Hopp til innhold

– Nå er det klart, jeg er Molde-spiller

Mohamed Elyounoussi gjennomførte sin første trening med Molde i regn, hagl og snø i formiddag.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi bekrefter selv at han er klar for Molde.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Ja, nå er det klart at det blir Molde. Jeg har fått en del meldinger fra folk som lurer på om det er 100 prosent klart eller ikke, men det er det. Jeg er Molde-spiller akkurat nå, sier Elyounoussi til NRK.no.

Etter Sarpsborgs treningskamp mot Fredrikstad lørdag sprakk nyheten om at sarpingene hadde akseptert et bud fra Molde på unggutten.

– Jeg gikk gjennom den medisinske testen i går, men det er først i dag det ble helt klart at jeg er Molde-spiller, sier Moi.

Etter det NRK forstår skal kontrakten formelt signeres først klokken 20.00 i kveld.

Vil kjempe om gull

I dag gjennomførte han sin første trening med sine nye lagkamerater. Det skjedde ifølge Moi i et forferdelig vær.

– Jeg kan ikke si at været her er like bra som hjemme i Østfold. Det regnet, haglet og snødde på en gang, så det var litt hardt. Men det var uansett veldig gøy å komme i gang.

Hva er det Molde kunne tilby deg som Sarpsborg ikke kan?

– I Sarpsborg har jeg familie og venner. Men Molde er en større klubb, med større ressurser og gode spillere. I tillegg kommer vi til å kjempe om gull i Molde, og det er klart det er mer morsomt. Også er det ikke minst det at vi skal spille i Europa, det frister veldig.

– Jeg føler at dette er et steg i riktig retning for min egen del. Jeg blir nødt til å konkurrere om plassen min med mange andre gode spillere. Ikke minst kommer jeg til å spille på et høyere nivå.

Ser på leilighet i morgen

Elyounoussi forteller også at det var andre klubber som forhørte seg om ham, men han har ikke lyst til å røpe hvilke klubber det var snakk om.

– Jeg er veldig fornøyd med at det ble Molde.

Overgangen er et stort steg videre for Moi, både som fotballspiller og person. Han skal nå flytte for seg selv for første gang.

– Det er noe jeg blir nødt til å lære meg. Jeg skal ut og finne meg en leilighet allerede i morgen, også kommer jeg en liten tur hjem til Sarpsborg for å hente tingene mine, sier han.

Men først er det duket for lokaloppgjør mot Aalesund førstkommende lørdag.

– Jeg skal trene med laget ut denne uken, også blir det generalprøve mot Aalesund på lørdag. Det blir morsomt med et derby her. Fra neste uke er det fullt kjør.

– Jeg gleder meg allerede til å se gamlegutta igjen når vi skal møtes i Sarpsborg i august, legger han til.

Det har ikke lykkes NRK å få kontakt med sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 for en kommentar om overgangen i dag.

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste