Mikkelsens VM-drøm havnet i grøfta

Andreas Mikkelsen hadde kurs mot sin første seier et VM-rally. Få kilometer før mål på den siste fartsrprøven i Sverige havnet han i grøfta.

Andreas Mikkelsen rally sweden

GOD KONTROLL: Andreas Mikkelsen kjørte godt gjennom hele Rally Sweden. Men på den aller siste fartsprøven gikk det galt.

Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix

Ola Fløene og Andreas Mikkelsen

Kartleser Ola Fløene og Andreas Mikkelsen var nær sin første seier i Sverige.

Foto: Ole Rolfsrud / NRK

Nordmannen og kartleser Ola Fløene hadde stor fart over en lang slette på de is- og snødekte veiene i Sverige. I en sving mistet han kontrollen over bilen, og han satte seg fast i en snøfonn.

Mikkelsen måtte ha hjelp av publikum for å komme seg opp, og dermed tapte han mye tid. I mål var han 43 sekunder bak Sebastian Ogier på den siste fartsprøven. Dermed var det franskmannen som satt igjen med seieren både på etappen og på rallyet.

– Vi ga alt på den siste fartsprøven. Vi prøvde, det er det viktigste, sier Mikkelsen til WRC umiddelbart etter målgang.

Mikkelsen var også nødt til å gi alt. Etter de 20 første fartsprøvene ledet Mikkelsen med 3,3 sekunder på Ogier. Belgiske Thierry Neuville var drøyt fire sekunder bak. Alt skulle altså avgjøres på den siste fartsprøven.

Skuffet Mikkelsen

Norske Mads Østberg ledet lenge den fartsprøven, som han også vant i fjor. Men både Neuville, Ogier og Mikkelsen ga alt i kampen om seieren.

Først slo Neuville Østbergs tid med fem sekunder. Deretter kom Ogier inn og var fem sekunder foran belgieren. Mellomtidene tydet på at Mikkelsen kjørte helt likt med Ogier ute i skogen, men det var inntil han kjørte i grøfta.

– Det er veldig skuffende. Vi hadde en god helg, og så hadde jeg en liten feil på slutten. Det er slik rally er. Jeg presset kanskje litt for hardt, sier Mikkelsen.

Nordmannen har aldri før vunnet et VM-rally, og må altså vente ytterligere på sin første seier. Siste norske seier i Rally Sweden kom ved Petter Solberg i 2005.

Siste nytt

 • Real Madrid best i «El Clasico»

  Sergio Ramos' straffespark 18 minutt etter pause og Luka Modric overtidsmål gav Real Madrid siger 3-1 i sesongens første El Clasico, og det på Barcelonas bane.

  Kampen starta med eit smell, og allereie etter åtte minutt stod det 1-1. Federico Valvede scora først for Madrid, men 17 år gamle Ansu Fati scora sitt fjerde mål for sesongen utlikna.

  Sergio Ramos
  Foto: Lluis Gene / AFP
 • Topplaga tapte i 1. divisjon

  Både Tromsø og Sogndal tapte i laurdagens serierunde i 1. divisjon. Tromsø er framleis klart i teten, men Lillestrøm kan gå forbi Sogndal og innta andreplassen med siger over Sandnes Ulf søndag.

  Resultat: Strømmen - Raufoss 3-2, Åsane - KFUM 1-1, HamKam - Sogndal 2-1, Jerv -Øygarden 4-2, Kongsvinger - Ranheim 1-0, Stjørdals-Blink - Tromsø 4-2, Ull/Kisa - Grorud 2-1.

  Stjørdals-Blink-Tromsø.
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Pedersen med banerekord på 3000 m

  Sverre Lunde Pedersen sette banerekord på 3000 meter med 3.41,19 under norgescup-opninga på skøyter i Stavanger. Hans gamle rekord var på 3.42,30.

  Men Pedersen måtte slite for rekorden, for Hallgeir Engebråten gikk inn til 3.41,25.

  Håvard Lorentzen vann 500 m på 35,07. Han slo så vidt parkamerat Bjørn Magnussen, som gjekk inn til 35,15.

  Ida Njåtun vann kvinnenes 1000 m på 1.18,14, Camilla Jagtøyen vann 500 m på 41,51. Ragne Wiklund var best på 1500 m med 2.02,14.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal