NRK Meny
Normal

Moan går for gull

Magnus Moan har 47 sekunder å ta inn på tyskeren Bjørn Kircheisen etter hopprennet i kombinertsprinten i VM. Det er ikke umulig.

Magnus Moan
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Kircheisen hoppet 134 meter og fikk 130,8 poeng i hopprennet. Finlands Anssi Koivuranta ligger på annenplass med 16 sekunder å ta inn på tyskeren. Franske Maxime Laheurte er treer etter hopprennet med 28 sekunder å ta inn på Kircheisen.

- Jeg fikk til et bra hopp. Det gjorde godt. Langrennet kommer til å bli et rotterace. Det blir tøft, men slik har det vært i hele sesongen, sa Magnus Moan til NRK etter hoppingen. Han ligger på 8.-plass

- Jeg er i kjempeform og kommer ikke til å bli fragått i langrennet. Dessuten er jeg i kjempeform, mente Moan som var optimist etter hoppingen.

Petter L. Tande var best av de norske deltakerne i hoppingen.

Han ligger på 5.-plass og har 47 sekunder fram til Kircheisen han også etter et hopp på 125,5 meter. Han fikk 0,1 poeng bedre poengsum enn Moan som hadde 125 meter.

Espen Rian var tredje best av de norske. Han endte på 12.-plass i hopprennet og har 1.19 minutt å ta inn på Kircheisen.

- Jeg fikk til et greit hopp. Det føltes bra, sa Rian.

Håvard Klemetsen ligger på 16.-plass, 1.38 minutt bak lederen.

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal