NRK Meny
Normal

Mjøndalen-helt rykket både opp og ned i årets sesong

Men Magnus Sylling Olsen (31) vil ikke innrømme de harde fakta selv.

Magnus Sylling Olsen

Magnus Sylling Olsen ble helten i kvalifiseringens semifinale mot Bærum.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

For det som ble opprykksfest for Sylling Olsen kunne fort endt med nedrykk til andredivisjon. I sommer ble han lånt ut fra HamKam til Mjøndalen, noe som teknisk sett betyr at han rykket opp og ned med to forskjellige klubber i samme sesong.

– De hadde ikke rykket ned da jeg dro, så jeg vil ikke helt være med på den båten. Jeg vet ikke hvordan det foregår. Det er mange som har spurt og lurt på det, men om jeg får det på papir eller ikke, vet jeg ikke.

- Hvordan vil du beskrive det siste året?

– Det er vanskelig å sette ord på det fordi du har alt som kan gå feil og negativt i HamKam, mens det skjedde det helt motsatte i Mjøndalen.

Oppgitt og forbannet på HamKam

Den utlånte HamKam-spilleren satset på gull og grønne skoger da han signerte for HamKam. Det endte istedenfor med fullstendig fiasko.

– Jeg er veldig oppgitt og forbannet på grunn av det posisjonen de hadde satt seg i. Det kunne vært en karriere-killer for min egen del. Jeg gikk inn med hud og hår, og ønsket å bli med på den reisen de ville ta.

Men da alt gikk rett vest tok han til slutt grep selv og ringte Mjøndalen-trener, Vegard Hansen, selv.

Magnus Sylling Olsen

Det kan fortsatt bli HamKam og andredivisjon på Sylling Olsen.

Foto: NRK

– Vi har snakket sammen i flere år. Han har forsøkt å hente meg tidligere, men det har ikke passet med min karriere. Det å få en ny sjanse i moderklubben min, som det er ti år siden jeg spilte i sist, er fantastisk.

Ikke signert kontrakt

Han innrømmer at han hadde en drøm om å skyte Mjøndalen til eliteserien. Men drømmen om spill eliteserien er ikke sikkert blir virkelighet.

– Jeg ble lånt ut til Mjøndalen i høst, så jeg har kontrakt med HamKam neste år. Situasjonen rundt det vet jeg ikke. Det kan jeg ikke svare på, men jeg ønsker å bli med videre.

Andre som har opplevd lignende skjebne:

  • Azar Karadas - rykket ned med både Brann og Sogndal denne sesongen.
  • Kent Karlsen - rykket ned med Haugesund, Vålerenga og Luton Town i 2000/2001-sesongen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld