Millimeter-dramaet: Så nær var Johannes VM-gull på heimebane

Thingnes Bø: – Køddar du? Er eg så nær å bli verdsmeister?

SÅ NÆR: Her får Johannes Thingnes Bø sjå kor nær han var å ta VM-gull.

– Eg har ikkje ord, seier ein resignert Johannes Thingnes Bø.

– Eg trur eg er den i verdshistoria som har vore nærast å vinne gull og ende opp med fjerdeplass etter den bommen der, legg han til.

Thingnes Bø står i pressesona og må stryningen innsjå at han har tatt sin tredje fjerdeplass i VM.

Like før har NRK vist 22-åringen det avgjørande skotet, som gjorde at både gull og øvrige medaljar glapp på eitt avtrekk.

– Køddar du? Er eg så nær å bli verdsmeister på heimebane?, seier Thingnes Bø når han får sjå bommen.

– Det er så utfatteleg nært. Det er nesten ein komedie, seier han og siktar til at han igjen har kun tre mann framfor seg på resultatlista.

– Veldig synd i han

Det var verkeleg alle tiders sjanse for norsk VM-gull.

Då 22-åringen gjekk inn på skytematta var hadde han ca. eitt minutt å levere fem treff og nå passeringspunktet før Simon Eder, som leia før sisterunden.

Men allereie på første skot kom den store nedturen framfor tusenvis av nordmenn i Holmenkollen:

Thingnes Bø bomma med minst mogleg margin og fekk det sure tilleggsminuttet.

Skotet traff kanten på blinken, og på eitt avtrekk hadde han mista heile forspranget til Eder.

Johannes Thingnes Bø får en bom og mister teten

SJÅ DEN AVGJØRANDE SKYTESERIEN: Johannes Thingnes Bøs millimeterdrama i Holmenkollen.

At han traff på dei fire resterande blinkane betydde svært lite. Gullkampen var tapt med ein millimeterbom.

– Den blinken gjekk nesten opp. Eg synst veldig synd i han, seier bror Tarjei Bø.

– Burde ha olja blinkane betre

Trass nedturen klarer Tarjei Bø å spøke med brorens millimeter-bom.

– Det går ikkje an å bomme med mindre enn det. Eg vil skulde litt på arrangøren. Dei burde ha olja blinkane betre. Det var noko gamal rust som hang igjen, seier Tarjei Bø spøkefullt.

– Korleis trur du han taklar dette?

– Det er klart han er skuffa, men det er jo den beste 20-kilometeren han har gått. Han blir sett på som ein sprinter, men den siste månaden har han verkeleg blitt ein komplett skiskyttar.

– Eg trur ikkje Martin Fourcade skal føle seg for trygg i tida framover, seier Tarjei Bø.

Franske Fourcade vann 20-kilometeren og tok sitt tredje VM-gull i Holmenkollen.

Norges beste mann så langt i VM, Ole Einar Bjørndalen, blei til slutt nummer 17.

– Resultatet var frykteleg dårleg, men løpet i seg sjølv var greit. 18 treff er bra, eg er berre skuffa med den siste ståande-serien, seier Bjørndalen til NRK.

Forcade vinner sitt fjerde VM-gull

SUVEREN: Martin Fourcade går i mål til sitt tredje VM-gull i Holmenkollen.

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

• Ryersons Dortmund til semifinalen: Snudde ellevill kamp på tre minutter

Julian Ryerson startet for Dortmund mot Atlético Madrid da en plass i Mesterligaens semifinaler sto på spill.

Og det startet så bra for den norske landslagsbacken og lagkameratene. Dortmund var det førende laget gjennom første omgang, og straffet de spanske gjestene ved to anledninger.

Først da Julian Brandt banket til fra spiss vinkel, og fem minutter senere da Ian Maatsen kopierte tyskeren med en markkryper fra samme sted.

Kort tid ut i andre omgang reduserte imidlertid Atletico etter et selvmål fra Mats Hummels. Den første kampen i Madrid endte 2–1 til Diego Simeones menn og dermed var lagene likt med 3–3 sammenlagt.

Atletico presset på for mer midtveis i andre omgang Etter litt klabb og babb i feltet fikk Ángel Correa banket ballen via tverrliggeren og inn, og plutselig var det spanjolene som nærmet seg semifinale.

Ryerson og co. nektet imidlertid å gi seg, og i løpet av tre magiske minutter klarte de å snu kampen nok en gang. Først stanget Niclas Füllkrug på vakkert vis ballen stolpen inn, så i det 74. minutt hamret Marcel Sabitzer ballen i hjørnet.

Det ble kampens siste mål. 5–4 sammenlagt til Dortmund som møter PSG i semifinalen.

– Det er kjempegøy for Norge med Ryerson i en semifinale i Mesterligaen. Det er helt rått at vi har spillere som spiller på det aller høyeste nivået. Det er virkelig noe å være stolt av, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Germany Soccer Champions League
  • Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia

Norge har fått en god start på VM i parahockey på hjemmebane i Skien.

Tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over Storbritannia med kronprinsesse Mette-Marit på tribunen.

I mandagens åpningskamp slo Norge til med 25-0 over Frankrike.

Nå venter Kasakhstan, Sverige og til slutt Tyskland. Målet er å rykke opp til A-VM.

Kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.

B-VM-paraHockey-Norge-England-Mette-Marit
  • KFUM-tapte etter omdiskutert scoring

Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

I forkant av Herman Stengels 2-0-scoring mente KFUM at de burde fått frispark da Godsets Logi Tómasson hadde en «høy fot» i duellen med KFUM-stopper Momodou Lion Njie, som gikk inn i duellen med hodet.

– Jeg tør ikke å gå inn ordentlig med hodet når foten hans er såpass høy, men det er tydeligvis lov, sa KFUMs Momodou Lion Njie til TV 2 i pausen.

KFUM-trener Johannes Moesgaard var ikke like bestemt.

– Ja, det er høyt spark. Men i pausen sa jeg at han må ofre tennene og ta den i ansiktet, for da blåser dommeren. Hvis ikke får vi ikke noe. Vi kan ikke trekke oss slik som det. Jeg trenger mer hjerte og sjel enn det, sa Moesgaard om situasjonen til TV 2 i pausen.

Strømsgodset tok ledelsen allerede etter seks minutter. Eirik Ulland Andersen scoret etter et nydelig angrep.

KFUM styrte det meste av spillet i førsteomgang, men uten å skape de største sjansene.

I stedet var det Strømsgodset som var effektive. Da Herman Stengel scoret 2-0 målet like før pause.

Etter pause fikk KFUM reduseringen. Midtbanespiller Simen Hestnes viste frem skuddfoten og klinket ballen i lengste hjørne fra 15-meter. Dermed stod det 2-1.

Hjemmelaget fortsatte å presse på etter scoringer og skapte flere store muligheter, men nok en gang var det bortelaget som scoret mot spillets gang da Stengel fastslo resultatet til 3-1.