Mol og Sørum hylles etter ny seier: – De ligger an til å bli legendariske

TOKYO/OSLO (NRK): Etter en litt trå start på OL, har den norske sandvolleyballduoen Anders Mol (24) og Christian Sørum (25) virkelig våknet. Nå er de klare for semifinale mot Latvia.

Mol og Sørum

VANT: Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i OL.

 • Lesjukov/Semenov - Mol/Sørum 17–21, 19–21

Anders Mol og Christian Sørum fikk trøbbel sist gang de møtte den russiske sandvolleyballduoen Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov fra ROK, og gikk på et surt tap i gruppespillet.

Denne gangen hadde de vesentlig bedre kontroll, og vant begge settene mot russerne. Den norske duoen er nå klare for OL-semifinale.

Det gleder trener Kåre Mol.

– Det er veldig få nybegynnere i volleyballsammenheng som er med å kjempe om medaljene. For fem år siden hadde vi mål om å kvalifisere oss, og nå kjemper vi om medaljene, påpeker treneren.

Hylles av NRKs ekspert

Dagens seier betyr at Mol og Sørum er historiske. Det har aldri skjedd at et norsk lag har tatt seg til semifinale i sandvolleyball i OL. Den beste plasseringen fra norsk side er 7.-plass.

For duoen har på kort tid gått fra å være ukjente til å bli verdens beste sandvolleyballag. Medalje er absolutt innen rekkevidde, og mange holder dem som gullfavoritter.

NRKs ekspert Vegard Høidalen lot seg imponere over duoen som har vært nummer én på rankingen siden 2017. Nå er de imidlertid nummer to.

Siden 2017 har de 17 turneringsseire på snaut 40 muligheter sammen. Det er kun 12 lag som har flere seire i historien, og det med vesentlig flere turneringer spilt. Det er ingen europeiske lag som ligger over dem. Dette har de altså klart siden 2017, med halvannet år med korona.

– De ligger an til å bli legendariske sandvolleyballspillere. Jeg er så utrolig imponert over dem, mener Høidalen.

Anders Mol forteller at det var deilig å ta revansje på laget som de tapte for i gruppespillet.

– Det er bare enda deiligere å slå dem nå. Det er godt å få revansjen og vise at vi er bedre lag. Vi er så glade, det er helt latterlig, sier Mol til NRK.

– Det var utrolig deilig å få revansje på russerne. Det er et bra lag i form. Vi spiller bra i dag, og det tar litt tid før vi knekker dem, legger Sørum til.

Selvtilliten øker

Sistnevnte påpeker at den gode starten var viktig for å knekke det russiske laget. De vant første sett 21-17, men de var i ledelsen stort sett hele tiden.

– Det er utrolig viktig å få en god følelse. Vi hadde lyst til å slå dem. Planene våres fungerer fort, og da får vi en trygghet i spillet som er noe helt annet enn det vi hadde i gruppespillet, sier Sørum.

– Dere er så nære olympisk medalje nå. Hvordan føles det?

– Det er deilig å smake på det. Det er helt nydelig, faktisk, svarer Mol.

Forrige kamp mot Nederland var også svært imponerende. De forteller at de har en mye bedre følelse nå enn de hadde tidlig i OL.

– Vi har helt klart mye bedre selvtillit. Vi vet vi kan spille god volleyball, men vi vet også vi har mer å gå på. Det blir gøy å spille semifinale og vise et enda høyere nivå, kanskje, sier Mol.

Sommer-OL i Tokyo 2021

GOD KONTROLL: Russerne klarte ikke å hamle opp med Anders Mol og Christian Sørum.

Foto: Heiko Junge / NTB

De hadde stort sett god kontroll på russerne, som må konkurrere under nøytralt flagg når Russland er utestengt fra mesterskapet.

– De (russerne) hang etter hele veien, men plutselig kom de forbi. Så ruller marginene i norsk favør. Mol og Sørum er gode når det gjelder som mest, sa NRKs Høidalen.

Nå venter Latvia, som noe overraskende slo ut Brasil, i semifinalen.

– Et helt annet lag

Det startet bra for de norske sandvolleyballstjernene. De gikk tidlig opp i en ledelse i første sett, og de holdt god avstand til russerne poengmessig.

Russerne så frustrerte ut, og de slet med å ta innpå Mol og Sørum.

Etter et lite press fra russerne, slo de norske tilbake igjen og tok første sett. Spesielt Sørum hadde en meget god dag forsvarsmessig.

Dette var stor forskjell fra deres kamp mot russerne i gruppespillet. Høidalen mener at det var et helt annet norsk lag på banen i dag.

– Jeg hadde liksom følelsen at russerne var i bedre driv og at de kom til å vinne kampen. Nå er det helt motsatt og et helt annet lag på banen. Det ser veldig bra ut, kommenterte Høidalen underveis.

Andre sett var riktig nok mer jevnt, men også her var nordmennene i føringen lenge. Semenov og Lesjukov var en liten stund i ledelsen, men Norge tok tilbake føringen ganske raskt. Etter det var det ingenting som kunne stoppe duoen, og de tok seg videre.

Semifinalen spilles torsdag, mens medaljekampene finner sted i Tokyo til lørdag.

Siste nytt

 • Måtte jage supportere av banen

  Det oppstod kaotiske scener i kampen mellom franske Lens og Lille lørdag kveld. I pausen stormet store mengder med Lens-supportere banen i et forsøk på å ta seg over til området der bortesupporterne befant seg. Sikkerhetsvakter måtte stoppe hjemmesupporterne, og 2. omgang ble en halv time forsinket. Kampen endte til slutt 1-0 til Lens.

  Footballfans, Lens
  Foto: Francois Lo Presti / AFP
 • Everton med sesongens første tap

  Et skadeskutt Everton reiste til Birmingham uten tap i Premier League så langt, men Rafa Benitez' menn ble sendt hjem med 0-3-tap mot Aston Villa i bagasjen.

  Etter en målløs 1. omgang rant målene inn etter pause. Matty Cash ga hjemmelaget ledelsen da han dro seg fint inn i boksen og banket inn 1-0.

  En corner fra Leon Bailey ble stusset i eget nett av Lucas Digne etter 69 minutter, før Bailey selv la på til 3-0 i det 75. minutt.

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Kristiansund snudde til seier

  Snorre Strand Nilsen sørget for jubel i Kristiansund da han dukket på bakre stolpe og satte 3–2 mot Haugesund i det 89. minutt.

  Seieren fører KBK opp på 3.-plass i Eliteserien etter 19 runder.

  Sander Kartum sørget for at vertene fikk en drømmestart etter ni minutter, men FKH-stopper Benjamin Tiedemann sendte lagene til pause på 1–1.

  Haugesunds Niklas Sandberg sendte gjestene i føringen like etter pause. De klarte imidlertid ikke å forsvare ledelsen.

  Torgil Gjertsen satte 2–2 kvarteret før slutt. Strand Nilsen fikk æren av å bli matchvinner.

  Eliteserien i fotball 2021: Kristiansund - Haugesund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal