NRK Meny
Normal

Misfornøyd med stipendordning

Olympiatoppen har ikke hevet stipendene til toppidrettsutøverne på ti år.

Margrethe Hausken

Orienteringsløper Margrethe Hausken

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Anne Margrethe Hausken er klar for å tale utøvernes sak. I dag skal orienteringsløperen møte Olympiatoppen for å diskutere dagens stipendordning.

Hun er ikke fornøyd med det toppidrettsutøverne får i dag.

- Stipendordningen er utrolig verdifull, men når beløpet ikke er høynet på ti år blir det i realiteten mindre for hvert år, ettersom alt annet stiger. Skal man ta igjen det tapte bør man heve a-stipendet som er på 100 000 til 125 000, sier hun.

Olympiatoppen deler ut a-stipend til utøvere som kan hevde seg internasjonalt. I dag er det 40 utøvere som får stipend. Hausken forventer nå at disse skal få mer.

- Vi håper på det beste for utøverne og at stipendbeløpet vil bli høyere fra nå. Man må ikke se seg blind på de høye beløpene som blir omtalt i media. Flertallet er ikke i nærheten av det og har mer enn nok med å få det til å gå rundt, sier Hausken.

33-åringen vant stafettgull i VM for Norge i år. I fjor vant hun verdenscupen sammenlagt og tok gull på VM-sprinten.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08