Normal

Tilbake i trening etter dramatisk skade

Glimts midtbanestjerne Papa «Badou» Ndiaye er tilbake på fotballbanen, men mister presitsjeoppgjøret mot Tromsø.

Papa Badou Ndiaye

Viking-kaptein Indridi Sigurrdsson kom raskt til for å hjelpe da «Badou» mistet bevisstheten etter å ha kollidert med en motspiller.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix, Ola Helness / NRK

I dag trente senegaleseren for fullt for første gang etter den dramatiske smellen på Viking stadion for en drøy uke siden.

«Badou» mistet bevisstheten og pådro seg hjernerystelse etter at han kolliderte med Vikings Kristoffer Haugen. Selv om han er på beina igjen, får han ikke spille mot erkerival Tromsø på torsdag.

– Jeg føler meg i bra form og ønsket at jeg kunne spilt mot Tromsø. Det er en prestisjefylt kamp, men det er ikke min avgjørelse. Legen fraråder å spille kamp nå og sier det innebærer risiko, forteller han til NRK.

Svelget tungen

Bodø/Glimt - Sogndal

Papa «Badou» Ndiaye står med tre mål i år og har i tillegg vært nest sist på ballen fire ganger.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Det så svært ille ut da «Badou» stormet ut fra sekstenmeteren etter en Viking-dødball 25. mai og løp rett inn i motspilleren. Glimt-helten fikk tungen bak i svelget og stanset å puste i noen sekunder. Han mistet også bevisstheten.

Viking-kaptein Indridi Sigurdsson kom rask til og sikret at luftveiene var åpne, og fikk etter kampen skryt fra Glimt-apparatet for at han reagerte så raskt.

I dag kunne «Badou» endelig trene sammen med lagkameratene igjen.

– Jeg føler meg mye bedre nå. Det var første treningen i dag med resten av laget og jeg er glad for å være tilbake.

– Jeg er fortsatt i live, sier Badou til NRK med et stort smil om munnen.

Nøkkelspiller

Senegaleseren har vært Bodø/Glimts viktigste spiller i år. Så langt står han med tre mål og har i tillegg vært nest sist på ballen fire ganger. Nå må de helgule klare seg uten midtbanespilleren i tredje cuprunde mot Tromsø.

– Det blir en viktig kamp. Vi må vinne. Jeg vet at dette er en viktig kamp for folk i Nord-Norge. Rivaleriet mellom TIL og Glimt opptar mange og jeg tror det blir mye oppmerksomhet rundt denne kampen. Vi har et veldig godt lag og vi må være klare til å kjempe.

– Hvis vi kjemper for hverandre og holder oss til spillestilen vår, så kan vi slå alle lag, avslutter Badou.

Han lover å være på banen i neste seriekamp mot Sandnes Ulf 9. juni.

Glimts midtbanestrateg med kjælenavnet Badou er ranket som nest best i landet på VGs speillerbørs etter fire kamper.

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal