NRK Meny
Normal

Moans drøm: Å kunne løpe igjen

HOLMENKOLLEN (NRK): Magnus Moan er forberedt på å ta en lang pause fra trening for å få kroppen på rett kjøl.

Magnus Moan

SKADEPLAGET: Etter fire år uten å kunne løpe intervaller, vil Magnus Moan gi kroppen tid til å hvile.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Moan ble nummer ti i lørdagens verdenscupavslutning. 31-åringen fra Trondheim har lagt bak seg en sesong han har gjennomført til tross for et tretthetsbrudd i hælen.

Nå starter han en langsiktig oppkjøring mot OL i 2018. Og første bud er å bli helt skadefri.

– Jeg skal inn og ta en MR, så får vi se hva status er. Akkurat nå kjenner jeg litt dødhet i hælen, og det betyr at skaden fortsatt er der, sier Moan til NRK.

– Hva er alternativene?

– Det skal mye til at jeg opereres, det er jeg ikke innstilt på. Men det er ekstremt viktig at jeg gir kroppen tid til å komme til hektene og bli leget før de neste tre årene inn mot OL 2018. Du skal ikke se bort ifra at jeg skal ha både en, to og kanskje tre måneder helt av, sier Moan.

Ikke løpt intervall på fire år

Han hever skaden ikke har hemmet ham gjennom sesongen. Men den hindrer ham i å gjennomføre viktige elementer i treningen – som for eksempel å løpe.

– Jeg har lyst til å få løpt gode, gamle O2-intervaller. Det har jeg ikke gjort på fire år. Jeg vet ikke om jeg får det til, men jeg vil se om det er mulig, sier Moan.

Den treningsfrie perioden, skal han blant annet bruke til å teste utstyr.

Han er på jakt etter det han kaller «et lettere oppsett».

Skal hoppe mer

Og når treninga kommer i gang igjen, vil fokus ligge i hoppbakken.

– Jeg har hoppet ekstremt mye mindre i år enn tidligere, for å komme meg tilbake i langrennsløypa. Nå har jeg har fått litt blod på tann – jeg må ligge innenfor minuttet hvert løp neste år, da har jeg mye å gå for, sier Moan, som har vært for ustabil i bakken denne vinteren.

Denne sesongen har Moan vunnet to verdenscuprenn. Under VM i Falun fikk han med seg en sølv- og en bronsemedalje fra lagkonkurransene.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag