NRK Meny
Normal

Mini-heading og Strand-raid: Her viser RBK-heltene gamle kunster

LERKENDAL (NRK): Flere av Rosenborg-historiens beste spillere inviterte til fotballfest på klubbens 100-årsdag. Og klubbheltene leverte.

Mini2

RBK-PERLER: Her kan du se alle de 20 målene fra Rosenborg-heltene.

Over 11.000 (!) tilskuere møtte opp på Lerkendal for å feire Norges mestvinnende fotballklubb.

Rosenborg hadde nemlig mobilisert og samlet flere av klubbens – og Norges – aller største profiler fra 1900-tallet og 2000-tallet til en jubileumskamp på 2x20 minutter.

Turte ikke salto

Blant alle «comebackene» var publikum kanskje mest spent på John Carew (37), som drøyde lenge med å annonsere karrieslutt da han var ferdig i West Ham for fem år siden.

Og det var nettopp Carew som skulle åpne målshowet. Muskelbunten dro seg fri før han trillet ballen i motsatt hjørne bak Daniel Örlund.

Nils Arne Eggen

HEDRET: Nils Arne Eggen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Det skulle også bli langt flere mål enn taklinger i solskinnet på Lerkendal. Jan Gunnar Solli, Øyvind Stoflor, Vegard Heggem og Frode Johnsen var bare noen av målscorerne i løpet av de første 20 minuttene.

Men Jan Ivar «Mini» Jakobsen sto nok for den største jubelen da «Luftens Baron» stanget inn et utsøkt innlegg fra Sigurd Rushfeldt.

Publikum ventet på signaturen, altså saltoen, men 51-åringen stoppet og slo seg på magen.

– Jeg tenkte: «Skal jeg tørre? Nei, er du gal? Da er det sykestua resten av kvelden», humrer Mini, som var meget fornøyd med 1900-lagets oppvisning.

– Det er nesten 7000 RBK-kamper her ute. Selv om vi ikke alltid får det til, har vi en liten tanke bak, sier Mini.

 • Se video av alle målene øverst.

Eggen hedret

En som definitivt brukte hodet på banen, var Roar Strand. Og 47-åringen fikk også vist glimt av gammel storhet i showkampen.

Særlig da han driblet seg forbi en rekke av sine tidligere lagkamerater og lurte Daniel Örlund.

– Vi gamlingene klarer ikke å puste og snakke så mye, men ungguttene var mer ivrige, sa Strand om pausepraten med 1900-lagets trener Nils Arne Eggen.

Strand ble også utfordret på hva som er hans største øyeblikk i Rosenborg-drakta.

– Da vi slo Dortmund 3-0. De vant mesterligaen året før og ledet Bundesligaen. Og du har Milan-kampen, også, smilte Strand.

Der 70- og 80-tallets Jan Hansen (62) representerte den eldste på 1900-laget, var Jan Gunnar Solli (36) den yngste på 2000-laget.

Erik Hamrén fikk æren av å lede noen av spillerne han tok seriegull med i 2009 og 2010. Eggen, som altså ledet 1900-laget, ble hedret med Trondheim bys aller første hederspris.

Men Eggen og 1900-laget tapte jubileumskampen 11-9.

– Jeg må si at de imponerer meg. Det var veldig mye artig spill. Det var mange gjennombrudd på kantene. Det så du jo: innlegg, pang! lo Eggen etter kampslutt.

Slik stilte RBK-lagene:

 • 1900-laget: John Carew, Sigurd Rushfeldt, Kåre Ingebrigtsen, Jørn Jamtfall, Erik Hoftun, Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem, Bjørn Tore Kvarme, Mini Jakobsen, Harald Martin Brattbakk, Sverre Brandhaug, Roar Strand, Ola By Rise.
 • 2000-laget: Daniel Ørlund, Øivind Storflor, Micke Dorsin, Vidar Riseth, Ståle Stensaas, Steffen Iversen, Jan Gunnar Solli, Frode Johnsen, Fredrik Winsnes, Christer Basma.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale