Hopp til innhold

Kun RBK-kapteinen fikk uttale seg om sparkingen

LERKENDAL/OSLO (NRK): Rini Coolen ledet søndag sin første Rosenborg-trening. Der ble spillerne enige om at kun kaptein Mike Jensen fikk uttale seg om trenerbyttet.

Mike Jensen

ORDKNAPP: RBK-kaptein Mike Jensen hadde ikke stort å si om trenerbyttet.

Foto: Roger Myren / NRK

Men det var en ordknapp kaptein som stilte til intervju med NRK etter den første treningen med nederlenderen i sjefsstolen.

Dere sa dere ville beholde Kåre og Erik. Føler dere at styret vet bedre enn spillerne om hva som er best for dere?

– Vi har sendt ut en pressemelding hvor vi beskriver hva vi mener. Vi er profesjonelle og fokuserte.

Og om førsteinntrykket til den nye treneren hadde han følgende å si:

– Han virker som en fin fyr.

– De har rett til å mene det

Rini Coolen var godt fornøyd med dagens gjennomkjøring og hadde kun lovord å si om sin forgjenger:

– Det er en trener de har hatt mye suksess med. Dette er jo følelser og de har rett til å mene det de vil. Men disse guttene oppfører seg profesjonelt og det er ingenting å bekymre seg for.

Rini Coolen

GLAD: Rini Coolen var glad etter å ha gjennomført sin første RBK-trening.

Foto: Sebastian Langvik-Hansen/NRK

Kåre Ingebrigtsen har blant annet fått mye kritikk for å ikke spille offensivt nok i et lag som skal dominere norsk fotball. Coolen mener at nettopp dette er målet.

– Alle trenere ønsker å spille offensiv fotball. Spesielt i Rosenborg. Spillerne må være forberedt på det. Målet er å spille så offensivt som mulig, skape sjanser og score mål. Man vil spille for supporterne.

– Vi vet hva som er best for Rosenborg

Styreleder Ivar Koteng var også til stede for å overvære treningen. Han forteller NRK at klubben oppfatter Coolen som en meget kompetent og dyktig kar. Han er også klar på at styret ikke vet hva som er best for spillerne.

Ivar Koteng

VET BEST: Ivar Koteng sier at styret vet hva som er best for RBK.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi vet ikke hva som er best for dem, men vi vet hva som er best for Rosenborg. Spillere kommer og går. Akkurat nå har vi en fantastisk spillergruppe. Den skal vi prøve å beholde og utvikle, og det tror jeg at vi gjør best på den måten vi har gjort.

Koteng føler ikke at bråket de siste dagene har vært noe mer enn vanlig, og håper at både Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun vil komme og hedres på Lerkendal i en pause.

– Vi håper, når følelsene har roet seg, at Erik og Kåre kan komme å få den avskjeden de fortjener.

Fokus rettet mot Celtic-kampen

Både spillerne og treneren retter fokus fremover og gleder seg til den andre kvalifiseringsrunden i mesterligaen mot Celtic.

– Det blir en tøff kamp. Mange av spillerne spilte jo mot dem i fjor. Det var et spennende oppgjør. Det er jo dette vi har lyst til, sier trener Rini Coolen.

Rosenborg-trening

FOKUSERTE: RBK-spillerne er fokuserte på tiden fremover

Foto: Sebastian Langvik-Hansen/NRK

Ikke engang Pål André Helland, kjent som lagets store sitatmaskin, uttalte seg om trenersituasjonen:

– Om trenerskiftet kommenterer ingen på laget før etter kampen.

Han sier derimot at spillerne er godt i gang med forberedelsene inn mot oppgjøret i mesterligaen.

– Vi som lag og klubb skal gjøre alt mulig for å få et best mulig resultat. Vi må sørge for å forberede oss, og håper at hjemmekampen tar oss videre.

Bortekampen mot Celtic spilles førstkommende onsdag. Returoppgjøret på Lerkendal er 1. august.

Siste nytt

 • Liverpool med sliteseier mot tabelljumboen

  Liverpool måtte jobbe for poengene mot Sheffield United, og seieren var truet langt inn i overtiden.

  Da doblet Dominik Szoboszlai ledelsen for Liverpool, og de tre poengene var sikret for de rødkledde.

  Frem til de var det bare Virgil van Dijks volleysscoring før pause som skilte lagene, og Sheffield United – som ligger sist i Premier League – jaktet utligningen.

  Den kom aldri, og Liverpool kan reise hjem med tre poeng. Dermed holder tabelltoeren avstanden opp til serieleder Arsenal på to poeng etter 15 runder.

  Virgil van Dijk etter å ha sendt Liverpool opp i 1-0 mot Sheffield United
  Foto: Jon Super / AP
 • Rosenborg-spiller ute i ti uker

  Rosenborg-spiller Camilla Linberg må belage seg på en god stund på sidelinjen etter at hun skadet seg i cupfinalen for halvannen uke siden.

  Det skriver cupmesterne på sine hjemmesider onsdag.

  – Camilla pådro seg en skade i det bakre korsbåndet og må forvente ti uker på sidelinjen, sier fysioterapeut Line Hangerhagen Stenstad.

  Rosenborg-spiller Camilla Linberg under cupfinalen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Vålerenga med langt steg mot fornyet kontrakt

  Vålerenga vant 2-0 borte mot Kristiansund i eliteseriekvalifiseringen, og har gitt seg selv en meget god mulighet til å holde seg på det øverste nivået.

  Søndag spilles returoppgjøret på VIFs hjemmebane. Da blir det klart om hovedstadsklubben rykker ned for første gang på 23 år, eller om Kristiansund må spille i 1. divisjon for andre år på rad.

  – Hvis noen tror at det går av selv, så skal de filleristes, sier VIF-trener Geir Bakke til NRK, og legger til at «det betyr alt» å holde seg i Eliteserien.

  Vålerenga tok ledelsen etter en drøy time, da Christian Borchgrevinks presise innlegg endte opp hos Daniel Håkans. På Finlands nasjonaldag, plasserte finnen ballen i det lengste hjørnet.

  Fem minutter før slutt spilte Mohamed Ofkir fri Simen Juklerød i feltet. Den venstre vingbacken var iskald, og doblet ledelsen for Vålerenga til eufori hos de tilreisende bortesupporterne.

  – Oppgaven var voksen før kampen, og den er ekstra voksen nå. 0-2 blir vanskelig å hente inn, men vi skal ikke gi oss, sier KBK-trener Amund Skiri til NRK.

  Vålerenga-spillerne jubler hos fansen etter 2-0-seier borte mot Kristiansund i den første av to kvalifiseringskamper til Eliteserien
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal