Hopp til innhold

Møtte veggen mot 2,10 meter lang russer - gikk på sitt første tap i OL

De norske medaljefavorittene Anders Mol og Christian Sørum fikk det ikke helt til å stemme mot høyreiste Konstantin Semeno og Ilja Lesjukov (ROC). De tapte begge settene mot det russiske laget.

06emt9jdUtQ

HØYREIST: Norske Anders Mol er ikke akkurat liten med sine to meter, men i dag møtte han sin overmann i russiske Konstantin Semeno.

Foto: Petros Giannakouris / AP

– Det er frustrerende. Vi klarer ikke helt å finne frem vårt beste nivå, og sliter litt med rytme, sier Anders Mol til NRK.

Den norske sandvolleyballduoen var favoritter før møtet, men mot russerne, som konkurrerer under nøytralt flagg i OL siden Russland egentlig er utestengt på grunn av dopingskandaler, møtte de sine overmenn.

Særlig Konstantin Semenov bød på problemer. Han er hele 2,10 meter høy, og da ble selv Anders Mols to meter akkurat litt for lite i dag.

– Han er lang ... Han er god fremme ved nettet i dag, og har noen store server, sier Christian Sørum.

– Han har fordel hvis ballen kommer litt kjapt frempå nettet der, så jeg hopper godt for å være på samme høyde som han er stående. Vi har vært flinke til å holde ham ute av kampen tidligere, gått på han lille og gjort han høye nøytral. Han fikk være med litt mer i dag enn det han pleier, sier Sørum, synlig litt skuffet over akkurat det.

1MaJYH-24IQ8BIM%

Det var ikke lett å få ballen forbi Konstantin Semenov.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Passive

Tapet gjør nemlig at russerne vinner gruppe A, mens Mol og Sørum må ta til takke med 2.-plassen. Det kan gjøre veien til en eventuell finale vanskeligere for de toppseedede nordmennene.

– Det viktigste er at vi kommer oss videre fra pulja. Nå møter vi en toer likevel, tror jeg, men det er så mange gode lag her at det har egentlig ikke noe å si hvem vi møter, sier Mol.

Nordmennene har aldri tapt mot denne russiske duoen før.

Anders Mol og Christian Sørum

Anders Mol og Christian Sørum er fortsatt gullhåp i OL.

Foto: Angela Weiss / AFP

– Jeg synes ikke at vi spilte dårlig, men vi var litt passive, sier trener og far Kåre Mol til NRK.

– Jeg ser også at de ikke er helt trygge på spillet sitt. Nå skal vi inn i knock out-rundene, så nå må vi bare kjøre på, legger han til.

De to lagene fulgte hverandre en stund, men den russiske duoen vant det første settet 21-19.

God start på kampen

Russerne hadde i likhet med Mol og Sørum vunnet sine to første kamper. Onsdag storspilte de mot den norske duoen, og det ble etter hvert klart at det gikk mot et nederlag for de norske volleyballspillerne.

Russerne vant det andre settet 21-19, og da var det over.

Norge fikk en god start på oppgjøret og var raskt oppe i en 5-1-ledelse i første sett. Russerne svarte raskt, og lagene var like langt på stillingen 7-7. Deretter tok russerne grep om settet og ledet både med ett, to og tre poeng.

Sommer-OL i Tokyo 2021

ROC-laget vant begge settene.

Foto: Heiko Junge / NTB

I andre sett ble det tungt fra start for de norske gullhåpene. Russerne fikk raskt en god ledelse, og til tross for at nordmennene aldri ga opp, holdt ROC-duoen unna til 21-19 i settet.

– Det er ofte 50-50-kamper mot så gode lag som dette. Vi liker ikke å tape, i hvert fall ikke mot russerne, så vi får ta med oss revansjelysten videre, påpeker Mol.

Sterke russere

Nordmennene startet OL-debuten med seier i åpningskampen mot australierne Christopher McHugh og Damien Schumann lørdag. Duoen trengte derimot et avgjørende sett for å sikre seieren, og kampen ble ingen lek for Mol og Sørum.

Heller ikke i andre kamp mot spanske Pablo Herrera og Adrián Gavira storspilte nordmennene, som likevel vant i strake sett.

Dermed var det ventet at kampen mot russerne ville bli tøff.

De hadde nemlig vunnet samtlige sett mot både australiere og spanjoler, og med 2-0 også mot norsk motstand er de sluttspillklare med seier i seks av seks sett.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal