NRK Meny
Normal

Mjåland tok EM-kravet fire måneder etter fødsel

BISLETT (NRK): Trine Mjåland var tilbake i trening allerede fem dager etter fødselen. I kveld løp hun langt under EM-kravet på 800 meter.

Trine Mjåland på Bislett

IMPONERTE: Trine Mjåland overrasket seg selv da hun knuste EM-kravet med tida 2.01,96.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Akkurat nå er jeg veldig stolt.

En strålende fornøyd Trine Mjåland møter pressen etter et av sine aller beste løp. I de grå betonggangene under Bislett stod også treneren og ventet på henne med en god klem. Der møtte hun også den norske løperen Karoline Bjerkeli Grøvdal, som løp rett bort og gratulerte.

Viktig fokus i svangerskapet

– Det her var litt over det jeg hadde forventa. Jeg hadde håpet å løpe under EM-kravet, men at jeg gjør det med så god margin hadde jeg ikke trodd i dag. Det er jeg utrolig stolt av, sier Mjåland til NRK.

Hun tar kravet med den sterke tida 2.01,96 og blir nummer tre i heatet, på dagen fire måneder etter at hun fødte sin første sønn.

– Jeg har trent veldig bra og hardt, og hatt det som fokus i svangerskapet. Også har jeg fått en veldig grei gutt, smiler mellomdistanseløperen.

For det tok ikke lang tid før jenta fra Kristiansand var tilbake i trening.

– Jeg var tilbake i trening på dag fem. Da var jeg på elipsemaskinen. Så har vi jobbet systematisk etter det, forteller Mjåland.

Den personlige rekorden hennes er fra mai i fjor og er på 2.01,67. Bare Ingvild Måkestad Bovim har løpt fortere i Norge. EM-kravet er på 2.02,90 og både Hedda Hynne og Yngvild Elvemo på plassene bak var under EM-kravet i kveld.

Trine Mjåland

– Må skynde meg hjem

Under EM i Zürich for to år siden imponerte hun stort da hun kvalifiserte seg til semifinale på 800 meter. Men hun var ikke sikker på at det ville være mulig å rekke europamesterskapet nå i sommer.

– I treningsarbeidet underveis hadde jeg et håp om at det var mulig. Men det er så mange faktorer som avgjør det, og det er ikke bare meg. Det er barnet også, og det handler om hvordan det er å være mor. Akkurat nå tenker jeg bare på at jeg må skyndte meg å rekke flyet hjem, så jeg kommer meg så raskt hjem til barnet mitt som mulig.

– Var du nervøs for at det ikke skulle gå å trene så raskt etterpå?

– Nei! Ikke i det hele tatt. Jeg var så flink til å føre treningsdabok, at det gikk helt bra!

Trine Mjåland, Yngvild Elvemo og Hedda Hynne

TREDJEPLASS: Trine Mjåland løp inn til tredjeplass og fikk følge av to andre norske kvinner. Både Hedda Hynne og Yngvild Elvemo løp også under EM-kravet med fjerde og femteplass.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Siste nytt

 • Godset låner ut nysignering

  Marcus Pedersens lillebror, Sebastian, går fra Stabæk til Strømsgodset. Angrepsspilleren ble umiddelbart lånt ut til Strømmen, der han skal tilbringe vårsesongen på lån.

  Sebastian Pedersen fikk kun åtte a-kamper for Stabæk.

  Jostein Flo og Sebastian Pedersen
  Foto: Godset Media
 • Utvik klar for Sarpsborg 08

  Midtstopperen Bjørn Inge Utvik (21) bytter ut Sogndal med Sarpsborg 08. Utvik har skrevet en treårskontrakt.

  – Han er veldig strukturert og profesjonell i det han gjør. En kompromissløs stopper, sier Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen.

  Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
  Foto: Sarpsborg 08
 • Ny remis for Carlsen i Nederland

  Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i tirsdagens parti i Wijk aan Zee. Carlsen står nå med 2,5 poeng etter fire av 13 runder.

  I morgen venter Vladimir Kramnik for Carlsen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Koen Suyk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike