NRK Meny
Normal

Mjåland tok EM-kravet fire måneder etter fødsel

BISLETT (NRK): Trine Mjåland var tilbake i trening allerede fem dager etter fødselen. I kveld løp hun langt under EM-kravet på 800 meter.

Trine Mjåland på Bislett

IMPONERTE: Trine Mjåland overrasket seg selv da hun knuste EM-kravet med tida 2.01,96.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Akkurat nå er jeg veldig stolt.

En strålende fornøyd Trine Mjåland møter pressen etter et av sine aller beste løp. I de grå betonggangene under Bislett stod også treneren og ventet på henne med en god klem. Der møtte hun også den norske løperen Karoline Bjerkeli Grøvdal, som løp rett bort og gratulerte.

Viktig fokus i svangerskapet

– Det her var litt over det jeg hadde forventa. Jeg hadde håpet å løpe under EM-kravet, men at jeg gjør det med så god margin hadde jeg ikke trodd i dag. Det er jeg utrolig stolt av, sier Mjåland til NRK.

Hun tar kravet med den sterke tida 2.01,96 og blir nummer tre i heatet, på dagen fire måneder etter at hun fødte sin første sønn.

– Jeg har trent veldig bra og hardt, og hatt det som fokus i svangerskapet. Også har jeg fått en veldig grei gutt, smiler mellomdistanseløperen.

For det tok ikke lang tid før jenta fra Kristiansand var tilbake i trening.

– Jeg var tilbake i trening på dag fem. Da var jeg på elipsemaskinen. Så har vi jobbet systematisk etter det, forteller Mjåland.

Den personlige rekorden hennes er fra mai i fjor og er på 2.01,67. Bare Ingvild Måkestad Bovim har løpt fortere i Norge. EM-kravet er på 2.02,90 og både Hedda Hynne og Yngvild Elvemo på plassene bak var under EM-kravet i kveld.

Trine Mjåland

– Må skynde meg hjem

Under EM i Zürich for to år siden imponerte hun stort da hun kvalifiserte seg til semifinale på 800 meter. Men hun var ikke sikker på at det ville være mulig å rekke europamesterskapet nå i sommer.

– I treningsarbeidet underveis hadde jeg et håp om at det var mulig. Men det er så mange faktorer som avgjør det, og det er ikke bare meg. Det er barnet også, og det handler om hvordan det er å være mor. Akkurat nå tenker jeg bare på at jeg må skyndte meg å rekke flyet hjem, så jeg kommer meg så raskt hjem til barnet mitt som mulig.

– Var du nervøs for at det ikke skulle gå å trene så raskt etterpå?

– Nei! Ikke i det hele tatt. Jeg var så flink til å føre treningsdabok, at det gikk helt bra!

Trine Mjåland, Yngvild Elvemo og Hedda Hynne

TREDJEPLASS: Trine Mjåland løp inn til tredjeplass og fikk følge av to andre norske kvinner. Både Hedda Hynne og Yngvild Elvemo løp også under EM-kravet med fjerde og femteplass.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal