Superduoen avslører skadetrøbbel i bronsedrama

HAMBURG (NRK): Etter å ha tapt åpningssettet, bestemte Anders Mol og Christian Sørum seg for at det måtte brise eller bære i kampen om VM-bronsen.

Mol

BRONSEGUTTA: Anders Mol og Christian Sørum vant bronsefinalen mot USA.

Foto: Christian Charisius/dpa / NTB scanpix

– Vi bestemte oss bare. Vi kjente litt på smertene. Christian (Sørum) har slitt med skulderen de siste kampene, og jeg så han slet med slagene. Det måtte bare briste eller bære, sier Anders Mol til NRK.

– Det ser vi aldri i VM

Mol har selv slitt med ryggsmerter tidligere i mesterskapet, men nå var det altså lagkameraten som var mest preget.

Duoen fikk også en tøff start og tapte det første settet mot USA.

Her vartet amerikanerne i tillegg opp med noe så sjeldent som en «dobbelblokk»:

USA

VAKTE OPPSIKT: Her blokkerer begge (!) amerikanerne og sikrer et sensasjonelt poeng under det første settet. Her med amerikanske kommentatorer.

– Er det mulig? Det ser vi nesten aldri i sandvolleyball. Og i alle fall aldri i VM, utbrøt TV 2-kommentator Iver Horrem.

Amerikanerne misforsto hverandre og gikk begge opp til nettet, men istedenfor å utnytte rommet bak, slo Mol ballen rett i blokka.

Poenget skulle imidlertid bli raskt glemt sett med norske øyne. Med 21-15 og 15-10 sikret nemlig nordmennene VM-bronse i sin VM-debut.

– Det var VM-bronse det stod om. 4.-plassen får ingenting. Det er stor forskjell. Da vi tapte det første settet, var det tungt. Men vi skulle ha den bronsen, sier Sørum til NRK.

– Får endelig igjen

Medaljen er Norges andre VM-medalje i sandvolleyball gjennom tidene.

VM-debutantene var på forhånd favoritter etter å ha tatt verdenen med storm det siste året. Duoen troner ensomt på toppen av verdensrankingen.

Nå fikk tar de også med seg en mesterskapsmedalje.

– Jeg er veldig stolt akkurat nå. Alt vi har lagt ned de siste ti årene med familie... Nå får vi endelig igjen for det. Det er en seier for hele laget og hele volleyball-Norge. Jeg håper folk har fått øynene opp for sporten, sier Mol.

Siste nytt

 • Chelsea slo Barcelona i Japan

  Tammy Abraham og Ross Barkley scoret da Chelsea vant 2-1 over Barcelona i en treningskamp i Japan. Ivan Rakitic pyntet på resultatet like før slutt, men London-laget trakk det lengste strået i en kamp hvor Antoine Griezmann fikk sine første minutter for katalanerne etter overgangen fra Atlético Madrid i sommer.

  Tammy Abraham og Ross Barkley feirer etter Chelseas 2-1-seier over Barcelona i Japan
  Foto: Kim Kyung-hoon / Reuters
 • Wormgoor trolig ferdig i Brann

  Vito Wormgoor er trolig ferdig i Brann, skriver BA. Klubben klarer ikke å innfri de økonomiske kravene til 30-åringen, selv om de ikke har opplevd kravene fra kapteinen som urealistiske. Wormgoors kontrakt går ut etter sesongen.

  Vito Wormgoor, Brann - Sarpsborg 08
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Ruud videre i ATP-turnering

  Casper Ruud tok seg videre til 2. runde i ATP-turneringen i Hamburg etter å ha vunnet over nederlandske Robin Haase med 2-1 i sett i tirsdagens kamp på rødgrusen. Settsifrene ble 6-3, 3-6 og 6-1. I 2. runde venter russeren Andrej Rublev.

  Casper Ruud i Wimbledon.
  Foto: Tim Ireland / Ap / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal