NRK Meny
Normal

– De tøffeste ukene i mitt liv

Verdens beste langdistanseløper bryter tausheten og slår tilbake mot dopinryktene.

ATHLETICS-GBR-USA-FARAH-DOPING-SPORTS-BRITAIN-FILES

SVERTET RYKTE: Mo Farah herjet under OL i London. Dopingbeskyldningene passer ham svært dårlig.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Tidligere i uka ble det kjent at Mo Farah to ganger uteble fra dopingkontroller i forkant av OL på hjemmebane i London i 2012, der han tok gull på både 5000 og 10.000 meter.

Fredag kom Farah med en uttalelse, der han understreker at han ikke har jukset.

– Jeg har aldri tatt noen form for prestasjonsfremmende midler, og det heller aldri til å gjøre. I løpet av min karriere har jeg avlagt hundrevis av dopingprøver, og hver eneste en har vært negativ, sier Farah i en uttalelse som er gjengitt i The Guardian.

– Sint, frustrert og opprørt

Videre sier Farah:

– Jeg har gitt en fullstendig forklaring på de eneste to testene jeg ikke har møtt opp til, det har myndighetene akseptert, og det har aldri vært mistanke om at det handler om noe annet enn glipper.

Mo Farah legger ikke skjul på at medieoppstyret har vært ubehagelig.

– De to siste ukene har vært de tøffeste i mitt liv, med rykter og spekulasjoner som er helt feil. Påvirkningen dette har hatt på familie og venner, har gjort meg sint, frustrert og opprørt. Spesielt har medietrykket på min unge familie og kone, som er gravid i femte måned, vært ekstremt smertefullt, særlig fordi jeg er bortreist for å trene til viktige konkurranse, skriver han.

Kontroversiell trener

Nyheten om uteblivelsen fra to dopingprøver kommer på toppen av kritikk mot Farahs kontroversielle trener, Alberto Salzar, som ifølge BBC tidligere skal ha oppfordret sine utøvere til å bruke doping.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal