NRK Meny
Normal

Mikkelsen tilbake på VM-pallen: – Måtte virkelig kjempe for det

Andreas Mikkelsen tok sin første VM-pallplass på ni måneder, da han ble nummer to i Rally Tyskland.

Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger

NUMMER TO: Andreas Mikkelsen og kartleder Anders Jæger sikret sesongens første pallplass i WRC i Tyskland.

Foto: Nikos Katikis / Even Management

– Det har vært en flott helg for meg, Anders (Jæger, kartleser) og hele Citroën-teamet. Det har vært et vanskelig rally, spesielt første dag hvor vi startet litt bak i feltet og fikk vanskelige forhold, sier Andreas Mikkelsen.

Andreas Mikkelsen Rally Tyskland

TILBAKE: Andreas Mikkelsen har fått sjansen i WRC igjen av Citroën.

Foto: Even Management

Ott Tänak fra Estland vant, 16,4 sekunder foran Mikkelsen, mens Sebastian Ogier ble nummer tre.

På tredje forsøk

Dette var bare nordmannens tredje VM-rally denne sesongen, etter at han ble hentet inn av franske Citroën i juni. At han skulle ta en pallplass etter så kort tid i bilen, overrasket mange.

– Dette måtte jeg virkelig kjempe for, sier 28-åringen i en pressemelding.

Han var nummer fire etter publikumsprøven torsdag, men fikk en vanskelig startposisjon fredag. Likevel klatret han helt opp til ledelsen etter tre prøver, og fullførte dagen på andreplass – bare drøye fem sekunder bak Tänak.

– Første dag presset vi hardt og kjørte helt på grensen for å henge med. Dagens og gårsdagens etapper har også vært bra, selv om jeg har gjort noen små feil. Men jeg kan ikke være annet enn fornøyd med andreplass, sier Mikkelsen etter det som var hans første asfaltrally med Citroën.

Andreas Mikkelsen Rally Tyskland

IMPONERTE: Mikkelsen har virkelig begynt å få god kontroll på Citroën-bilen.

Foto: Even Management

Ny VM-leder

Lørdag tapte Mikkelsen tid til estlenderen – og var 21,4 sekunder bak. Mikkelsens gamle lagkamerat i Volkswagen, Ogier, var drøye åtte sekunder bak Mikkelsen igjen.

– Jeg konsentrerer meg om å holde Seb (Ogier) bak meg. Tänak blir det vanskelig å gjøre noe med, innrømmet han.

Og det var en ledelse den norske føreren ikke ga fra seg. Etter den siste og 21. prøven sikret han andreplassen med god margin (14 sekunder) til den franske storheten. Det var Citroën Total Abu Dhabi WRT andre pallplass denne sesongen.

Thierry Neuville ledet VM sammenlangt før rallyet, men måtte trekke seg på grunn av mekaniske problemer lørdag. Ogier leder nå sammenlagt med 17 poeng når tre VM-runder gjenstår.

Siste nytt

 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal