Hopp til innhold

Moan går for gull

Magnus Moan har 47 sekunder å ta inn på tyskeren Bjørn Kircheisen etter hopprennet i kombinertsprinten i VM. Det er ikke umulig.

Magnus Moan
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Kircheisen hoppet 134 meter og fikk 130,8 poeng i hopprennet. Finlands Anssi Koivuranta ligger på annenplass med 16 sekunder å ta inn på tyskeren. Franske Maxime Laheurte er treer etter hopprennet med 28 sekunder å ta inn på Kircheisen.

- Jeg fikk til et bra hopp. Det gjorde godt. Langrennet kommer til å bli et rotterace. Det blir tøft, men slik har det vært i hele sesongen, sa Magnus Moan til NRK etter hoppingen. Han ligger på 8.-plass

- Jeg er i kjempeform og kommer ikke til å bli fragått i langrennet. Dessuten er jeg i kjempeform, mente Moan som var optimist etter hoppingen.

Petter L. Tande var best av de norske deltakerne i hoppingen.

Han ligger på 5.-plass og har 47 sekunder fram til Kircheisen han også etter et hopp på 125,5 meter. Han fikk 0,1 poeng bedre poengsum enn Moan som hadde 125 meter.

Espen Rian var tredje best av de norske. Han endte på 12.-plass i hopprennet og har 1.19 minutt å ta inn på Kircheisen.

- Jeg fikk til et greit hopp. Det føltes bra, sa Rian.

Håvard Klemetsen ligger på 16.-plass, 1.38 minutt bak lederen.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

    Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

    Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

    Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

    Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

    Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

    Tobias Foss
    Foto: NTB
  • Barcelona bøtelagt for rasistisk oppførsel blant supportere

    Det europeiske fotballforbundet har ilagt Barcelona en bot på i underkant av 300.000 kroner for rasistisk oppførsel fra supportere.

    Hendelsene skal ha skjedd under det første oppgjøret i kvartfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain.

    Barcelona har også fått forbud mot å selge billetter til egne supportere i neste bortekamp i en europeisk turnering.

    Barca tapte dobbeltoppgjøret mot PSG 4-6 sammenlagt etter at franskmennene vant tirsdagens returkamp i Catalonia 4-1.

    10. april opplyste Paris-politiet at de hadde avhørt to personer etter at det sirkulerte videoer i sosiale medier av en supporter som lagde apelyder og en annen som ga nazihilsener på Parc des Princes.

    I tillegg har også Barcelona også blitt ilagt en bot på i overkant av 80.000 norske kroner for fyrverkeri og hærverk. (NTB/NRK)

    Barcelona PSG
    Foto: Reuters
  • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

    Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

    Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

    – Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

    Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)

    Norges landslag kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal