NRK Meny
Normal

Mini: – Om det ikke blir playoff, bør noen andre få sjansen

ULLEVAAL (NRK): Jahn Ivar Jakobsen mener landslagssjef Per-Mathias Høgmo bør erstattes om Norge ikke blir nummer tre i sin kvalifiseringsgruppe.

Mini

SKEPTISK: Den tidligere landslagsspilleren og TV 2-eksperten Jahn Ivar Jakobsen mener Per-Mathias Høgmo ikke er riktig mann for det norske landslaget om de ikke når EM-playoff.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Høgmo

UNDER PRESS: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo på den siste treningen før avreise til Bulgaria.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi har nesten ikke vunnet fotballkamper under Per-Mathias Høgmo. Om ikke Norge når playoff synes jeg absolutt noen andre bør få sjansen, sier «Mini» til NRK.

Norge møter Bulgaria i EM-kvalifiseringskamp på torsdag. Et oppgjør Norge ikke kan tape om de skal beholde initiativet i kampen om den viktige tredjeplassen. Bulgaria er nemlig kun to poeng bak Norge på tabellen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er opptatt av å følge sin egen strategi gjennom den skjebnesvangre uken.

– Jeg tenker som det alltid er som fotballtrener. Du jobber daglig for å utvikle laget. Det er det det handler om. Forberede seg best mulig til neste kamp. Man har alltid en langsiktig strategi, men du jobber kortsiktig med å ha fokus på det, svarer Høgmo når NRK videreformidler ekspertenes synspunkter.

– Et lag i utvikling

Jakobsen får imidlertid ikke støtte fra tidligere landslagstrener og nå Malmö-trener Åge Hareide. Han mener det er viktig at man må gi Høgmo tid til å bygge et lag.

– Jeg synes dette laget er i utvikling. Spillerne han har tatt ut i denne troppen er i utvikling. Jeg tror vi må ha tålmodighet med guttene. Gi de ro og fred. Gi Per-Mathias ro og fred. La ham få bygge laget. Hvis vi ikke lykkes nå, så må vi se til neste kvalik, sier Hareide til NRK.

«Mini» mener imidlertid at Høgmo ikke har lyktes med sin plan om det ikke blir playoff-spill.

– Per-Mathias har utviklet en måte å spille på som ikke har gitt resultater. For det norske A-landslaget handler det kun om resultater, ikke å bygge opp spillerprofiler eller noe sånt. Det handler om å vinne fotballkamper og kvalifisere seg til mesterskap, sier Jakobsen.

Høgmo svarer på hva han mener om å bytte ut landslagsledelsen hvis Norge ikke kommer til playoff.

VIDEO: Se Per-Mathias Høgmo svare på konfrontasjonene her.

Ser for seg Solbakken eller Solskjær

– Vi har fulgt våre spillerprinsipp hele veien. Vi jobber hele tiden med å utvikle laget og våre egne spilleprinsipp. Samtidig så har vi et relativt ungt lag som er i utvikling. Vi har lagd oss en kultur som vi ønsker å jobbe etter, svarer Høgmo.

Mini mener det er helt ok å komme på tredjeplass i denne gruppa, men at Norges Fotballforbund bør la noen andre få sjansen om det ikke blir realiteten.

– Jeg ser for meg Ståle Solbakken. Det hadde vært en spennende fyr for det norske landslaget. Vi trenger noen med karisma som går inn og gir det norske folk troen. jeg har ikke noe fasitsvar. Men Ole Gunnar Solskjær eller Solbakken tror jeg kunne vært riktige for denne jobben.

Hva synes du om saken? Si din mening i kommentarfeltet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag
Livet på Solstein