Milliardkampen stadfesta: – Ein parodi i bokseringen

Det har gått rykte lenge, og i natt blei det stadfesta: Floyd Mayweather og Conor McGregor møtest i Las Vegas 26. august. Slikt blir det milliardar av.

Floyd Mayweather Jr.

ÅLEINE PÅ TOPP: Om Floyd Mayweather slår Conor McGregor, blir han åleine på verdstoppen med 50 proffsigrar av 50 mogelege

Floyd Mayweather la opp i 2015. Då hadde han gått 49 kampar utan tap. No siktar han på ein 50-0-statistikk

Det er er det ingen som har klart før.Med 49-0 er han likt med Rocky Marciano, som er den einaste som har trekt seg tilbake utan tap.

– Med 50 vil Mayweather vere på toppen åleine. Og han likar å kalle seg «the best ever», seier NRKs bokseekspert Anders Øfsti.

Conor McGregor har aldri boksa ein profesjonell kamp. Men han er superstjerne i UFC (Ultimate Fighting Championship), der det blir konkurrert i MMA – en miks av fleire ulike kampsportar.

– Det kjem til å gjere sjølve boksekampen til ein parodi. Det blir som å seie til ein som er god i bordtennis at «kanskje vi skal spele ein tenniskamp», seier Øfsti.

Conor McGregor

FÅR JULING: MMS-stjerne Conor McGregor blir ikkje løyvd sjanse i det heile teke mot Mayweather. Men pengar får han ut av det

Derfor er Mayweather enorm favoritt blant bookmakerane. For kampen er ein boksekamp, utkjempa etter vanlege boksereglar.

– Då kjem Mayweather til å vere overlegen.

Fordi begge boksar i relativt lette klasser, skal kampen gå etter reglane for junior-mellomvekt over 12 rundar, med vekgrense på 70 kg.

– The sky is the limit

– Her er det pengane det gjeld. Kampen er omtala som «The Money Match», og før du veit ordet av det, overgår det til og med Mayweather mot Manny Pacquiao, som gav fire og ein halv milliard i inntekter. Så her er det pengar ute og går.

Interessa for stjernemøtet er truleg så stort at det kan gi kvar av boksarane 100 millionar dollar, eller godt over 800 millionar kroner etter dagens kurs. Det gjer kampen til ein av dei med størst økonomi involvert nokosinne.

– Dette er ein heilt spesiell kamp, og vi veit eigentleg ikkje kor stor interessa er. «The sky is the limit», seier Stephen Espinoza i Showtime Sports, som har tv-rettane.

– Kvifor er det så mykje pengar i denne kampen?

– Først og fremst fordi begge er superstjerner i kvar sin idrett. I tillegg har Mayweather eit image som gjer at folk betaler i håpet om å sjå han få juling. Han flasher pengane sine heile vegen og er passe ufordrageleg på den måten. Det same er det med McGregor, har er også stor i kjeften så det held, og folk betaler også for å sjå han få bank.

– Og du vil få to leirar, i og med at boksefansen vil sjå Mayweather vinne, MMA-fansen vil sjå at McGregor får vise seg fram. Dette er to menn med enorm sjølvtillit – noko du uansett må ha for å gå til topps i desse idrettane, seier Øfsti.

– Kan vi få ein returmatch i MMA?

– Det kan eg aldri tenke meg. Mayweather har ingenting å gjere der. Han ville vore like sjanselaus som McGregor er no.

Avtalen gjekk endeleg i boks seint i går kveld.

– It's official, skreiv Mayweather på Instagram.

– The match is on, tvitra McGregor nokre minutt seinare.

Laster Twitter-innhold

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.