Superduoen avslører skadetrøbbel i bronsedrama

HAMBURG (NRK): Etter å ha tapt åpningssettet, bestemte Anders Mol og Christian Sørum seg for at det måtte brise eller bære i kampen om VM-bronsen.

Mol

BRONSEGUTTA: Anders Mol og Christian Sørum vant bronsefinalen mot USA.

Foto: Christian Charisius/dpa / NTB scanpix

– Vi bestemte oss bare. Vi kjente litt på smertene. Christian (Sørum) har slitt med skulderen de siste kampene, og jeg så han slet med slagene. Det måtte bare briste eller bære, sier Anders Mol til NRK.

– Det ser vi aldri i VM

Mol har selv slitt med ryggsmerter tidligere i mesterskapet, men nå var det altså lagkameraten som var mest preget.

Duoen fikk også en tøff start og tapte det første settet mot USA.

Her vartet amerikanerne i tillegg opp med noe så sjeldent som en «dobbelblokk»:

USA

VAKTE OPPSIKT: Her blokkerer begge (!) amerikanerne og sikrer et sensasjonelt poeng under det første settet. Her med amerikanske kommentatorer.

– Er det mulig? Det ser vi nesten aldri i sandvolleyball. Og i alle fall aldri i VM, utbrøt TV 2-kommentator Iver Horrem.

Amerikanerne misforsto hverandre og gikk begge opp til nettet, men istedenfor å utnytte rommet bak, slo Mol ballen rett i blokka.

Poenget skulle imidlertid bli raskt glemt sett med norske øyne. Med 21-15 og 15-10 sikret nemlig nordmennene VM-bronse i sin VM-debut.

– Det var VM-bronse det stod om. 4.-plassen får ingenting. Det er stor forskjell. Da vi tapte det første settet, var det tungt. Men vi skulle ha den bronsen, sier Sørum til NRK.

– Får endelig igjen

Medaljen er Norges andre VM-medalje i sandvolleyball gjennom tidene.

VM-debutantene var på forhånd favoritter etter å ha tatt verdenen med storm det siste året. Duoen troner ensomt på toppen av verdensrankingen.

Nå fikk tar de også med seg en mesterskapsmedalje.

– Jeg er veldig stolt akkurat nå. Alt vi har lagt ned de siste ti årene med familie... Nå får vi endelig igjen for det. Det er en seier for hele laget og hele volleyball-Norge. Jeg håper folk har fått øynene opp for sporten, sier Mol.

Siste nytt

 • Hovland henger med

  Viktor Hovland henger fortsatt med i tetsjiktet i den første finaleturneringen på PGAs B-tour. Etter lørdagens runde er han på delt 6.-plass. Han spilte den 3. runden på 69 slag, som er to under banens par. Runden inneholdt tre birdier og to bogeyer.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Two
  Foto: Matt Sullivan / AFP
 • Carlsen startet med remis

  Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i første parti i Grand Chess Tour-turneringen Sinquefield Cup i St. Louis lørdag. Jeg kunne kanskje vært litt mer ambisiøs i spillet, men så ikke noe jeg trodde på, sa Carlsen etter tre timer ved brettet.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Uavgjort i Ødegaard-debut

  Ti minutter på overtid sikret Mikel Oyarzabal ett poeng for Real Sociedad fra straffemerket. Kévin Gameiro sendte Valencia i ledelsen, og franskmannen kunne blitt tomålsscorer fem minutter på overtid, men bommet på straffe. Ødegaard spilte hele kampen.

  Martin Ødegaard

Sendeplan

Kl. Program Kanal