Hopp til innhold

Moen sjanseløs mot Ingebrigtsen

Sondre Nordstad Moen (29) måtte kapitulere i jakten på Jakob Ingebrigtsens norske bestenotering. Når de møtes på bane, regner han med å bli rundingsbøye.

eCNYCrMApFw

FIKK DET TUNGT: Sondre Nordstad Moen lyktes ikke i Sand.

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

20. mai satte Jakob Ingebrigtsen (19) norsk bestenotering på 5 km gateløp med 13.28 i et løp på Forus. Med det dyttet han Sondre Nordstad Moen ned til andreplass på norgesstatistikken.

Torsdag kveld gjorde Moen et forsøk på å ta tilbake rekorden. Men det gikk ikke.

Trønderen lå riktig nok godt an midtveis, men kunne ikke måle seg mot Ingebrigtsens raske avslutning. Han fikk det såpass tungt at han heller ikke å slå sin personlige rekord på 13.37.

– Jeg hadde håpet på pers, men det gikk for sakte på slutten. Det blir rett og slett for lav frekvens, sier Moen til NRK etter å ha blitt klokket inn på 13.46.

Preget av Bislett-løp

29-åringen, som har si styrke på maraton og halvmaraton, visste på forhånd at det ville bli vanskelig. Overfor NRK antydet han at «dieselmotoren» hans manglet fartsressursene han ville trenge for å slå bestenoteringen til Ingebrigtsen, som er spesialist på 1500 og 5000 meter.

Likevel åpnet han i en fart som gjorde at han kunne tatt rekorden – om han hadde holdt den. Det klarte han altså ikke.

– Det går sakte på slutten. Jeg kommer ikke opp i fjerde og femte gir, konstaterer han.

Sondre Nordstad Moen erkjenner at han også delvis var preget av løpet på Bislett for en uke siden. Der satte han europeisk bestenotering på 25.000 meter gateløp.

– Jeg er ikke restituert etter Bislett. Det handler litt om overskudd, ikke bare form, påpeker han.

GDN6qQRs7z8

VANSKELIG Å SLÅ: Det kan bli vrient å ta fra Jakob Ingebrigtsen den norske bestenoteringen på 5 km gateløp og mange andre distanser.

Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud

– Blir rundingsbøye

Likevel tror Moen løpet er akkurat det han trenger som forberedelse til det som skal skje senere i år. Derfor planlegger han også å løpe 5000 meter på bane under Boysen Memorial på Bislett 29. juni.

Der møter han sannsynligvis en eller flere av Ingebrigtsen-brødrene, uten noen som helst forhåpninger om å slå dem.

– Jeg blir rundingsbøye, jeg har ingenting å stille opp med mot dem på 5000 meter på bane. Men jeg håper å løpe litt fortere enn i dag, innrømmer han.

PS. Først rett før løpsstart torsdag kveld ble løpet i Sand offisielt godkjent som konkurranse av Norges Friidrettsforbund. Det betyr at Moen ville fått en eventuell bestenotering godkjent.

Siste nytt

 • Kofstad med superspill i Irland – kjemper i teten

  Golfspiller Espen Kofstad gikk tredje runde av europatourturneringen Irish Open sju slag under par. Han er på delt 5.-plass og for fullt med i seierskampen.

  Nordmannen er tolv slag under par etter en serie på 67-72-65. En stund toppet han resultatlistene lørdag, men ble senere jekket noen hakk ned.

  Før siste dag er han kun to slag bak den polske lederen Adrian Meronk. (NTB)

  Sommer-OL i Rio 2016.
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Knutsen reagerer på dommeravgjørelse i sluttsekundene: – Ikke straffespark én gang i året

  Sju minutter på overtid så Isak Helstad Amundsen ut til å redde poeng for Bodø/Glimt mot Odd, men kun minuttet senere fikk Odd straffespark, og Espen Ruud sendte Skien til himmels.

  Straffen kom etter at Abel William Stensrud ble felt av Japhet Sery Larsen. Glimt-trener Kjetil Knutsen var ikke imponert over dommeravgjørelsen.

  – Å dømme på noe sånt ... Da skal du være 100 prosent sikker. Det reagerer vi sterkt på. For meg er det ikke straffespark én gang i året. Vi får ikke gjort noe med det, sier han til Discovery etter kampen.

  Seieren var Odds første på hjemmebane siden 8. april.

  – Det er helt fantastisk, og det kunne ikke vært bedre. Vi har tatt en hjemmeseier, og det er viktig. Vi har tapt mange kamper på hjemmebane, sier Ruud.

  Glimt har slitt med å følge opp de to siste sesongen og har åtte poeng opp til serieleder Lillestrøm på en femteplass. Odd er etter lørdagens kamp kun poenget bak nordlendingene.

  Tidligere Bodø/Glimt-spiller Milan Jevtovic sendte Odd i føringen etter 19 minutter. Ti minutter senere kom Glimt-utligningen ved Amahl Pellegrino.

  Et kvarter ut i andreomgangen noterte Conrad Wallem seg for sitt første mål i Eliteserien denne sesongen.

  Odin Bjørtuft ble utvist etter 84 minutter da han sparket Pellegrino i ansiktet i et forsøk på å klarere ballen.

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Bodø/Glimt (3-2)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Medier: Ronaldo vil forlate Manchester United

  Cristiano Ronaldo ønsker å forlate Manchester United, og han har kommunisert dette til klubben. Det hevder blant annet The Times, Sky Sports og overgangsguruen Fabrizio Romano.

  Portugiseren returnerte til rødtrøyene før forrige sesong, og selv det har blitt en del mål, har ikke klubben lykkes å kvalifisere seg til mesterligaen.

  Nevnte Romano hevder at Ronaldo ikke har kommet til enighet med en klubb foreløpig.

  Ronaldo Rape Lawsuit Vegas Soccer
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste