Mikkelsen med ny VM-seier: – En helg jeg aldri vil glemme

Andreas Mikkelsen (27) tok sin andre VM-seier i karrieren, da han vant Rally Polen.

AUTO-RALLY-POL

ANDRE VM-SEIER: Andreas Mikkelsen vant i Polen.

– Vi jobbet så hardt hele helgen. Vi ga alt. Det var en krig på den nest siste etappen, og til slutt handlet det om flaks. Dette er en helg jeg aldri vil glemme, sier Mikkelsen etter målgang.

For Volkswagen-føreren lå på en andreplass før siste dag av rallyet i Polen, men da leder Ott Tänak punkterte bare få kilometer fra mål på den nest siste etappen, tapte han over 40 sekunder og nordmannen fikk et stort forsprang, skriver WRC.

Andre VM-seier

På den siste etappen kontrollerte Mikkelsen inn til seier, og var til slutt med 26,2 sekunder foran Tänak i mål.

– Jeg var lei meg på hans vegne. Derfor sa jeg før den siste etappen at jeg vet hvordan han har det. Det var det samme som skjedde med meg i Sverige, forteller Mikkelsen.

Dette er 27-åringens andre VM-seier i karrieren. Den første kom i Rally Spania i oktober i fjor. Med seieren i Polen klatrer han også til en andreplass i VM-sammendraget.

Laster Twitter-innhold

– Alt kan skje

Mikkelsen lå 21,3 sekunder bak Tänak fra Estland før de siste etappene søndag.

– Vi kan ikke annet enn fortsette å holde presset oppe. Det er meldt dårlig vær, og da vet man aldri hva som skjer. Men det er ikke noe unntak for oss, så vi skal holde tunga rett i munnen og gjøre det vi kan. Rally er en sport hvor alt kan skje, sa Mikkelsen lørdag.

AUTO-RALLY-POLAND

FULL FART: Da Ott Tänek punkterte, sikret Andreas Mikkelsen seieren.

Det fikk han også rett i. Det hadde regnet mye før siste dag av rallyet og veien var enkelte steder i dårlig forfatning. Mikkelsen tok inn på Tänak allerede på de første etappene.

– Det er lett å kjøre i dag, og det er det man ønsker i slike forhold, sa Mikkelsen underveis.

Hayden Paddon fra Australia ble nummer tre, 28,5 sekunder bak den norske vinneren.

Ford-fører Mads Østberg slet på glatte og regnvåte veiene, og ble til slutt nummer åtte.

– Under disse forholdene hadde jeg ikke kontroll. Jeg følte meg som en passasjer og er glad for å ha kommet meg gjennom dette rallyet. Det er noen av de verste værforholdene jeg har sett, forteller han.