NRK Meny
Normal

Mignolet fra syndebukk til helt da Liverpool unngikk historisk tapsrekke

Liverpools målvakt i fokus da Liverpool og Chelsea delte poengene på Anfield.

Simon Mignolet

REDNINGSMANN: Simon Mignolet sto i veien for Diego Costas straffespark.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Simon Mignolet var syndebukken da lagene gikk til pause på stillingen 0-1 på Anfield i kveld. Han fulgte ikke med i det hele tatt da David Luiz satt ballen i mål med et frekt frispark etter 24 minutter.

Georginio Wijnaldum ga hjemmepublikumet nytt håp da han scoret etter 57 minutter, men ikke lang tid etterpå går Diego Costa i bakken innenfor Liverpools sekstenmeter. Han tar straffen selv, men den redder Mignolet.

Liverpool-målvakten går fra å være syndebukk til redningsmann. Det ender 1-1 på Anfield.

Med tap i kveld hadde ikke Liverpool tapt så mange hjemmekamper på rad siden 1923, men med poengdeling stoppet tapsrekka hjemme på Anfield på tre.

Liverpool var avhengige av å ta poeng i kveld for å henge med i gullkampen, men ligger fortsatt ti poeng bak suverene Chelsea.

– ABC å følge med på ballen

Kampen starter rolig med et Liverpool-lag som prøver å presse høyt, men ikke klarer å spille seg til de store sjansene. De røde kommer ikke nærmere enn et skudd fra distanse signert Georginio Wijnaldum etter 11 minutter. Det går rett på Thibaut Courtois.

Chelsea inviteres inn i kampen, og når Eden Hazars felles av Adam Lallana ved rundt 25 meter etter 24 minutter smeller det. Det ser ut som det er Willian som skal ta frisparket, men så kommer David Luiz i fart bakfra. Han setter ballen stolpe inn bak en svært uoppmerksom Simon Mignolet.

Liverpool-keeperen er opptatt med å dirigere forsvaret, og er absolutt ikke klar når frisparket slås.

– ABC i knøttefotballen å følge med på ballen, sier TV 2s kommentator Brede Hangeland.

Lagene går til pause på stillingen 0 - 1, og et øyeblikks uoppmerksomhet skiller lagene før hvilen.

Mané-comeback og strafferedning

Wijnaldum

MÅLSCORER: Georginio Wijnaldum jubler etter å ha scoret Liverpools mål.

Foto: Carl Recine / Reuters

Hjemmelaget starter andre omgang friskere enn de avsluttet den første, og kommer på en kontring etter få minutter. Roberto Firmino er plutselig alene med keeper, men har på seg ryggsekk. Der kunne det fort stått 1-1.

Etter 57 minutter våkner publikum på Anfield igjen. Lallana prøver seg på et skudd som blokkeres. Jordan Henderson får slått ballen inn i feltet igjen. Han treffer James Milner som får ballen inn til Wijnaldum som header ballen i mål. 1-1.

74 minutter er spilt når Sadio Mané blir byttet inn. Det er et gledelig comeback for Liverpool-fansen, men minuttet etter får Chelsea straffe og gleden ser ut til å bli kortvarig.

Diego Costa går i bakken, og skal ta straffesparket selv. Simon Mignolet redder, og får revansjert målet han uoppmerksomt slapp inn i første omgang.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling innledende runder
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang