NRK Meny
Normal

Moan overrasket seg selv - spurtet til seier

Magnus Moan (30) hevdet han var «milevis unna» toppformen etter å ha nesten røket ut i kvalifiseringen fredag. Lørdag tok han årets første verdenscupsseier da det ble dobbelt norsk i Sonach.

Mangus Moan og Håvar Klemetsen viste at de er i form før OL og endte på første- og andreplass. Magnus Schmid havnet på fjerdeplass. Kommentatorer: Pål Thomassen og Fred Børre Lundberg

SE VIDEO: Magnus Moan var fenomenal i langrennsporet og spurtet resten av ledergruppa i senk. Håvard Klemetsen ble nummer to.

– Det er uvirkelig å stå her nå. Det har vært en vanskelig start på sesongen. Det har vært en hard kamp å komme tilbake. Målet mitt i dag var å bli bedre enn nummer sju, som var min beste plassering til nå i sesongen. Det er en drøm som går i oppfyllelse at jeg vant, sier Moan i det offisielle seiersintervjuet etter løpet.

Trønderen la grunnlaget for seieren med et kjempehopp på 97 meter i normalbakken, som gjorde at han gikk ut bare drøye minuttet bak Håvard Klemetsen i langrennet.

Det minuttet hadde han ingen problemer med å hente inn i skiløypa, og med rundt 3 kilometer igjen til mål var trønderen i ledelsen etter et fantastisk langrenn.

– Jeg må klype meg litt i armen. Det er kjempegøy og noe jeg må ta med meg videre, sier Moan.

VIDEO: Se seiersintervju med Moan

(artikkelen fortsetter under videoen)

Magnus Moan har slitt med både form og dårlige plasseringer hittil i år, derfor var seieren i dag en viktig påvirkning på selvtilliten.

SE VIDEO: Magnus Moan takker lagkamerater og smørerteam etter den overraskende seieren i Sonach.

Knusende overlegen på oppløpet

Etter en langspurt opp den siste bakken inn mot mål ristet han av seg resten av ledergruppa og kunne juble for årets første seier, og hans 22. verdenscupseier i karrieren.

Håvard Klemetsen, som altså ledet etter hopprennet, virket sluttkjørt på tampen av langrennet - men spurtet likevel inn til 2.-plass og dermed dobbelt norsk.

Jan Schmid var også med å kjempet om pallen, men sluknet på oppløpet. Schmid ble nummer fire. Totalt var det fire nordmenn blant de åtte beste.

– Jeg har prøvd å dra nytte av å være på et så godt lag. Det har vært vanskelig å se at de andre gutta har gjort det så bra mens jeg har slitt. De har støttet meg gjennom motgangen så jeg har mye å takke gutta for, sier Moan.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Magnus Moan vant i Sonach

JUBLENDE GLAD: Magnus Moan jublet hemningsløst da han ble ropt opp på seierspallen etter løpet.

Foto: NRK

Slaktet egen form

At Moan skulle vinne lørdag, var det trolig ingen som var mer overrasket over enn trønderen selv.

Moan har nemlig vist alt annet enn form den siste tiden, og var på nippet til å ikke få gå lørdagens konkurranse etter å ha blitt nummer 48 i fredagens kvalifisering. Kun de 50 beste var kvalifisert for lørdagens renn.

På Twitter slaktet Moan sin egen form etter fredagens kvalifisering (se twittermeldingen under):

Laster Twitter-innhold

Forrykende langrenn

Men vips smalt 30-åringen til i hoppbakken. Med et hopp på 97 meter var han plutselig med i tetkampen, og opp den siste bakken var det ingen som klarte å følge Moan.

– Jeg må stabilisere meg på dette nivået i hoppbakken. Jeg vet at jeg er blant de beste når jeg får det til i hoppbakken - det viser jeg i dag. Jeg må sende en stor takk til smørerteamet. Jeg hadde kjempegode ski. Jeg følte før langrennet at det kom til å bli en god dag, sier Moan.

Moan hadde nest beste langrennstid, bare 0,4 sekunder dårligere enn en annen nordmann – Mikko Kokslien. Kokslien gjorde imidlertid et for dårlig hopp til å være med å kjempe om pallen, og ble nummer åtte.

Etter hopprennet virket Moan ha fått noe av selvtilliten tilbake. Moan, som er veldig ivrig på mikrobloggtjenesten Twitter, tvitret følgende melding før langrennet:

Laster Twitter-innhold

Resultatliste, kombinert fra Sonach:

  1. Magnus Moan, Norge 24.58,5
  2. Håvard Klemetsen, Norge +4,3 sek.
  3. Akito Watabe, Japan +5,1
  4. Jan Schmid, Norge +5,5
  5. Eric Frenzel, Tyskland + 5,6
  6. Bernhard Gruber, Østerrike +18,3
  7. Christoph Bieler, Østerrike +25,2
  8. Mikko Kokslien, Norge +30,6
  9. Hideaki Nagai, Japan +37,7
  10. Lukas Klapfer, Østerrike +42,2

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten