelig igjen for det. Det er en seier for hele laget og hele volleyball-Norge. Jeg håper folk har fått øynene opp for sporten, sier Mol.

Siste nytt

 • Sterk omgang av Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen klarte ikke å matche Clement Noels kjøring i 1. omgang. Nordmannen ligger på 2.-plass i slalåmrennet i Wengen foran finaleomgangen.

  Noel var førstemann ut i sveitsiske Wengen og fikk en meget god start på lørdagens slalåmrenn. Verken Henrik Kristoffersen, Daniel Yule eller Alexis Pinturault klarte å holde følge med franskmannen nedover.

  Kristoffersen, som trives godt i Wengen, var 67 hundredeler bak Noel i mål og ligger på en 2.-plass. Sebastian Foss Solevåg var 1,18 sekunder bak overlegne Noel i mål og ligger på en foreløpig delt 6-.plass.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Alessandro Trovati / AP
 • Lundby endte på 3. plass

  Maren Lundby endte på 3. plass i dagens hopprenn i japanske Zao, og tok med det sin 55. pallplass i verdenscupen. Hun lå på samme plassering etter den første omgangen, men klarte ikke å hoppe seg opp. Østerrikerne Eva Pinkelnig og Chiara Hölzl ble for sterke.

  Lundby beholder uansett den gule ledertrøya i verdenscupen med et fattig poeng poeng.

  Anne Odine Strøm endte på 23. plass, mens Silje Opseth ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen.

  – Vi vet at det ikke har vært hoppet maks av våre utøvere (i Japan, journ.anm.), og vi må jobbe godt i tiden fremover for å ta ut mer av kapasiteten siden spesielt Østerrike nå har et lag som er meget sterkt, sier hoppsportssjef Clas-Brede Bråthen til NRK.

  Maren Lundby, her under verdenscuprennet i Klingenthal, skuffet i Zao i Japan.
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Zuccarello scoret igjen

  Mats Zuccarello bidro med scoring og assist da Minnesota Wild knuste Dallas Stars 7–0 i NHL lørdag.

  En assist fra Zuccarello sørget for at Wild tok en tidlig ledelse i Xcel Energy Center i Saint Paul lørdag kveld lokal tid. Etter ti minutter i første periode skjøt Jared Spurgeon direkte på en pasning fra Mats Zuccarello og sendte hjemmelaget i føringen.

  På tampen av andre periode kom også Zuccarello på scoringslista. Han var raskt frampå og snappet opp en retur fra Stars' målmann. Den satte han trygt i et åpent mål og førte Wild til en 5–0 ledelse. Zuccarello fikk 14,46 minutter på isen lørdag.

  (NTB)

  Minnesota Wild v Colorado Avalanche
  Foto: Matthew Stockman / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal