Misfornøyd med stipendordning

Olympiatoppen har ikke hevet stipendene til toppidrettsutøverne på ti år.

Margrethe Hausken

Orienteringsløper Margrethe Hausken

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Anne Margrethe Hausken er klar for å tale utøvernes sak. I dag skal orienteringsløperen møte Olympiatoppen for å diskutere dagens stipendordning.

Hun er ikke fornøyd med det toppidrettsutøverne får i dag.

- Stipendordningen er utrolig verdifull, men når beløpet ikke er høynet på ti år blir det i realiteten mindre for hvert år, ettersom alt annet stiger. Skal man ta igjen det tapte bør man heve a-stipendet som er på 100 000 til 125 000, sier hun.

Olympiatoppen deler ut a-stipend til utøvere som kan hevde seg internasjonalt. I dag er det 40 utøvere som får stipend. Hausken forventer nå at disse skal få mer.

- Vi håper på det beste for utøverne og at stipendbeløpet vil bli høyere fra nå. Man må ikke se seg blind på de høye beløpene som blir omtalt i media. Flertallet er ikke i nærheten av det og har mer enn nok med å få det til å gå rundt, sier Hausken.

33-åringen vant stafettgull i VM for Norge i år. I fjor vant hun verdenscupen sammenlagt og tok gull på VM-sprinten.

Siste nytt

 • Syk Ingebrigtsen dropper løp

  Jakob Ingebrigtsen stiller ikke til starte i det 10 km lange gateløpet Hytteplanmila lørdag. Gjert Ingebrigtsen bekrefter fredag overfor NRK at europamesteren på 1500 og 5000 meter sliter med forkjølelse. Derimot stiller brødrene Henrik og Filip til start. Søndag reiser alle tre til Flagstaff, Arizona, på høydesamling.

  Jakob Ingebrigtsen i Ostrava
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Norge til kvartfinalen i mixed-VM

  Norge slo Ungarn 8-1 i den siste gruppespillkampen og er klar for kvartfinalen i mixed-VM i curling i Kelowna i Canada. Kvartfinalen spilles natt til lørdag norsk tid, og det er ikke klart hvem som blir Norges motstander. Seieren over Ungarn var Norges sjette av sju mulige i mesterskapet

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag