Hopp til innhold

Mol og Sørum hylles etter ny seier: – De ligger an til å bli legendariske

TOKYO/OSLO (NRK): Etter en litt trå start på OL, har den norske sandvolleyballduoen Anders Mol (24) og Christian Sørum (25) virkelig våknet. Nå er de klare for semifinale mot Latvia.

Mol og Sørum

VANT: Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i OL.

 • Lesjukov/Semenov - Mol/Sørum 17–21, 19–21

Anders Mol og Christian Sørum fikk trøbbel sist gang de møtte den russiske sandvolleyballduoen Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov fra ROK, og gikk på et surt tap i gruppespillet.

Denne gangen hadde de vesentlig bedre kontroll, og vant begge settene mot russerne. Den norske duoen er nå klare for OL-semifinale.

Det gleder trener Kåre Mol.

– Det er veldig få nybegynnere i volleyballsammenheng som er med å kjempe om medaljene. For fem år siden hadde vi mål om å kvalifisere oss, og nå kjemper vi om medaljene, påpeker treneren.

Hylles av NRKs ekspert

Dagens seier betyr at Mol og Sørum er historiske. Det har aldri skjedd at et norsk lag har tatt seg til semifinale i sandvolleyball i OL. Den beste plasseringen fra norsk side er 7.-plass.

For duoen har på kort tid gått fra å være ukjente til å bli verdens beste sandvolleyballag. Medalje er absolutt innen rekkevidde, og mange holder dem som gullfavoritter.

NRKs ekspert Vegard Høidalen lot seg imponere over duoen som har vært nummer én på rankingen siden 2017. Nå er de imidlertid nummer to.

Siden 2017 har de 17 turneringsseire på snaut 40 muligheter sammen. Det er kun 12 lag som har flere seire i historien, og det med vesentlig flere turneringer spilt. Det er ingen europeiske lag som ligger over dem. Dette har de altså klart siden 2017, med halvannet år med korona.

– De ligger an til å bli legendariske sandvolleyballspillere. Jeg er så utrolig imponert over dem, mener Høidalen.

Anders Mol forteller at det var deilig å ta revansje på laget som de tapte for i gruppespillet.

– Det er bare enda deiligere å slå dem nå. Det er godt å få revansjen og vise at vi er bedre lag. Vi er så glade, det er helt latterlig, sier Mol til NRK.

– Det var utrolig deilig å få revansje på russerne. Det er et bra lag i form. Vi spiller bra i dag, og det tar litt tid før vi knekker dem, legger Sørum til.

Selvtilliten øker

Sistnevnte påpeker at den gode starten var viktig for å knekke det russiske laget. De vant første sett 21-17, men de var i ledelsen stort sett hele tiden.

– Det er utrolig viktig å få en god følelse. Vi hadde lyst til å slå dem. Planene våres fungerer fort, og da får vi en trygghet i spillet som er noe helt annet enn det vi hadde i gruppespillet, sier Sørum.

– Dere er så nære olympisk medalje nå. Hvordan føles det?

– Det er deilig å smake på det. Det er helt nydelig, faktisk, svarer Mol.

Forrige kamp mot Nederland var også svært imponerende. De forteller at de har en mye bedre følelse nå enn de hadde tidlig i OL.

– Vi har helt klart mye bedre selvtillit. Vi vet vi kan spille god volleyball, men vi vet også vi har mer å gå på. Det blir gøy å spille semifinale og vise et enda høyere nivå, kanskje, sier Mol.

Sommer-OL i Tokyo 2021

GOD KONTROLL: Russerne klarte ikke å hamle opp med Anders Mol og Christian Sørum.

Foto: Heiko Junge / NTB

De hadde stort sett god kontroll på russerne, som må konkurrere under nøytralt flagg når Russland er utestengt fra mesterskapet.

– De (russerne) hang etter hele veien, men plutselig kom de forbi. Så ruller marginene i norsk favør. Mol og Sørum er gode når det gjelder som mest, sa NRKs Høidalen.

Nå venter Latvia, som noe overraskende slo ut Brasil, i semifinalen.

– Et helt annet lag

Det startet bra for de norske sandvolleyballstjernene. De gikk tidlig opp i en ledelse i første sett, og de holdt god avstand til russerne poengmessig.

Russerne så frustrerte ut, og de slet med å ta innpå Mol og Sørum.

Etter et lite press fra russerne, slo de norske tilbake igjen og tok første sett. Spesielt Sørum hadde en meget god dag forsvarsmessig.

Dette var stor forskjell fra deres kamp mot russerne i gruppespillet. Høidalen mener at det var et helt annet norsk lag på banen i dag.

– Jeg hadde liksom følelsen at russerne var i bedre driv og at de kom til å vinne kampen. Nå er det helt motsatt og et helt annet lag på banen. Det ser veldig bra ut, kommenterte Høidalen underveis.

Andre sett var riktig nok mer jevnt, men også her var nordmennene i føringen lenge. Semenov og Lesjukov var en liten stund i ledelsen, men Norge tok tilbake føringen ganske raskt. Etter det var det ingenting som kunne stoppe duoen, og de tok seg videre.

Semifinalen spilles torsdag, mens medaljekampene finner sted i Tokyo til lørdag.

Siste nytt

 • Hovland med ujevn sisterunde i Skottland – endte langt bak teten

  Viktor Hovland startet ujevnt og greide ikke å spille seg opp på resultatlisten på siste dag av Scottish Open søndag. Nordmannen endte på sju slag under par.

  Det holder til en foreløpig 46.-plass for nordmannen.

  Nordmannen var avspilt i kampen om en topplassering før søndagen. Han startet dagen med en bogey, før det ble birdie på hull tre og fire.

  På hull seks røk han på en dobbeltbogey, før det ble birdie på hull åtte og bogey på hull ni.

  På de siste ni gikk det bedre, og nordmannen avsluttet dagen på én under par etter to birdier og sju hull på par i løpet av siste halvdel av søndagen.

  Svenske Ludvig Åberg leder turneringen på 17 slag under par. Han er tett fulgt av stjernen Collin Morikawa.(NTB)

  Foo1o86EijI
  Foto: AP
 • Hovland med ujevn sisterunde i Skottland – endte langt bak teten

  Viktor Hovland startet ujevnt og greide ikke å spille seg opp på resultatlisten på siste dag av Scottish Open søndag. Nordmannen endte på sju slag under par.

  Det holder til en foreløpig 46.-plass for nordmannen.

  Nordmannen var avspilt i kampen om en topplassering før søndagen. Han startet dagen med en bogey, før det ble birdie på hull tre og fire.

  På hull seks røk han på en dobbeltbogey, før det ble birdie på hull åtte og bogey på hull ni.

  På de siste ni gikk det bedre, og nordmannen avsluttet dagen på én under par etter to birdier og sju hull på par i løpet av siste halvdel av søndagen.

  Svenske Ludvig Åberg leder turneringen på 17 slag under par. Han er tett fulgt av stjernen Collin Morikawa.

  (NTB)

  Viktor Hovland slår et slag
  Foto: ANDY LYONS / AFP
 • Sandvolleyball: Anders Mol og Christian Sørum vant finalen i Wien

  Anders Mol og Christian Sørum vant finalen på verdenstouren i sandvolleyball i Wien mot polske Michal Bryl og Bartosz Losiak med settsifrene 25-23, 21-12.

  Det lover godt for et av Norges største gullhåp i sommerens OL i Paris, to uker før deres første kamp i lekene.

  Tittelforsvarerene fra sist OL hadde aldri tapt mot deres polske motstander før og var heller aldri særlig truet på sanden i Wien.

  Det første settet var riktignok jevnt og den polske duoen forsvarte noen setballer fra nordmennene, før Mol og Sørum sikret 25-23.

  I andre sett tok den norske duoen initiativet fra start og sikret seieren med 21-12.

  Søndagens finale var den norske duoens første på verdenstouren i sandvolleyball denne sesongen. Nordmennene har ikke fått deltatt i så mange turneringer som ønsket i år, etter at Mol pådro seg brudd i foten i mars.

  I Paris-OL kan duoen bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull.

  I Frankrike er de imidlertid ikke like store favoritter som sist. Den unge svenske duoen Jonatan Hellvig og David Åhman har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene og er verdensenere.

  Svenskene deltok ikke i Wien. (NTB)

  Mol Sørum
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal