Hopp til innhold

Mol og Sørum herjet – klar for OL-finale: – Det er en utrolig vakker historie

TOKYO/OSLO (NRK): Anders Mol og Christian Sørum fortsetter storspillet i OL. Torsdag var det den latviske duoen Martins Plavins og Edgars Tocs som fikk unngjelde.

oXTYeZyi3Zk

I PRAKTSLAG: Christian Sørum og Anders Mol, her underveis i semifinalen mot Latvia torsdag.

Foto: Heiko Junge / NTB

  • Mol/Sørum - Plavins/Tocs 21-15, 21-16

Det betyr at den norske sandvolleyball-duoen ikke bare er klar for en historisk finale, men også garantert OL-medalje i Tokyo.

Mol og Sørum slapp naturligvis jubelen løs like etter at seieren var et faktum. De var ikke i mindre ekstase da de møtte i pressesonen etterpå heller.

– En utrolig vakker historie

dlAw6h96qig

SLAPP JUBELEN LØS: Christian Sørum løfter Anders Mol idet semifinalen er over.

Foto: Heiko Junge / NTB

De har hatt et vanskelig år med pandemi, de kom heller ikke til mesterskapet med de beste resultatene. Duoen åpnet også OL svært rufsete før det for alvor snudde i kvartfinalen.

– Det er en utrolig vakker historie. Jeg er så stolt over det vi har klart å prestere og den mentale styrken vi har vist for å jobbe oss gjennom en trå start, med lav selvtillit, og spilt noen dårlige turneringer i forkant, sier Anders Mol til NRK innledningsvis, før han fortsetter:

– Likevel klarer vi å krige og finne rytmen. Det gjør det enda artigere å stå her i dag. Nå er det bare å krige seg til en gullmedalje til slutt.

Håper på volleyballfeber

At det er stor oppmerksomhet og trolig mange som følger dem i OL i Tokyo hjemme i Norge gir energi, sier Christian Sørum.

– Vi vet det er mange som følger med, og det setter vi utrolig stor pris på. At det blir en sånn volleyballfeber nå, og kanskje kan vi se nye «Anders'er» og «Christians'er» i fremtiden, det håper vi.

– Jeg er så stolt

Trener Kåre Mol fulgte naturligvis sin egen sønn i tospann med Sørum tett fra tribunen torsdag.

Ao9j380b91U

FORNØYD TRENER: Kåre Mol følger sønnen Anders og Christian Sørum fra tribuneplass i Tokyo.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Bare seiersrusen er verdt det. Utrolig deilig, jeg er så stolt av de guttene. Nå skal vi pinadø spille om gullet om to dager. For noen gutter! sier trener Kåre Mol til NRK og fortsetter:

– Det er noe vi har stått opp tidlige morgener for, tøffe treninger, tilbakeslag med skader … Å stå her og skulle spille om gullet, er bare en utrolig følelse.

NRK-ekspert: Dette avgjorde

Det første settet gikk nemlig lekende lett for den norske sandvolleyball-duoen. De fikk umiddelbart et lite forsprang. Det ga de aldri fra seg. Til slutt vant de førstesettet med imponerende 21-15.

Det andre ble hakket mer jevnt. Lagene fulgte hverandre innledningsvis, men Norge opparbeidet seg en solid 9-5-ledelse.

De så ut til å ha stålkontroll, men åå kort tid klarte likevel latvierne å tette den og halvveis stod det faktisk bare 11-10 til Mol og Sørum.

0KEnUCvbPWA

NRK-EKSPERT: Vegard Høidalen, her flankert av Anders Mol og Christian Sørum, ved en anledning i 2019.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Men så vartet Mol opp med noen enormt viktige blokkpoeng, blant annet til stillingen 17-13 og 19-14. Det var nok til at nervene trolig aldri kom, de norske gutta rykket fra og hadde til slutt fire matchballer. Der gjorde de ingen feil og avgjorde kampen til 21-16.

NRK-ekspert Vegard Høidalen felte følgende dom over kampen:

– I dag var det veldig enkelt, det var blokkspillet til Anders som gjorde det. Jeg håpet det skulle gå akkurat som det gjorde. Jeg håpet de skulle serve på Tocs. Anders knakk ham på styrken sin, og da ramler Latvia fra hverandre, sier han.

Finalemotstander klar

Mol og Sørum fortsetter med seieren å bryte barrierer. De var allerede historiske ved å nå en OL-semifinale. Det hadde aldri skjedd før. Den beste plasseringen fra norsk side er en syvendeplass.

Assistenttrener Jetmund Bentsen uttalte til NRK at Norge ønsket den qatarske duoen Cherif Younousse/Ahmed Tijan i finalen. Det hadde vært nummer én mot to i verden, sa han, og la til at Mol og Sørum likte å være sammen med og spille mot dem.

Slik blir det ikke.

Viacheslav Krasilnikov/Oleg Stojanovskij som representerer den russiske olympiske komité vant nemlig 21-19 og 21-17 i den andre semifinalen.

Siste nytt

  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der, sier Nyland.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal