NRK Meny
Normal

– Nå er det klart, jeg er Molde-spiller

Mohamed Elyounoussi gjennomførte sin første trening med Molde i regn, hagl og snø i formiddag.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi bekrefter selv at han er klar for Molde.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Ja, nå er det klart at det blir Molde. Jeg har fått en del meldinger fra folk som lurer på om det er 100 prosent klart eller ikke, men det er det. Jeg er Molde-spiller akkurat nå, sier Elyounoussi til NRK.no.

Etter Sarpsborgs treningskamp mot Fredrikstad lørdag sprakk nyheten om at sarpingene hadde akseptert et bud fra Molde på unggutten.

– Jeg gikk gjennom den medisinske testen i går, men det er først i dag det ble helt klart at jeg er Molde-spiller, sier Moi.

Etter det NRK forstår skal kontrakten formelt signeres først klokken 20.00 i kveld.

Vil kjempe om gull

I dag gjennomførte han sin første trening med sine nye lagkamerater. Det skjedde ifølge Moi i et forferdelig vær.

– Jeg kan ikke si at været her er like bra som hjemme i Østfold. Det regnet, haglet og snødde på en gang, så det var litt hardt. Men det var uansett veldig gøy å komme i gang.

Hva er det Molde kunne tilby deg som Sarpsborg ikke kan?

– I Sarpsborg har jeg familie og venner. Men Molde er en større klubb, med større ressurser og gode spillere. I tillegg kommer vi til å kjempe om gull i Molde, og det er klart det er mer morsomt. Også er det ikke minst det at vi skal spille i Europa, det frister veldig.

– Jeg føler at dette er et steg i riktig retning for min egen del. Jeg blir nødt til å konkurrere om plassen min med mange andre gode spillere. Ikke minst kommer jeg til å spille på et høyere nivå.

Ser på leilighet i morgen

Elyounoussi forteller også at det var andre klubber som forhørte seg om ham, men han har ikke lyst til å røpe hvilke klubber det var snakk om.

– Jeg er veldig fornøyd med at det ble Molde.

Overgangen er et stort steg videre for Moi, både som fotballspiller og person. Han skal nå flytte for seg selv for første gang.

– Det er noe jeg blir nødt til å lære meg. Jeg skal ut og finne meg en leilighet allerede i morgen, også kommer jeg en liten tur hjem til Sarpsborg for å hente tingene mine, sier han.

Men først er det duket for lokaloppgjør mot Aalesund førstkommende lørdag.

– Jeg skal trene med laget ut denne uken, også blir det generalprøve mot Aalesund på lørdag. Det blir morsomt med et derby her. Fra neste uke er det fullt kjør.

– Jeg gleder meg allerede til å se gamlegutta igjen når vi skal møtes i Sarpsborg i august, legger han til.

Det har ikke lykkes NRK å få kontakt med sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 for en kommentar om overgangen i dag.

Siste nytt

 • Tre forfall til landslaget

  Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Albania og Australia, melder Norges Fotballforbund. Joshua King, Alexander Sørloth og Haitam Aleesami går ut av troppen. Inn kommer Ola Kamara (bildet) og Fredrik Gulbrandsen.

  Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Zucca-mål var ikke nok for Rangers

  Mats Zuccarellos mål mot St. Louis Blues var ikke nok for New York Rangers som tapte 4–3 borte natt til søndag. Zuccarello utlignet midtveis i kampen, før Rangers tok ledelsen 3-2. Men Blues utlignet, før de på overtid vant kampen 4–3.

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Sportssøndag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner
Sportssøndag: V-cup skiskyting og alpint
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup kombinert: Hopp
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner