NRK Meny
Normal

Mikkelsens første VM-seier: – Som å fjerne tusen kilo fra skuldrene

Andreas Mikkelsen avsluttet sterkt og vant VM-runden i rally i Spania søndag. Mads Østberg ble nummer fire.

Andreas Mikkelsen

JUBEL: Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene juber smamen med norske fans etter deres første seier i et VM-rally

Foto: AT-world / NTB scanpix

Mikkelsen var nummer tre foran søndagens seks avsluttende fartsprøver. Opp til ledende Sebastien Ogier skilte det neste ett minutt, og franskmannen så lenge ut til å ha seieren under full kontroll.

På søndagens aller siste fartsprøve mistet imidlertid den suveren VM-lederen kontrollen på bilen i en sving og fikk et ublidt møte med autovernet.

Ogier kom seg aldri til mål og måtte se Mikkelsen ta Catalunya-seieren nærmest i tolvte time.

– Det var fantastisk moro, etter å ha vært så nærme den første seieren så mange ganger nå. Det var deilig at den endelig satt, sier Mikkelsen på telefon til NRK søndag ettermiddag.

Klarte endelig vinne

Han var ante ingenting om seieren da han først kom i mål.

– Det kom fryktelig overraskende, for jeg lå jo og kjempet om andreplass i så og si hele løpet. Ogier kjørte fryktelig bra i starten og fikk en god luke. Da jeg kom i mål fikk jeg høre at Ogier hadde krasjet.

Mikkelsen er glad for at han endelig klarte å vinne en VM-runde.

– Det er som å fjerne tusen kilo fra skuldrene. Det er litt sånn at man vinner fordi noen andre gjør en feil, men en seier er en seier, og det føles fantastisk godt uansett.

Kjempet med Latvala

Seieren var nordmannens første i VM-sammenheng. Mikkelsen fra Oslo og hans kartleser Ola Fløene fra Brumunddal vant de to første etappene søndag, og var andremann på den tredje. Deretter fulgte en ny seier, før duoen ga bort sju dyrebare sekunder til finske Jari-Matti Latvala på den nest siste.

Foran den avsluttende prøven tydet alt på at Mikkelsen og Latvala kjempet om andreplassen, og bare 1,4 sekunder skilte de to. Til slutt skulle det vise seg at duellen dem imellom handlet om seieren.

Mikkelsen slo Latvala med 3,1 sekunder og var raskest av alle da alt skulle avgjøres.

Siste nytt

 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal