Hopp til innhold

Kristiansund-treneren raser etter takling: – Det går ikke an

Mjøndalen, som ikke hadde vunnet på 13 kamper, måtte vinne mot medaljekandidat Kristiansund for å holde liv i håpet om å unngå nedrykk fra Eliteserien. Men Christian Michelsen mener Mjøndalen-spiller burde fått rødt kort.

Takling

Nye nasjonale tiltak ikke nødvendigvis veien å gå, mener Støre.

Snakk om å levere varene når det gjaldt som mest. Mjøndalen vant 5-0 og sikret tre livsviktige poeng i nedrykksstriden.

– Jeg tror ikke mine egne øyne. Det er ikke bare seier, det er ren slakt av Kristiansund, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson.

Han hadde helt rett. Mjøndalen storspilte og sendte Kristiansund hjem med fem i sekken, en seier som gjør at bruntrøyene nå tok et stort steg mot kvalikplassen i Eliteserien (se hele tabellen nederst).

Dette var tidenes største MIF-seier i Eliteserien.

Mjøndalen har nå 18 poeng, to bak Brann på kvalikplass, men med én kamp mer spilt.

Dette var første gang på 14 kamper at Mjøndalen vant i Eliteserien.

– Det er totalkollaps av KBK. Tenk hvor rasende Christian Michelsen er nå, sa Discovery- ekspert og tidligere eliteseriespiller Bernt Hulsker mot slutten av kampen.

Hyd7-l25_Tw

HERJET: Mjøndalens Benjamin Stokke (t.v.) jubler for sin scoring sammen med lagkamerat Christian Gauseth.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Men det var en ganske fattet Michelsen som møtte Eurosport etter kampen.

– Det er et av de verste KBK-resultatene, men dette er ikke en 5-0-kamp, for vi er med hele veien, sier han og fortsetter.

– I dag henger vi sammen som lag i større grad enn mot Sarpsborg.

Kaptein Dan Petter Ulvestad var på ingen måte fornøyd da han ble intervjuet av Eurosport etter kampen.

– Jeg tror ikke jeg har vært med på en dårligere kamp fra våres side, og jeg har vært her i ti år. Dette er ikke verdig et medaljelag, og vi kan bare legge bort den praten så lenge vi holder på som vi gjør, sier Ulvestad.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var langt blidere etter kampen. Nå kan han være i ferd med å få til nok en snuoperasjon hos bruntrøyene.

– Vi hadde litt flyt i starten, for vi kunne tapt denne kampen også. De hadde to kjempesjanser. Vidar hadde en fantomredning, og om de scoret kunne kampen blitt helt annerledes, sier Hansen til NRK.

Briljant Gauseth-detalj

Kristiansund, som lenge lå an til medalje, har nå spilt tre strake kamper uten seier og er nede på en femteplass med 39 poeng.

Rykker Mjøndalen ned?

Mjøndalen tok ledelsen etter 36 minutter da Isaac Twum fikk ballen på vakkert vis av Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth og satte inn 1-0 fra kloss hold.

Den målgivende pasningen fra Gauseth, der han spilte fri Twum med hælen, var av det svært elegante slaget.

– Det er jo der nivået mitt ligger, så det er ikke noe overraskende. Det som er overraskende, er at dette laget ligger der vi ligger. For når vi spiller fotball som dette her, er vi virkelig et godt fotballag, sier Gauseth til Discovery.

Rødt kort?

Minutter etter scoringen ble det temperatur på Consto da Martin Rønning Ovenstad satte knottene i leggen på Amidou Diop og fikk gult kort av dommer Tommy Skjerven.

– Det er rødt kort. Mjøndalen er heldige som fortsatt er elleve mann på banen, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson etter hendelsen.

– Min umiddelbare reaksjon er at han har uflaks som sklir på ballen der, men jeg skal ikke si så mye. Det kan både bli rødt og gult, sier Kristiansund-spiller Torgil Gjertsen til Discovery om taklingen.

Kristiansund-trener Michelsen var av en annen oppfatning.

– Det er et soleklart rødt kort i første omgang. Det går ikke an. Det er én ting at vi er skuffet, men det bør andre også være, sier han og sikter trolig til dommeren.

Dommer Skjerven innrømmer overfor NRK at det burde ha blitt en annen farge på kortet.

– Min oppfatning er at det er rødt kort. Det er en for dårlig vurdering av meg. Jeg klarer ikke å lese treffpunktet, forklarer han.

Mjøndalen herjet

Humøret på KBK-benken ble neppe veldig mye bedre kort tid etter Ovenstad-situasjonen. Da økte Lars Olden Larsen til 2-0 etter en kjempekontring av vertene.

20 minutter ut i andre omgang scoret Benjamin Stokke 3-0, før Olden Larsen økte til 4-0 20 minutter før slutt. Kent Håvard Eriksen fastsatte sluttresultatet til 5-0 åtte minutter før slutt.

Mjøndalens neste kamp spilles borte mot Odd søndag kveld. Kristiansund spiller hjemme mot Tromsø dagen før.

Siste nytt

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal