Millioner har sett det utrolige stuntet til Johan

Johan Bergs luftige «high five» med lagkompis Aleksander Aurdal går sin seiersgang verden over (se video). De to fristilkjørerne er overveldet over responsen.

Under freeskilandslagets opplading i Østerrikske Stubai bestemte Johan Berg og Aleksander Aurdal seg for å gjøre en god gammel "high five". Her i en opp ned cork 360 av Johan. Foto: Skiforbundet, Freeski.

SE VIDEO: Her kan du se stuntet som har tatt internett med storm. Foto: Skiforbundet, Freeski.

Johan Berg

Stuntet til Johan Berg, landslagsutøver i freeski, har blitt en snakkis på nett.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Jeg tror ikke jeg har fått så mye oppmerksomhet før. Det har vært sinnssykt mye blest rundt et klipp som bare varer i åtte sekunder, sier Johan Berg til NRK.no.

Han og landslagskompisen Aleksander Aurdal kom på påfunnet mellom treningsøktene i østeriske Stubai Glacier tidligere i november.

I den korte videoen viser Berg utrolig kroppsbeherskelse og presisjon når han tar en «high five» i lufta med Aurdal samtidig som han utfører en «cork 360».

 • Se klippet i videovinduet over!

– Dritgøy

Idet Berg lander trygt på skiene, strekker Aurdal armene i været og jubler av full hals.

– Du ser jo meg på klippet – vi ble jo rimelig gira hele gjengen. Det er et kult klipp, og tydeligvis liker en del andre det også. Det er dritgøy, sier Aurdal.

Sett av millioner

Klippet ble nemlig lagt ut på Instagram kort tid etter. Deretter ble stuntet plukket opp av Facebook-siden til nettstedet «The LAD bible».

Da tok det helt av.

– På den ene siden har vi over tre millioner seere. Det har tatt ganske bra av, gliser Aurdal.

– Hvorfor tror du klippet har blitt så populært?

– Selve trikset er ikke så vanskelig å utføre. Jeg tror alle på laget kunne utført trikset, men jeg tror det går på at klippet er så kort og så kult. Folk digger det! Og for oss, som var med på hele greia, synes jo det bare er dritkult at det går såpass «viral» som det har gjort. Det er nok mer et moroklipp enn noe annet, svarer Aurdal.

Selv mener landslagskjørerne dette er et typisk eksempel på at kreativiteten i fristilsporten aldri hviler.

– Selv om vi trener eller bare kjører, handler det om at vi skal ha det gøy. Vi gjorde dette bare for å ha det gøy, sier Berg.

Sportsnyheter

Her vrir desperat Sundby seg i smerte – setter ti centimeter lange nåler i ryggen

OBERSTDORF (NRK): Martin Johnsrud Sundby har prøvd alt for å fikse problemene med ryggen. En av de meste desperate metodene slo helt feil ut.

Siste nytt

 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Ingen lovnader til idretten

  Idretten fikk lagt fram sine synspunkter i onsdagens møte med statsminister Erna Solberg (H), men kan ikke regne med lettelser i nærmeste framtid.

  – Vi har ikke lovet noe på dette møtet. Vi skal forsøke å se på tilpasninger vi i har i systemet. Men smittetallene vi ser nå, indikerer innskjerpinger – ikke åpninger. Vi må regne med at de nasjonale tiltakene ikke vi lettes noe særlig, sa Solberg på pressekonferansen etter møtet mellom henne, idrettspresident Berit Kjøll og kulturminister Abid Raja.

  I over seks uker har toppidretten hatt full stans i alt seriespill. Det skjedde etter en klar anbefaling fra statsminister Erna Solberg på talerstolen i Stortinget 18. januar.

  Berit Kjøll uttrykte sine bekymringer for idretten og kom med forslag til mulige tiltak i møtet med Solberg og Raja.

  – Idrettens betydning for fysisk og psykiske helsen er viktigere enn noen gang, spesielt den psykiske helsen. Jo lengre idretten er nedstengt, jo større risiko blir det for betydelig frafall, sa Kjøll.

  Møte om norsk idrett i lys av koronapandemien.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Røthe vraker seg selv fra stafetten

  Sjur Røthe sier at han ikke kommer til å gå stafetten på fredag. Han sier til NRK at to sjetteplasser ikke er godt nok for å gå stafett.

  Han vil også vurdere å dra hjem for å tilbringe tid med sin gravide kjæreste som snart har termin.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal