Hopp til innhold

Minkande smitte i Premier League

Premier League opplyser at det blei tekne 33 positive korona-prøver av spelarar og i støtteapparat sist veke.

Det stadfester ein fallande trend sidan smittetoppen før jul. I første veka av året blei det tekne 72 positive prøver, og 94 i veka før. I juleveka var talet 103.

Totalt er 21 ligakampar utsette på grunn av covid-utbrot i ulike klubbar.

Covid-kontroll i Premier League
Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sportsnyheter

Hegerberg om vanskane: – Det er heilt gale når du tenkjer på det

Ada Hegerberg (26) spelar laurdag finale i meisterligaen for femte gong. Det tykkjer ho er ganske surrealistisk etter all motgangen.

Siste nytt

 • Norwich bekrefter: Normann ferdig i klubben

  Nedrykksklare Norwich melder på sitt nettsted at Mathias Normann og tre andre innleide spillere skal tilbake til sine klubber etter helgens serieavslutning.

  Den norske landslagsspilleren har vært i Premier League-klubben på en leieavtale fra russiske Rostov.

  Norwich er for lengst dømt til nedrykk, og før serieavslutningen mot Tottenham melder klubben om spillere som forsvinner ved sesongslutt.

  – Vi kan bekrefte at innleide Billy Gilmour, Brandon Williams, Ozan Kabak og Mathias Normann vender tilbake til sine respektive klubber etter søndagens kamp, står det. Klubben vinker også farvel til åtte spillere på utgående kontrakt, deriblant Lukas Rupp og Josip Drmic.

  For Normanns del er det høyst usikkert om han noen gang slutter seg til Rostov igjen. Han har sagt til TV 2 at han ikke ønsker å vende tilbake til Russland.

  Premier League - Brentford v Norwich City
  Foto: CHRIS RADBURN / Reuters
 • Emiren av Qatar ber VM-turister respektere landets kultur

  Qatar håper å ønske verden velkommen til Doha i forbindelse med fotball-VM i vinter, men på spørsmål om deltakelse av LHBT+-personer, svarte den qatarske emiren Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani at de «forventer og ønsker at folk respekterer vår kultur», ifølge Reuters. Tidligere i mai skrev NRK, SVT og DR at flere VM-hotell nekter homofile adgang. Fifa har senere uttalt at de vil kansellere kontrakten med VM-hotell som ikke mottar gjester på en «ikke-diskriminerende» måte.

  The Torch
  Foto: USA TODAY USPW / Reuters
 • IOC advarer russiske stjerner

  Russiske idrettsprofiler må regne med å havne i trøbbel hvis de uttaler seg positivt om Kremls krigføring i Ukraina, advarer IOC.

  – Vi følger nøye med på hvem som støtter krigen gjennom uttalelser eller oppførsel, og om det får eller har fått nødvendige konsekvenser, sier president Thomas Bach i en tale til IOC-kongressen fredag.

  Flere kjente russiske utøvere har gitt støtte til Russlands president Vladimir Putin og invasjonen av Ukraina. Blant dem er langrennsstjernen Veronika Stepanova.

  Back viste til at svømmesporten har tatt grep overfor Jevgenij Rylov. Den dobbelte OL-mesteren ble nylig utestengt i ni måneder for å ha deltatt på et Putin-show. Bach trakk også fram at turneren Ivan Kuliak tidligere i uken ble utelukket i ett år for å ha gått med bokstaven Z på podiet i en verdenscupkonkurranse i Doha.

  Bokstaven er blitt brukt som et symbol på støtte til Russlands invasjon og krigføring i Ukraina.

  Russia Rylov Banned
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste