NRK Meny
Normal

Mini: – Om det ikke blir playoff, bør noen andre få sjansen

ULLEVAAL (NRK): Jahn Ivar Jakobsen mener landslagssjef Per-Mathias Høgmo bør erstattes om Norge ikke blir nummer tre i sin kvalifiseringsgruppe.

Mini

SKEPTISK: Den tidligere landslagsspilleren og TV 2-eksperten Jahn Ivar Jakobsen mener Per-Mathias Høgmo ikke er riktig mann for det norske landslaget om de ikke når EM-playoff.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Høgmo

UNDER PRESS: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo på den siste treningen før avreise til Bulgaria.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi har nesten ikke vunnet fotballkamper under Per-Mathias Høgmo. Om ikke Norge når playoff synes jeg absolutt noen andre bør få sjansen, sier «Mini» til NRK.

Norge møter Bulgaria i EM-kvalifiseringskamp på torsdag. Et oppgjør Norge ikke kan tape om de skal beholde initiativet i kampen om den viktige tredjeplassen. Bulgaria er nemlig kun to poeng bak Norge på tabellen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er opptatt av å følge sin egen strategi gjennom den skjebnesvangre uken.

– Jeg tenker som det alltid er som fotballtrener. Du jobber daglig for å utvikle laget. Det er det det handler om. Forberede seg best mulig til neste kamp. Man har alltid en langsiktig strategi, men du jobber kortsiktig med å ha fokus på det, svarer Høgmo når NRK videreformidler ekspertenes synspunkter.

– Et lag i utvikling

Jakobsen får imidlertid ikke støtte fra tidligere landslagstrener og nå Malmö-trener Åge Hareide. Han mener det er viktig at man må gi Høgmo tid til å bygge et lag.

– Jeg synes dette laget er i utvikling. Spillerne han har tatt ut i denne troppen er i utvikling. Jeg tror vi må ha tålmodighet med guttene. Gi de ro og fred. Gi Per-Mathias ro og fred. La ham få bygge laget. Hvis vi ikke lykkes nå, så må vi se til neste kvalik, sier Hareide til NRK.

«Mini» mener imidlertid at Høgmo ikke har lyktes med sin plan om det ikke blir playoff-spill.

– Per-Mathias har utviklet en måte å spille på som ikke har gitt resultater. For det norske A-landslaget handler det kun om resultater, ikke å bygge opp spillerprofiler eller noe sånt. Det handler om å vinne fotballkamper og kvalifisere seg til mesterskap, sier Jakobsen.

Høgmo svarer på hva han mener om å bytte ut landslagsledelsen hvis Norge ikke kommer til playoff.

VIDEO: Se Per-Mathias Høgmo svare på konfrontasjonene her.

Ser for seg Solbakken eller Solskjær

– Vi har fulgt våre spillerprinsipp hele veien. Vi jobber hele tiden med å utvikle laget og våre egne spilleprinsipp. Samtidig så har vi et relativt ungt lag som er i utvikling. Vi har lagd oss en kultur som vi ønsker å jobbe etter, svarer Høgmo.

Mini mener det er helt ok å komme på tredjeplass i denne gruppa, men at Norges Fotballforbund bør la noen andre få sjansen om det ikke blir realiteten.

– Jeg ser for meg Ståle Solbakken. Det hadde vært en spennende fyr for det norske landslaget. Vi trenger noen med karisma som går inn og gir det norske folk troen. jeg har ikke noe fasitsvar. Men Ole Gunnar Solskjær eller Solbakken tror jeg kunne vært riktige for denne jobben.

Hva synes du om saken? Si din mening i kommentarfeltet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin