Misfornøyd med stipendordning

Olympiatoppen har ikke hevet stipendene til toppidrettsutøverne på ti år.

Margrethe Hausken

Orienteringsløper Margrethe Hausken

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Anne Margrethe Hausken er klar for å tale utøvernes sak. I dag skal orienteringsløperen møte Olympiatoppen for å diskutere dagens stipendordning.

Hun er ikke fornøyd med det toppidrettsutøverne får i dag.

- Stipendordningen er utrolig verdifull, men når beløpet ikke er høynet på ti år blir det i realiteten mindre for hvert år, ettersom alt annet stiger. Skal man ta igjen det tapte bør man heve a-stipendet som er på 100 000 til 125 000, sier hun.

Olympiatoppen deler ut a-stipend til utøvere som kan hevde seg internasjonalt. I dag er det 40 utøvere som får stipend. Hausken forventer nå at disse skal få mer.

- Vi håper på det beste for utøverne og at stipendbeløpet vil bli høyere fra nå. Man må ikke se seg blind på de høye beløpene som blir omtalt i media. Flertallet er ikke i nærheten av det og har mer enn nok med å få det til å gå rundt, sier Hausken.

33-åringen vant stafettgull i VM for Norge i år. I fjor vant hun verdenscupen sammenlagt og tok gull på VM-sprinten.

Siste nytt

 • Casper Ruud videre i Miami

  Casper Ruud slo mandag Jason Jung fra Taiwan i to strake sett og er videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open, som er siste hinder før turneringen. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland.

  Tennis - Australian Open - Casper Ruud of Norway v Quentin Halys of France - Court 19, Melbourne, Australia
  Foto: Thomas Peter / Reuters
 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal