NRK Meny
Normal

Misfornøyd med stipendordning

Olympiatoppen har ikke hevet stipendene til toppidrettsutøverne på ti år.

Margrethe Hausken

Orienteringsløper Margrethe Hausken

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Anne Margrethe Hausken er klar for å tale utøvernes sak. I dag skal orienteringsløperen møte Olympiatoppen for å diskutere dagens stipendordning.

Hun er ikke fornøyd med det toppidrettsutøverne får i dag.

- Stipendordningen er utrolig verdifull, men når beløpet ikke er høynet på ti år blir det i realiteten mindre for hvert år, ettersom alt annet stiger. Skal man ta igjen det tapte bør man heve a-stipendet som er på 100 000 til 125 000, sier hun.

Olympiatoppen deler ut a-stipend til utøvere som kan hevde seg internasjonalt. I dag er det 40 utøvere som får stipend. Hausken forventer nå at disse skal få mer.

- Vi håper på det beste for utøverne og at stipendbeløpet vil bli høyere fra nå. Man må ikke se seg blind på de høye beløpene som blir omtalt i media. Flertallet er ikke i nærheten av det og har mer enn nok med å få det til å gå rundt, sier Hausken.

33-åringen vant stafettgull i VM for Norge i år. I fjor vant hun verdenscupen sammenlagt og tok gull på VM-sprinten.

Siste nytt

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner