NRK Meny
Normal

Millioner har sett det utrolige stuntet til Johan

Johan Bergs luftige «high five» med lagkompis Aleksander Aurdal går sin seiersgang verden over (se video). De to fristilkjørerne er overveldet over responsen.

Under freeskilandslagets opplading i Østerrikske Stubai bestemte Johan Berg og Aleksander Aurdal seg for å gjøre en god gammel "high five". Her i en opp ned cork 360 av Johan. Foto: Skiforbundet, Freeski.

SE VIDEO: Her kan du se stuntet som har tatt internett med storm. Foto: Skiforbundet, Freeski.

Johan Berg

Stuntet til Johan Berg, landslagsutøver i freeski, har blitt en snakkis på nett.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Jeg tror ikke jeg har fått så mye oppmerksomhet før. Det har vært sinnssykt mye blest rundt et klipp som bare varer i åtte sekunder, sier Johan Berg til NRK.no.

Han og landslagskompisen Aleksander Aurdal kom på påfunnet mellom treningsøktene i østeriske Stubai Glacier tidligere i november.

I den korte videoen viser Berg utrolig kroppsbeherskelse og presisjon når han tar en «high five» i lufta med Aurdal samtidig som han utfører en «cork 360».

 • Se klippet i videovinduet over!

– Dritgøy

Idet Berg lander trygt på skiene, strekker Aurdal armene i været og jubler av full hals.

– Du ser jo meg på klippet – vi ble jo rimelig gira hele gjengen. Det er et kult klipp, og tydeligvis liker en del andre det også. Det er dritgøy, sier Aurdal.

Sett av millioner

Klippet ble nemlig lagt ut på Instagram kort tid etter. Deretter ble stuntet plukket opp av Facebook-siden til nettstedet «The LAD bible».

Da tok det helt av.

– På den ene siden har vi over tre millioner seere. Det har tatt ganske bra av, gliser Aurdal.

– Hvorfor tror du klippet har blitt så populært?

– Selve trikset er ikke så vanskelig å utføre. Jeg tror alle på laget kunne utført trikset, men jeg tror det går på at klippet er så kort og så kult. Folk digger det! Og for oss, som var med på hele greia, synes jo det bare er dritkult at det går såpass «viral» som det har gjort. Det er nok mer et moroklipp enn noe annet, svarer Aurdal.

Selv mener landslagskjørerne dette er et typisk eksempel på at kreativiteten i fristilsporten aldri hviler.

– Selv om vi trener eller bare kjører, handler det om at vi skal ha det gøy. Vi gjorde dette bare for å ha det gøy, sier Berg.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal