Kristiansund-treneren raser etter takling: – Det går ikke an

Mjøndalen, som ikke hadde vunnet på 13 kamper, måtte vinne mot medaljekandidat Kristiansund for å holde liv i håpet om å unngå nedrykk fra Eliteserien. Men Christian Michelsen mener Mjøndalen-spiller burde fått rødt kort.

Takling

Nye nasjonale tiltak ikke nødvendigvis veien å gå, mener Støre.

Snakk om å levere varene når det gjaldt som mest. Mjøndalen vant 5-0 og sikret tre livsviktige poeng i nedrykksstriden.

– Jeg tror ikke mine egne øyne. Det er ikke bare seier, det er ren slakt av Kristiansund, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson.

Han hadde helt rett. Mjøndalen storspilte og sendte Kristiansund hjem med fem i sekken, en seier som gjør at bruntrøyene nå tok et stort steg mot kvalikplassen i Eliteserien (se hele tabellen nederst).

Dette var tidenes største MIF-seier i Eliteserien.

Mjøndalen har nå 18 poeng, to bak Brann på kvalikplass, men med én kamp mer spilt.

Dette var første gang på 14 kamper at Mjøndalen vant i Eliteserien.

– Det er totalkollaps av KBK. Tenk hvor rasende Christian Michelsen er nå, sa Discovery- ekspert og tidligere eliteseriespiller Bernt Hulsker mot slutten av kampen.

Hyd7-l25_Tw

HERJET: Mjøndalens Benjamin Stokke (t.v.) jubler for sin scoring sammen med lagkamerat Christian Gauseth.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Men det var en ganske fattet Michelsen som møtte Eurosport etter kampen.

– Det er et av de verste KBK-resultatene, men dette er ikke en 5-0-kamp, for vi er med hele veien, sier han og fortsetter.

– I dag henger vi sammen som lag i større grad enn mot Sarpsborg.

Kaptein Dan Petter Ulvestad var på ingen måte fornøyd da han ble intervjuet av Eurosport etter kampen.

– Jeg tror ikke jeg har vært med på en dårligere kamp fra våres side, og jeg har vært her i ti år. Dette er ikke verdig et medaljelag, og vi kan bare legge bort den praten så lenge vi holder på som vi gjør, sier Ulvestad.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var langt blidere etter kampen. Nå kan han være i ferd med å få til nok en snuoperasjon hos bruntrøyene.

– Vi hadde litt flyt i starten, for vi kunne tapt denne kampen også. De hadde to kjempesjanser. Vidar hadde en fantomredning, og om de scoret kunne kampen blitt helt annerledes, sier Hansen til NRK.

Briljant Gauseth-detalj

Kristiansund, som lenge lå an til medalje, har nå spilt tre strake kamper uten seier og er nede på en femteplass med 39 poeng.

Rykker Mjøndalen ned?

Mjøndalen tok ledelsen etter 36 minutter da Isaac Twum fikk ballen på vakkert vis av Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth og satte inn 1-0 fra kloss hold.

Den målgivende pasningen fra Gauseth, der han spilte fri Twum med hælen, var av det svært elegante slaget.

– Det er jo der nivået mitt ligger, så det er ikke noe overraskende. Det som er overraskende, er at dette laget ligger der vi ligger. For når vi spiller fotball som dette her, er vi virkelig et godt fotballag, sier Gauseth til Discovery.

Rødt kort?

Minutter etter scoringen ble det temperatur på Consto da Martin Rønning Ovenstad satte knottene i leggen på Amidou Diop og fikk gult kort av dommer Tommy Skjerven.

– Det er rødt kort. Mjøndalen er heldige som fortsatt er elleve mann på banen, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson etter hendelsen.

– Min umiddelbare reaksjon er at han har uflaks som sklir på ballen der, men jeg skal ikke si så mye. Det kan både bli rødt og gult, sier Kristiansund-spiller Torgil Gjertsen til Discovery om taklingen.

Kristiansund-trener Michelsen var av en annen oppfatning.

– Det er et soleklart rødt kort i første omgang. Det går ikke an. Det er én ting at vi er skuffet, men det bør andre også være, sier han og sikter trolig til dommeren.

Dommer Skjerven innrømmer overfor NRK at det burde ha blitt en annen farge på kortet.

– Min oppfatning er at det er rødt kort. Det er en for dårlig vurdering av meg. Jeg klarer ikke å lese treffpunktet, forklarer han.

Mjøndalen herjet

Humøret på KBK-benken ble neppe veldig mye bedre kort tid etter Ovenstad-situasjonen. Da økte Lars Olden Larsen til 2-0 etter en kjempekontring av vertene.

20 minutter ut i andre omgang scoret Benjamin Stokke 3-0, før Olden Larsen økte til 4-0 20 minutter før slutt. Kent Håvard Eriksen fastsatte sluttresultatet til 5-0 åtte minutter før slutt.

Mjøndalens neste kamp spilles borte mot Odd søndag kveld. Kristiansund spiller hjemme mot Tromsø dagen før.

Sportsnyheter

«Nepo» forbløffet av Carlsens trekk: – En grov tabbe av Magnus

Et vanvittig sjakkdrama utspilte seg i Dubai lørdag: Magnus Carlsen hadde et solid overtak mot Jan Nepomnjasjtsjij, men to tabbetrekk endret alt. Utrolig nok klarte nordmannen å redde remis.

Nesten-blemme fra Lægreid: – Slapp heldigvis å «ta en Heidi Weng»

Han holdt på å gå feil på oppløpet, men fjorårets store komet, Sturla Holm Lægreid, viste at han han har store planer om å følge opp suksessen. Tarjei Bø sikret norsk dobbeltseier.

Siste nytt

 • Nedtur for Kilde i comebacket

  Etter et 316 dager langt skadeavbrekk var Aleksander Aamodt Kilde tilbake i verdenscupsirkuset. Han var best på trening, men da det virkelig gjaldt holdt det ikke helt inn for nordmannen.

  – Det er uvant å være tilbake på start igjen. Den kjente jeg på i dag og var egentlig klar over at skulle komme, sa Kilde til Viasport etter rennet.

  Kilde hang godt med fra start, men etter henget var han halvsekundet bak. Derfra og ut tapte han tid og i mål var han 1,01 sekund bak ledende Matthias Mayer. Rennet pågår fortsatt og Kilde ligger foreløpig på niendeplass, mens Mayer leder.

  Heller ikke for Kjetil Jansrud gikk det veien i Canada. 36-åringen havnet litt for langt bak i den øverste delen av traseen og fortsatte å tape nedover løypa. Nordmannen ligger foreløpig på 18.-plass.

  Henrik Røa ligger foreløpig helt på sisteplass. Adrian Smiseth Sejersted leverte bra i øverste del av løypa, men tapte en del tid nedover. Han endte til slutt på 27.-plass.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Bayern kjempa seg tilbake på topp

  Bayern München er igjen på topp av Bundesliga, etter at Borussia Dortmund fekk låne tabnelltoppen i nokre timar.

  Men det heldt hardt for den bayerske storklubben. Det blei med 1-0 over botnlaget Armenia Bielefeld heime på Olympiastadion, etter at Leroy Sané scora etter 71 minutt.

  Bayern er eitt poeng framfor Dormund, som med Erling Btraut Haaland tilbake på scoringslista slo Wolfsburg 3-1 tidlegare på dagen.

  Dei to topplaga skal møtest i Dortmund komande helg.

  Leroy Sane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Meir trøbbel for Juventus

  Juventus gjekk på sitt tredje heimetap for sesongen med 0-1 for Atalanta laurdag. Duvan Zapata scora etter 28 minutt, og heimelaget greidde aldri å svare.

  Juventus er dermed nummer 8 i Serie A, 11 poeng bak serieleiar Napoli. Atalanta er nummer fire.

   Norge - Sør-Korea
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal