Hopp til innhold

– Målet er et mesterskapsgull

Magnus Moan startet kombinertsesongen med to verdenscupseiere. Nå er målet et mesterskapsgull.

Magnus Moan åpent kombinertsesongen med to seiere.

– Det er selvfølgelig målsettingen og jeg skal gjøre alt i min makt for å kjempe om gode resultater i VM til vinteren, sier Magnus Moan til NRK.

Etter helgens storeslem på Lillehammer der han vant både lørdag og søndag, står han bokført med 20 verdenscupseiere.

Mangler gullet

Moan har mesterskapsmedaljer både i sølv og bronse, men det edleste metallet mangler.

– Det er vanskelig å si om det blir en individuell gullmedalje, men presterer jeg på det nivået jeg er nå kan det love veldig, veldig bra.

Årets start på sesongen er en real opptur for Moan etter det han selv kaller to trøblete år.

– Det har vært mye skader, sykdom og stang ut. Og det at jeg skulle åpne med en seier på lørdag var veldig overraskende, men samtidig vanvittig artig.

Magnus Moan vant kombinertrennet på Lillehammer.

Fikset kroppen, droppet burgeren

Etter forrige sesong satte Magnus Moan seg ned sammen med støttespillerne sine og gikk gjennom hva som var bra og hva som kunne bli bedre.

Deretter startet han en stor omlegging.

– Jeg har fjernet mandlene mine og operert akillesen. Det har gjort at jeg er mye mindre syk og at jeg har klart å komme meg mer og mer tilbake i normal kombinerttrening.

I samarbeid med Olympiatoppen har han lagt om kostholdet totalt. Brus, smør og sukkerholdige produkter er kuttet ut til fordel for mer frukt og grønnsaker.

Og mat som hamburgere og pizza er erstattet med Moans nye favorittmiddag som laks.

– Dette har resultert i at jeg har gått ned i vekt og jeg har litt mindre masse i overkroppen. Det gjør arbeid i bakken mye enklere.

– Han har mer kontroll

Bjørn Kåre Ingebrigtsen er trener på kombinertlandslaget. Han mener Magnus Moan nå ser mye roligere ut når han sitter i overrennet før et hopp.

– Han har mer kontroll og er klar til å gå i kampen som kommer på hoppkanten. Da er det bare å la beina jobbe som et uvær på kanten, så går det i dalen, sier Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • City-kaptein forlenger kontrakten

  Manchester City-kaptein Stephanie Houghton forlenger kontrakten med de lyseblå med ett år, frem til sommeren 2024. Den 35 år gamle stopperen har vært i klubben siden 2013 og har 233 kamper og 21 mål for City.

  Britain Soccer Women's FA Cup
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Ruud klar for kvartfinale i Roland Garros - kan møte Holger Rune

  I en ekstremt jevnspilt kamp, fikk Casper Ruud (24) sin revansje mot chilenske Nicolas Jarry, og er klar for kvartfinale i Roland Garros.

  Jarry, som er rangert som nummer 35 i verden, slo nylig Ruud i kvartfinalen i Genève Open. Ruud kunne med det få sin revansje under mandagens 4. runde i Roland Garros.

  Nordmannen fikk en drømmestart mot chileneren, etter et svært jevnspilt første sett som endte i tiebreak. Der var Ruud overlegen, og ble førstemann til syv poeng med god margin. Settet endte 7-6 til Ruud.

  Sett to ble også svært jevnt, der Jarry tok kontroll fra start, men Ruud klarte å kjempe seg inn igjen. På stillingen 5-5 så det ut til å gå mot et nytt tiebreak, men så brøt Ruud serven til chileneren, før han servet hjem settet til 7-5.

  Med doblet ledelse kunne Ruud sikre seieren allerede i tredje sett - noe han igjen gjorde på lignende vis, med et servebrudd opp til 5-6 før han holdt serve og vant det tredje settet 7-5. Til tross for at Ruud vinner tre av tre sett, var det langt fra enveiskjøring.

  Nordmannen er nå klar for kvartfinale i turneringen han var svært nære å vinne i fjor. Da gikk han hele veien til finalen, men måtte se seg slått av tennis-legenden Rafael Nadal.

  Danske Holger Rune møter argentinske Francisco Cerundolo mandag ettermiddag. Vinneren av kampen møter Ruud i kvartfinalen. Vi kan med andre ord få en ren skandinavisk kvartfinale.

  Rune og Ruud møttes også i kvartfinalen i turneringen i fjor, som vant etter fire sett.

  French Open
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Flaskekaster utestengt fra Nadderud stadion ut året

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med den mindreårige tilskueren og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tilskueren en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste