Sportsnyheter

Siste nytt

 • Birk Ruud dropper X Games – frykter koronasmitte før OL

  Friski-kjører Birk Ruud dropper X Games i Aspen 21. til 23. januar i frykt for å bli smittet på reisen til USA, skriver VG.

  – Jeg har fire X Games-medaljer, men ingen OL-medalje. Derfor blir jeg hjemme og trener her for ikke å risikere noe, sier 21-åringen til avisa.

  Kvalifiseringen til Ruuds første OL-øvelse, big air, er 7. februar, og Ruud skal etter planen reise til Kina allerede 28. januar.

  For å komme inn i Kina må utøvere som nylig har hatt korona, avlegge to negative tester åtte dager før innreise, opplyste Halvor Lea, kommunikasjonssjef hos Olympiatoppen, til NRK tirsdag.

  Dermed vil Ruud etter alle solemerker miste OL om han blir smittet i løpet av de neste dagene.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Langrennssjef Bjervig dropper Italia-tur

  Langrennssjef Espen Bjervig tar ingen sjanser og reiser ikke ned til høydesamlingen i italienske Seiser Alm før avreisen til OL i Beijing.

  – Vi gjør det vi kan for å redusere risikoen for smitte i troppen, sier Bjervig til NTB.

  Hvis Bjervig skulle ha tatt turen til Italia måtte han også ha isolert jeg helt i forkant.

  Det er meldt om mange smittetilfeller nord i Italia, men enn så lenge er det ikke dukket opp noen positive tilfeller under langrennsfolkets samling i velkjente Seiser Alm der

  I Seiser Alm befinner hele OL-troppen seg. Kommende mandag og tirsdag var det planlagt fysiske pressetreff med OL-troppen, men disse er blitt avlyst.

  Langrennstroppen til OL drar ned fra høyden og hjem til Norge 26. januar. Dagen etter reiser de videre til OL i Beijing. (NTB)

  E-WDw_VpyLo
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Nadal greit til tredje runde

  Rafael Nadal tok seg greit videre til tredje runde av Grand Slam-turneringen Australian Open. Han slo tyske Yannick Hanfmann 6-2, 6-3, 6-4.

  Nadal er 5.-seedet i turneringen, men etter at verdensener Novak Djokovic ble kastet ut av landet, er han den klart mest meriterte spilleren i turneringen.

  Han er den eneste spilleren som tidligere har vunnet Australian Open. Det gjorde han i 2009.

  Om han vinner årets turnering blir han den første med 21 seire i en av de fire Grand Slam-turneringene. Han står i likhet med Roger Federer og Djokovic med 20 seire.

  Casper Ruud skulle vært eneste nordmann i turneringen, men trakk seg før sin første kamp tirsdag.

  Australian Open Tennis
  Foto: Andy Brownbill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal