NRK Meny
Normal

Moan går for gull

Magnus Moan har 47 sekunder å ta inn på tyskeren Bjørn Kircheisen etter hopprennet i kombinertsprinten i VM. Det er ikke umulig.

Magnus Moan
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Kircheisen hoppet 134 meter og fikk 130,8 poeng i hopprennet. Finlands Anssi Koivuranta ligger på annenplass med 16 sekunder å ta inn på tyskeren. Franske Maxime Laheurte er treer etter hopprennet med 28 sekunder å ta inn på Kircheisen.

- Jeg fikk til et bra hopp. Det gjorde godt. Langrennet kommer til å bli et rotterace. Det blir tøft, men slik har det vært i hele sesongen, sa Magnus Moan til NRK etter hoppingen. Han ligger på 8.-plass

- Jeg er i kjempeform og kommer ikke til å bli fragått i langrennet. Dessuten er jeg i kjempeform, mente Moan som var optimist etter hoppingen.

Petter L. Tande var best av de norske deltakerne i hoppingen.

Han ligger på 5.-plass og har 47 sekunder fram til Kircheisen han også etter et hopp på 125,5 meter. Han fikk 0,1 poeng bedre poengsum enn Moan som hadde 125 meter.

Espen Rian var tredje best av de norske. Han endte på 12.-plass i hopprennet og har 1.19 minutt å ta inn på Kircheisen.

- Jeg fikk til et greit hopp. Det føltes bra, sa Rian.

Håvard Klemetsen ligger på 16.-plass, 1.38 minutt bak lederen.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live