NRK Meny
Normal

– Målet er et mesterskapsgull

Magnus Moan startet kombinertsesongen med to verdenscupseiere. Nå er målet et mesterskapsgull.

Magnus Moan åpent kombinertsesongen med to seiere.

– Det er selvfølgelig målsettingen og jeg skal gjøre alt i min makt for å kjempe om gode resultater i VM til vinteren, sier Magnus Moan til NRK.

Etter helgens storeslem på Lillehammer der han vant både lørdag og søndag, står han bokført med 20 verdenscupseiere.

Mangler gullet

Moan har mesterskapsmedaljer både i sølv og bronse, men det edleste metallet mangler.

– Det er vanskelig å si om det blir en individuell gullmedalje, men presterer jeg på det nivået jeg er nå kan det love veldig, veldig bra.

Årets start på sesongen er en real opptur for Moan etter det han selv kaller to trøblete år.

– Det har vært mye skader, sykdom og stang ut. Og det at jeg skulle åpne med en seier på lørdag var veldig overraskende, men samtidig vanvittig artig.

Magnus Moan vant kombinertrennet på Lillehammer.

Fikset kroppen, droppet burgeren

Etter forrige sesong satte Magnus Moan seg ned sammen med støttespillerne sine og gikk gjennom hva som var bra og hva som kunne bli bedre.

Deretter startet han en stor omlegging.

– Jeg har fjernet mandlene mine og operert akillesen. Det har gjort at jeg er mye mindre syk og at jeg har klart å komme meg mer og mer tilbake i normal kombinerttrening.

I samarbeid med Olympiatoppen har han lagt om kostholdet totalt. Brus, smør og sukkerholdige produkter er kuttet ut til fordel for mer frukt og grønnsaker.

Og mat som hamburgere og pizza er erstattet med Moans nye favorittmiddag som laks.

– Dette har resultert i at jeg har gått ned i vekt og jeg har litt mindre masse i overkroppen. Det gjør arbeid i bakken mye enklere.

– Han har mer kontroll

Bjørn Kåre Ingebrigtsen er trener på kombinertlandslaget. Han mener Magnus Moan nå ser mye roligere ut når han sitter i overrennet før et hopp.

– Han har mer kontroll og er klar til å gå i kampen som kommer på hoppkanten. Da er det bare å la beina jobbe som et uvær på kanten, så går det i dalen, sier Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag