Mjelde sendte Chelsea videre i mesterligaen på overtid: – Det er sånne ting man drømmer om

Chelsea var i kjempetrøbbel i kvartfinalekampen mot Paris Saint-Germain i mesterligaen. Så ordnet Maren Mjelde semifinaleplass med skåring på overtid.

X02443

MATCHVINNER: Maren Mjelde sendte Chelsea videre til semifinalen i mesterligaen.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

– Hva skal jeg si, det er sånne ting man drømmer litt om. Nå har ikke jeg vært med på lang tid, men målet er å få være med i mesterligaen og bidra. Og det å bidra på denne måten, det er jo et helt vanvittig stort, jeg er vanvittig stolt, sier Maren Mjelde til NRK etter at Chelsea tok seg videre i mesterligaen.

Chelsea lå under 2–0 da det var spilt 90 minutter. Så ble det lagt til minutter, og Mjelde dukket opp.

Karen Carney sendte et innlegg mot lengste stolpe, og landslagskapteinen avsluttet på volley.

– Jeg gamblet på at den ballen skulle komme, og den kom på et sølvfat. Da kunne jeg bare være helt rolig i avslutning, og når jeg ser at den går inn, så er det mye følelser, forteller Mjelde.

Laster Twitter-innhold

Møter Hegerberg

Med overtidsskåringen sikret Chelsea seg avansement til semifinalen i mesterligaen. Der møter landslagskapteinen sin tidligere lagvenninne Ada Hegerberg.

AFP_1F53C3

VIDERE: Ada Hegerbergs Lyon er også videre til semifinalen i mesterligaen. Der møter hun Maren Mjelde og Chelsea.

Foto: RONNY HARTMANN / AFP

– Det blir tøft selvfølgelig, men vi er i semifinalen av en grunn. Det blir vanvittig kult, sier Mjelde.

For med Ada Hegerbergs hjelp, slo Lyon tyske Wolfsburg i den andre kvartfinalen, og sendte med det Caroline Graham Hansens lag ut av mesterligaen for fjerde år på rad.

– Vi gjorde en enorm kamp. Vi snakker ikke så mye i forkant av kampene, vi viser det på banen. Jeg er stolt av dette laget, sa Hegerberg etter 4-2-seieren på bortebane, til Lyons hjemmeside.

– Alt er mulig i mesterligaen

Semifinalene i mesterligaen spilles de to siste helgene i april, og Mjelde er klar på at laget har ett mål for øye.

– Når man er i en semifinale, så er selvfølgelig målet å komme til finalen. Vi møter en god motstander, men alt er mulig i mesterligaen. Jeg ser veldig frem til det når den tid kommer, men nå skal det bare nytes i kveld.

Blir det en liten fest?

– Det blir det så absolutt. Vi har kamp igjen på søndag, så vi får nyte kvelden i dag, og heller tåle å kjenne litt på det i morgen, avslutter kveldens matchvinner.

Siste nytt

 • Griezmann reddet uavgjort

  I mesterliga-debuten til begge lags trenere, Gennaro Gattuso og Quique Sétien, endte det med stillingskrig i Napoli.

  Etter en halvtime uten målsjanser og med størst ballinnehav av gjestene, slo Napoli nådeløst til. Dries Mertens fikk både plass og tid i 16-meteren og kunne tangere Marek Hamsiks scoringsrekord for Napoli med sin 121. scoring for de lyseblå.

  Men like etter at Mertens blir byttet ut svarer Barcelona. Napoli-spillerne fokuserer på Lionel Messi, og da får Nelson Semedo mulighet til å stikke gjennom. Får ballen servert på sølvfat av Sergio Busquets og slår direkte inn til Antoine Griezmann som sikrer resultatet til 1-1 på San Paolo i Napoli. Dermed har katalanerne sikret seg det beste utgangspunktet i mesterligaens åttedelsfinale.

  I sluttminuttene pådrar Arturo Vidal seg sitt andre gule kort og må dermed stå over returoppgjøret på Camp Nou om tre uker.

  Champions League - Round of 16 First Leg - Napoli v FC Barcelona
  Foto: Ciro De Luca / Reuters
 • Lewandowski-show i London

  Bayern München skaffet seg et strålende utgangspunkt fra det første oppgjøret i mesterligaens 8-delsfinale med en 3-0 seier borte mot Chelsea.

  En jevnspilt førsteomgang ble fulgt opp av en skikkelig ketchup-effekt for tyskerne etter pause. Tidligere Arsenal-spiller Serge Gnabry ble spilt fri av Robert Lewandowski ikke bare én gang, men to ganger på under fem minutter og gjør ingen feil.

  Så skulle Robert Lewandowski få seg en scoring. 19-åringen Alphonso Davies fosset fremover og serverte polakken sin ellevte scoring i årets mesterliga. Dermed gikk han forbi Erling Braut Haaland som toppscorer i turneringen.

  Vondt ble til verre for engelskmennene når Marcos Alonso fikk rødt kort med snaue ti minutter igjen å spille. Dermed kan tyskerne senke skuldrene noe før returoppgjøret spilles på Allianz Arena om tre uker.

 • Nytt Stavanger-tap

  Stavanger tapte tirsdag sin tredje kamp siden seriemesterskapet i ishockey ble sikret. Vålerenga vant 3-2 på hjemmebane.

  Stavanger sikret seriemesterskapet 2. februar, men siden har laget tapt tre av fem kamper.

  Magnus Brekke Henriksen ble matchvinner for Vålerenga med et snaut kvarter igjen av kampen.

  Stavanger jakter sin egen poengrekord fra 2012 med 112 poeng på 45 kamper. Med tre kamper igjen kan laget maksimalt få 115 poeng.

  Vålerenga - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal