Hopp til innhold

Mol og Sørum herjet – klar for OL-finale: – Det er en utrolig vakker historie

TOKYO/OSLO (NRK): Anders Mol og Christian Sørum fortsetter storspillet i OL. Torsdag var det den latviske duoen Martins Plavins og Edgars Tocs som fikk unngjelde.

oXTYeZyi3Zk

I PRAKTSLAG: Christian Sørum og Anders Mol, her underveis i semifinalen mot Latvia torsdag.

Foto: Heiko Junge / NTB

 • Mol/Sørum - Plavins/Tocs 21-15, 21-16

Det betyr at den norske sandvolleyball-duoen ikke bare er klar for en historisk finale, men også garantert OL-medalje i Tokyo.

Mol og Sørum slapp naturligvis jubelen løs like etter at seieren var et faktum. De var ikke i mindre ekstase da de møtte i pressesonen etterpå heller.

– En utrolig vakker historie

dlAw6h96qig

SLAPP JUBELEN LØS: Christian Sørum løfter Anders Mol idet semifinalen er over.

Foto: Heiko Junge / NTB

De har hatt et vanskelig år med pandemi, de kom heller ikke til mesterskapet med de beste resultatene. Duoen åpnet også OL svært rufsete før det for alvor snudde i kvartfinalen.

– Det er en utrolig vakker historie. Jeg er så stolt over det vi har klart å prestere og den mentale styrken vi har vist for å jobbe oss gjennom en trå start, med lav selvtillit, og spilt noen dårlige turneringer i forkant, sier Anders Mol til NRK innledningsvis, før han fortsetter:

– Likevel klarer vi å krige og finne rytmen. Det gjør det enda artigere å stå her i dag. Nå er det bare å krige seg til en gullmedalje til slutt.

Håper på volleyballfeber

At det er stor oppmerksomhet og trolig mange som følger dem i OL i Tokyo hjemme i Norge gir energi, sier Christian Sørum.

– Vi vet det er mange som følger med, og det setter vi utrolig stor pris på. At det blir en sånn volleyballfeber nå, og kanskje kan vi se nye «Anders'er» og «Christians'er» i fremtiden, det håper vi.

– Jeg er så stolt

Trener Kåre Mol fulgte naturligvis sin egen sønn i tospann med Sørum tett fra tribunen torsdag.

Ao9j380b91U

FORNØYD TRENER: Kåre Mol følger sønnen Anders og Christian Sørum fra tribuneplass i Tokyo.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Bare seiersrusen er verdt det. Utrolig deilig, jeg er så stolt av de guttene. Nå skal vi pinadø spille om gullet om to dager. For noen gutter! sier trener Kåre Mol til NRK og fortsetter:

– Det er noe vi har stått opp tidlige morgener for, tøffe treninger, tilbakeslag med skader … Å stå her og skulle spille om gullet, er bare en utrolig følelse.

NRK-ekspert: Dette avgjorde

Det første settet gikk nemlig lekende lett for den norske sandvolleyball-duoen. De fikk umiddelbart et lite forsprang. Det ga de aldri fra seg. Til slutt vant de førstesettet med imponerende 21-15.

Det andre ble hakket mer jevnt. Lagene fulgte hverandre innledningsvis, men Norge opparbeidet seg en solid 9-5-ledelse.

De så ut til å ha stålkontroll, men åå kort tid klarte likevel latvierne å tette den og halvveis stod det faktisk bare 11-10 til Mol og Sørum.

0KEnUCvbPWA

NRK-EKSPERT: Vegard Høidalen, her flankert av Anders Mol og Christian Sørum, ved en anledning i 2019.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Men så vartet Mol opp med noen enormt viktige blokkpoeng, blant annet til stillingen 17-13 og 19-14. Det var nok til at nervene trolig aldri kom, de norske gutta rykket fra og hadde til slutt fire matchballer. Der gjorde de ingen feil og avgjorde kampen til 21-16.

NRK-ekspert Vegard Høidalen felte følgende dom over kampen:

– I dag var det veldig enkelt, det var blokkspillet til Anders som gjorde det. Jeg håpet det skulle gå akkurat som det gjorde. Jeg håpet de skulle serve på Tocs. Anders knakk ham på styrken sin, og da ramler Latvia fra hverandre, sier han.

Finalemotstander klar

Mol og Sørum fortsetter med seieren å bryte barrierer. De var allerede historiske ved å nå en OL-semifinale. Det hadde aldri skjedd før. Den beste plasseringen fra norsk side er en syvendeplass.

Assistenttrener Jetmund Bentsen uttalte til NRK at Norge ønsket den qatarske duoen Cherif Younousse/Ahmed Tijan i finalen. Det hadde vært nummer én mot to i verden, sa han, og la til at Mol og Sørum likte å være sammen med og spille mot dem.

Slik blir det ikke.

Viacheslav Krasilnikov/Oleg Stojanovskij som representerer den russiske olympiske komité vant nemlig 21-19 og 21-17 i den andre semifinalen.

Siste nytt

 • Keepermareritt i ellevill Marseille-vending

  Keeper Antonio Adáns hadde ti fryktelige minutter i mesterligakampen mellom Sporting Lisboa og Marseille, som endte til slutt med en 4-1-seier for det franske laget. Det var Sporting Lisboa som kom best i gang, etter bare 52 sekunder.

  Så skulle kampen endre seg betraktelig.

  Adán hadde skyld i de to målene som vendte resultatet i Marseilles favør, og deretter ble han utvist for viljehands utenfor feltet da han holdt på å slippe inn ett til. Reserven Franco Israel kom inn og slapp inn nok et tabbemål.

  France Soccer Champions League
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Thorsby vant BBC-pris

  Morten Thorsby (26) ble tildelt prisen for «Young Athlete of the year», på BBCs Green Sports Awards tirsdag.

  – Thorsby er første mottaker for prisen som anerkjenner en ung utøver, som enten er profesjonell eller på vei til profesjonell idrett, og som har aktivt demonstrert støtte for miljø og klimaendringer, står det i teksten.

  Thorsby har balansert fotballkarrieren med arbeid for å få flere til å bry seg om klimaendringer. I 2020 opprettet han organisasjonen «We Play Green».

  Football, Nations League, Slovenia - Norway
  Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Bayern München herjet i storseier - Sané toppscorer

  Bayern München var fullstendig overlegne da de tok imot Viktoria Plzen til gruppespillskamp i mesterligaen tirsdag kveld. Vertene vant kampen 5-0.

  Det tyske stjernegalleriet trengte ikke mer enn sju minutter før Leroy Sané banket laget i ledelsen. Seks minutter senere satte Serge Gnabry inn sitt første mål i Champions League for sesongen.

  Sadio Mané ville også være med på leken, og han dro av «hele» Plzen-forsvaret før han banket inn det tredje i nettet bak Marian Tvrdon. Etter pausen sendte Mané en nydelig ball opp på Sané, som satte inn sin fjerde scoring i mesterligaen. Det gjør han til foreløpig toppscorer i turneringa.

  Innbytter Eric Maxim Choupo-Moting scoret kampens siste mål.

  Leroy Sané
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste