– Målet er et mesterskapsgull

Magnus Moan startet kombinertsesongen med to verdenscupseiere. Nå er målet et mesterskapsgull.

Magnus Moan åpent kombinertsesongen med to seiere.

– Det er selvfølgelig målsettingen og jeg skal gjøre alt i min makt for å kjempe om gode resultater i VM til vinteren, sier Magnus Moan til NRK.

Etter helgens storeslem på Lillehammer der han vant både lørdag og søndag, står han bokført med 20 verdenscupseiere.

Mangler gullet

Moan har mesterskapsmedaljer både i sølv og bronse, men det edleste metallet mangler.

– Det er vanskelig å si om det blir en individuell gullmedalje, men presterer jeg på det nivået jeg er nå kan det love veldig, veldig bra.

Årets start på sesongen er en real opptur for Moan etter det han selv kaller to trøblete år.

– Det har vært mye skader, sykdom og stang ut. Og det at jeg skulle åpne med en seier på lørdag var veldig overraskende, men samtidig vanvittig artig.

Magnus Moan vant kombinertrennet på Lillehammer.

Fikset kroppen, droppet burgeren

Etter forrige sesong satte Magnus Moan seg ned sammen med støttespillerne sine og gikk gjennom hva som var bra og hva som kunne bli bedre.

Deretter startet han en stor omlegging.

– Jeg har fjernet mandlene mine og operert akillesen. Det har gjort at jeg er mye mindre syk og at jeg har klart å komme meg mer og mer tilbake i normal kombinerttrening.

I samarbeid med Olympiatoppen har han lagt om kostholdet totalt. Brus, smør og sukkerholdige produkter er kuttet ut til fordel for mer frukt og grønnsaker.

Og mat som hamburgere og pizza er erstattet med Moans nye favorittmiddag som laks.

– Dette har resultert i at jeg har gått ned i vekt og jeg har litt mindre masse i overkroppen. Det gjør arbeid i bakken mye enklere.

– Han har mer kontroll

Bjørn Kåre Ingebrigtsen er trener på kombinertlandslaget. Han mener Magnus Moan nå ser mye roligere ut når han sitter i overrennet før et hopp.

– Han har mer kontroll og er klar til å gå i kampen som kommer på hoppkanten. Da er det bare å la beina jobbe som et uvær på kanten, så går det i dalen, sier Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Tottenham videre i mesterligaen

  Tottenham var fem minutter fra mesterligaexit da Lucas Moura styrte Harry Kanes innlegg i mål til 1-1 mot Barcelona og sendte Tottenham til cupspillet.

  SOCCER-CHAMPIONS-FCB-TOT/
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Liverpool videre i mesterligaen

  Liverpool vant 1-0 mot Napoli på Anfield. Målet kom 34 minutter inn i kampen da Mohamed Salah skjøt fra nærmest død vinkel og ballen gikk mellom beina på Napolis keeper David Ospina. Dermed er Liverpool videre til åttedelsfinale i mesterligaen.

  FBL-EUR-C1-LIVERPOOL-NAPOLI
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Ingen Spania-hjelp for Norge

  Romania fikk en sjokkstart mot Spania i håndball-EM, og rumenerne scoret kun ett mål i løpet av de første 14 minuttene. Romania kom seg imidlertid inn i kampen, og vant til slutt oppgjøret 27-25. Nå står rumenerne med seks poeng, og dermed må fortsatt mye gå Norges vei for at de regjerende mesterne skal ta seg videre til semifinalen.

  HANDBALL-EUR-WOMEN-ESP-ROM
  Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
EM håndball kvinner: Spania - Norge
EM håndball kvinner: Nederland - Tyskland