Mirakelseier for Norge i curling-VM

Norge tok på usannsynlig vis sin femte strake seier i starten av curling-VM da Sverige ble slått 9-8 søndag. Tre poeng i siste omgang avgjorde.

Seiersrekken så ut til å få en brå slutt for Steffen Walstads lag da meritterte Niklas Edin (fire VM-gull, sju EM-gull) og hans lagkamerater ledet 8-6 før den siste omgangen. Selv med to norske poeng ville svenskene få sistestein i forlengningen og trolig seier.

Men så misset Edin med sin siste stein, og Walstad kunne legge en tredje norsk stein i boet. Dermed er det norske laget alene i ledelse i turneringen og på god vei mot det som kan ende med sluttspill og OL-plass.

Norges lag består av Skip Steffen Walstad, Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg. Neste motstander er Tyskland mandag.

De seks beste i grunnspillet tar seg til sluttspill, og de samme lagene kvitterer også ut billett til OL i Beijing neste år. Om Norge ikke greier det, kommer en ny sjanse i OL-kvalifisering senere i år.

Skip Steffen Walstad, curling.
Foto: Jeff McIntosh / AP

Siste nytt

 • Foss mistet den hvite trøya

  Tobias Foss falt i sammendraget på den fjerde etappen av Giro d`Italia. Nordmannen lå som nummer to i sammendraget, kun 16 sekunder bak italienske Filippo Ganna før etappen, men fikk det tungt inn i den siste bakken for dagen.

  23-åringen seilet akterut etter å ha beskyttet lagets kaptein George Bennett hele dagen. I mål var nordmannen rett over tre minutter bak etappevinner Joe Dombrowski.

  Dermed ligger Foss på en 31. plass i sammendraget etter fire etapper. Samtidig seilet italienske Alessandro De Marchi inn i den rosa ledertrøyen etter at han ble nummer to på etappen.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Helomvending rundt Bråtveit

  Tirsdag meldte VG at målvakten Per Kristian Bråtveit (25) kan bli Brann-keeper før overgangsvinduet stenger onsdag kveld. Djurgåden bekrefter interessen fra Bergen overfor avisen.

  Det er derimot ikke opp til Stockholms-klubben å bestemme det, men nederlandske Groningen. Bråtveit ble lånt ut til klubben og avtalen varer fram til 30. juni.

  Og tirsdag ettermiddag kom beskjeden om Groningen ikke vil slippe keeperen, melder VG.

  Landslaget trener før kampen mot Sverige.
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Usikker Sagosen før mesterligakamp

  Det er høyst usikkert om Kiels Sander Sagosen spiller mesterligakampen mot gamleklubben Paris St. Germain onsdag.

  Lokalavisen Kieler Nachrichten skriver at håndballstjernen Sagosen fortsatt var syk mandag og hadde feber på grunn av en infeksjon.

  Avisen melder at «det står et stort spørsmålstegn bak Sagosen før kampen». Kiel har hjemmebane denne uka før returen spilles i Frankrike en uke senere.

  Sammenlagtvinneren er sikret plass i Champions League-sluttspillet 12. og 13. juni.

  Sander Sagosen
  Foto: Khaled Elfiqi / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal