Hopp til innhold

– Nå er det klart, jeg er Molde-spiller

Mohamed Elyounoussi gjennomførte sin første trening med Molde i regn, hagl og snø i formiddag.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi bekrefter selv at han er klar for Molde.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Ja, nå er det klart at det blir Molde. Jeg har fått en del meldinger fra folk som lurer på om det er 100 prosent klart eller ikke, men det er det. Jeg er Molde-spiller akkurat nå, sier Elyounoussi til NRK.no.

Etter Sarpsborgs treningskamp mot Fredrikstad lørdag sprakk nyheten om at sarpingene hadde akseptert et bud fra Molde på unggutten.

– Jeg gikk gjennom den medisinske testen i går, men det er først i dag det ble helt klart at jeg er Molde-spiller, sier Moi.

Etter det NRK forstår skal kontrakten formelt signeres først klokken 20.00 i kveld.

Vil kjempe om gull

I dag gjennomførte han sin første trening med sine nye lagkamerater. Det skjedde ifølge Moi i et forferdelig vær.

– Jeg kan ikke si at været her er like bra som hjemme i Østfold. Det regnet, haglet og snødde på en gang, så det var litt hardt. Men det var uansett veldig gøy å komme i gang.

Hva er det Molde kunne tilby deg som Sarpsborg ikke kan?

– I Sarpsborg har jeg familie og venner. Men Molde er en større klubb, med større ressurser og gode spillere. I tillegg kommer vi til å kjempe om gull i Molde, og det er klart det er mer morsomt. Også er det ikke minst det at vi skal spille i Europa, det frister veldig.

– Jeg føler at dette er et steg i riktig retning for min egen del. Jeg blir nødt til å konkurrere om plassen min med mange andre gode spillere. Ikke minst kommer jeg til å spille på et høyere nivå.

Ser på leilighet i morgen

Elyounoussi forteller også at det var andre klubber som forhørte seg om ham, men han har ikke lyst til å røpe hvilke klubber det var snakk om.

– Jeg er veldig fornøyd med at det ble Molde.

Overgangen er et stort steg videre for Moi, både som fotballspiller og person. Han skal nå flytte for seg selv for første gang.

– Det er noe jeg blir nødt til å lære meg. Jeg skal ut og finne meg en leilighet allerede i morgen, også kommer jeg en liten tur hjem til Sarpsborg for å hente tingene mine, sier han.

Men først er det duket for lokaloppgjør mot Aalesund førstkommende lørdag.

– Jeg skal trene med laget ut denne uken, også blir det generalprøve mot Aalesund på lørdag. Det blir morsomt med et derby her. Fra neste uke er det fullt kjør.

– Jeg gleder meg allerede til å se gamlegutta igjen når vi skal møtes i Sarpsborg i august, legger han til.

Det har ikke lykkes NRK å få kontakt med sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 for en kommentar om overgangen i dag.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Norge tapte skjebnekampen mot Østerrike etter et uvirkelig sjanseløseri, men ungikk direkte nedrykk etter fransk hjelp. Dermed må de norske kvinnene ut i nedrykkkvalifisering i nasjonsligaen.

Siste nytt

 • Storhamar slo Vålerenga etter straffethriller

  Martin Johnsen tok Storhamar til 5-4 over tittelrival Vålerenga og en liten luke i tetsjiktet i eliteserien ishockey. Han avgjorde tirsdagens straffedrama.

  I alt ble det slått 20 straffer da en vinner skulle kåres. Johnsen var alene om å finne nettmaskene.

  – Det var digg å sette den, sa matchvinneren til TV 2.

  Seieren gjør at Storhamar beholdt tabelltoppen og leder med ett poeng på Vålerenga etter 23 kamper. For åtte gang på rad gikk gjestene fra Oslo tapende ut av en hockeydyst i Hamar. (NTB)

  EHL 2023/2024: Lillehammer - Storhamar (2-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Barcelona-keeper må opereres i ryggen

  Den tyske landslagsmålvakten Marc-André ter Stegen skal under kniven i løpet av uken for å bli kvitt ryggproblemene, melder Barcelona.

  Barcelonas førstekeeper har trøblet med smerter i nedre del av ryggen og stått over flere kamper i det siste, samt Tysklands landslagssamling i november.

  – Avbrekket plager meg åpenbart. Dette er en riktig og forsvarlig avgjørelse for å komme tilbake i best mulig form, skriver 31-åringen i sosiale medier. (NTB)

  Marc-André ter Stegen
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Lie og Slyngstadli utslått i svømme-EM

  Markus Lie og Silje Slyngstadli ble begge slått ut i semifinalene på henholdsvis 50 meter rygg og 100 meter bryst under kortbane-EM i svømming i Romania.

  Lie svømte inn til 23,55 i semifinalen og ble nummer sju i det andre heatet. Det var et stykke unna avansement til finalen. Han hadde den ellevte beste tiden, og det var de åtte beste som tok seg videre.

  Slyngstadli endte sist i sitt heat i semifinalen med 1.06,43. Dermed gikk heller ikke hun videre til finalen. Tiden var den svakeste av de 16 som var i semifinalene. (NTB)

  Markus Lie
  Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal