Hopp til innhold

Mistet OL på oppløpssiden: – Det tyngste jeg har gjort i karrieren

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Gøran Johannessen sliter fortsatt med en lyskeskade, men nå ser det lysere ut enn på lenge for den norske nøkkelspilleren.

VM HÅNDBALL 2019 Menn. TUNISIA - NORGE 24 - 34

FOKUS: Gøran Johannessen har hatt fullt fokus på å trening etter at OL røk.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det var veldig tungt i starten, rent mentalt. Men det hjalp veldig å få litt avstand og fri med venner og familie. Da jeg kom tilbake til Flensburg i august, så har det egentlig bare vært ett mål i hodet, og det har vært å trene bra og ta det stille og rolig. Det har gått ganske bra, men jeg hadde håpt at det skulle gå litt fortere, sier Johannessen til NRK.

For Johannessen skulle bare gjøre de siste forberedelsene til sommer-OL i Tokyo. Men så pådro han seg en skade dager før mesterskapet, noe som gjorde at han måtte bli hjemme.

– Rent sportslig var det nok det tyngste jeg har gjort i min karriere. Samtidig var jeg innforstått med at OL kunne ryke. Jeg hadde lyskeproblemer før samlingen, og slet nesten hele vårparten i Flensburg. Jeg spilte med store smerter, fordi vi lå an til å bli mestere. Det ble vi dessverre ikke, sier Johannessen.

Gode prognoser

Han forteller videre at han visste det lå en risiko bak å fortsette å spille for Flensburg til tross for ubehag i lysken. Det merket han da han forberedte seg til OL.

– Der gikk det litt dårlig for min del, og det må jeg betale for nå. Det var kjipt å ikke bli med til OL, for det er ikke så ofte det skjer. Det var jo første gangen siden 1972 (for Norge), så det var kjipt, sier han.

Håndball-EM menn 2020, Norge-Slovenia (28-20)

GULL-AMBISJON: Johannessen ønsker å toppe de siste mesterskapene med gull i EM.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Han opplyser at siste prognoser forteller at det er rundt fire uker til han kan spille håndball igjen. Han er litt frustrert over situasjonen.

– Progresjonen var så bra i starten, så jeg følte jeg gikk et skritt tilbake i oktober. Men så fikk jeg den gode prognosen jeg fikk i Berlin, og det var egentlig gode nyheter. Det blir deilig å spille håndball igjen, sier Johannessen.

– Kan din retur være nøkkelen for å vinne EM?

– Jeg liker å tro det. Nei da, det er en laginnsats. Vi har en bra mulighet til å gå videre, men det hadde de klart uten meg også. Vi viste i 2017, 2019 og 2020 at vi har nivået som skal til for å komme til finale. Jeg tror alle på laget har en ambisjon om å ta gull med Norge.

Landslagssjef Christian Berge

KLASSESPILLER: Landslagssjef Christian Berge gir mye ros til Johannessen.

Foto: Annika Byrde / NTB

Stadig skadeproblemer i laget

Landslagssjef Christian Berge roser sin elev. Han får trolig benytte seg av bakspilleren i EM i Ungarn og Slovakia.

– Det er en klassespiller som kunne vært med og bidratt (i OL). Han skal ikke spille i denne turneringen heller, for vi risikerer ingenting, sier Berge.

Han påpeker at det er lenge siden det norske laget har vært fulltallige i et mesterskap. I VM i Egypt var eksempelvis Magnus Abelvik Rød utilgjengelig på grunn av skade.

– Vi ønsker virkelig å ha alle sammen tilgjengelig, og da er vi virkelig konkurransedyktig. Nå er hovedfokuset å hvile spillerne også, på grunn av belastningen de kommer med. Det vil bli begrenset spilletid, for vi har tatt ut en stor tropp, sier landslagssjefen.

De norske gutta møter Danmark i landslagsturneringen i Trondheim 18.15 torsdag.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Palestina får taletid på Fifa-kongressen – ber om at Israel utestenges

    Palestinas fotballforbund mener at Israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at Fifa suspenderer eller utestenger Israels fotballforbund.

    Det kommer fram i et forslag Palestinas fotballforbund (PFA) vil legge fram for Fifa-kongressen i Bangkok 17. mai.

    Torsdag får NTB bekreftet fra Fifa at Palestinas fotballforbund får taletid på kongressen, der man også skal diskutere innkomne forslag fra de nasjonale forbundene.

    Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

    Videre oppfordres Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) når det gjelder den påståtte diskrimineringen og rasismen, samt at man fortsatt inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

    PFA ber Fifa om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og de sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

    Israels krig i Gaza har pågått siden 7. oktober.

    Gianni Infantino
    Foto: Torstein Bøe / NTB
  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

    Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

    Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

    De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

    Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

    De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

    Daniele De Rossi
    Foto: AP
  • Juventus dømt til å betale gigantbeløp til Ronaldo

    Juventus må betale Cristiano Ronaldo 9,7 millioner euro i ubetalt lønn fra 2020/2021-sesongen. Det tilsvarer 114 millioner norske kroner.

    Det kom fram da dommen ble opplest i en italiensk rettssal onsdag kveld, ifølge nyhetsbyrået AFP.

    Ronaldo, som spilte for Juventus fra 2018 til 2021, vant dermed fram med sin anke i saken som har vart i flere år.

    Han fikk imidlertid ikke fullt så mye som han ba om. Portugiseren krevde nesten det dobbelte.

    Sommeren 2021 gjorde Ronaldo overgang fra Juventus til Manchester United. Etter et mislykket opphold i England flyttet han videre til Al-Nassr i Saudi-Arabia.

    Juventus har nektet å kommentere saken, men har informert AFP om at klubben snart vil komme med en uttalelse.

    Ifølge det amerikanske finansmagasinet Forbes var Ronaldo den idrettsutøveren med høyest inntekt i 2023. Lønnen hans var da estimert til 136 millioner dollar. Det tilsvarer i overkant av én milliard norske kroner.

    Juventus, som er børsnotert, ble notert med et tap på 1,5 milliarder kroner i regnskapet for 2022/2023.

    (©NTB)

    Ronaldo
    Foto: - / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal